کد خبر : 22050
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۶
-

ربیعی در نشست خبری:

آمار بیماریابی افزایش یافته است/ به مرز ۳۰ هزار تست در روز رسیدیم

آمار بیماریابی افزایش یافته است/ به مرز ۳۰ هزار تست در روز رسیدیم
سخنگوی دولت گفت: ما با فاصله گذاری هوشمند و اقدامات دیگری که انجام دادیم، شاهد کاهش مرگ و میر و افزایش بیماریابی هستیم.

به گزارش سورپرس؛ علی ربیعی سخنگوی دولت پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در روز یکشنبه در ادامه جلسات متناوب ستاد مقابله با کرونا که این بار با حضور رهبر انقلاب برگزار شد، آخرین شرایط و روندها را برسی کردیم.

وی گفت: خدمت مردم عزیز بگویم که بی تردید مطمئن باشند که دولت با تمامی توان در این روزها به حفظ زندگی و معیشت مردم و حفظ جان مردم اهتمام داشته‌ است.

سخنگوی دولت افزود: شرایط پیچیده ای است و حتما قابل درک است برای مردم. ما در شرایط بد اقتصادی دنیا و شرایط تحریمی، باید از جان مردم هم در مقابل بیماری و هم در مقابل بیکاری حفاظت کنیم. مردم مطمئن باشند که تمامی ارکان دولت شبانه رو پای کار هستند و برای این نقطه عطف تلاش می‌کنند.

ربیعی عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد با رعایت فاصله گذاری هوشمند و اقدامات دیگر، خوشبختانه شاهد کاهش مرگ و میر ولی متاسفانه افزایش بیماران که ناشی از افزایش بیماریابی است، مواجه هستیم. دو منحنی در کشور داریم که یکی رو به بالا و دیگری با شیب ملایم در حال کاهش است.

وی تصریح کرد: کیس های سرپایی در حال افزایش هستند که این موضوع ناشی از برنامه بیماریابی فعال وزارت بهداشت با همکاری سایر نهادها و ارگان‌ها بوده است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: ما توانسته‌ایم به مرز ۳۰ هزار تست در روز برسیم و برنامه داریم تا به عدد یک و نیم میلیون تست برسیم تا بتوانیم برنامه غربالگری خود را تمام کنیم.

ربیعی ادامه داد: قبلا هم گفته بودم که ۸۳ درصد مردم در حال رعایت فاصله گذاری هستند. در کنار رعایت فاصله گذاری هوشمند، افزایش تولید ماسک، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات بیمارستانی که به کمک کارگران محقق شد، در کنار برنامه غربالگری فعال و همچنین تلاش کادر درمان عوامل موفقیت ما بودند. ما باید این عوامل موفقیت را همچنان حفظ کنیم.

وی گفت: ما باید برگشت به کار را با فاصله گذاری مناسب آغاز کنیم. این عوامل موفقیت قطعا رمز موفقیت ما در مسیر گذار از آثار ناشی از کرونا خواهد بود.

سخنگوی دولت افزود: با توجه به شرایط اقتصاد و بهداشتی پنج سناریوی محتمل پیش‌رو داشتیم. ما باید میان آزاد کردن رفتارها که مرگ بیشتر را ناشی می‌شد و یا قرنطینه کامل انتخاب می کردیم.

ربیعی عنوان کرد: یک سناریو نیز سناریوی بدون مداخله بود که اساسا ما آن را دنبال نکردیم و برخی کشورها هم که دنبال کردند، بعدا آن را تغییر دادند. سناریوی مداخله کم، مداخله متوسط و یا سخت گیری حداکثری با همان قرنطینه کامل نیز دیگر سناریوهای فرا روی ما بود.

وی تصریح کرد: اگر سناروی اول را انتخاب می‌کردیم، ۱۱۱ هزار نفر ناشی از آن فوت می‌کردند، در صورت انتخاب سناریوی دوم ۳۳ هزار نفر، سناریو سوم ۱۸ هزار، سناریوی چهارم ۱۱ هزار و در در مورد سناریوی پنجم میزان کمتری جام خود را از دست می‌دادند.

سخنگوی دولت اظهار داشت: ما میان سناروی چهارم و پنجم دست به انتخاب زدیم و در روزهایی سخت‌گیری‌های بیشتر و در روزهایی سخت‌گیری کمتری داشتیم. انتخابات سناریوی مناسب و آماده شدن کادر درمان و تجهیزات بیمارستانی سبب شد مرگ‌های ما از نرخ جهانی کمتر باشد. ما هنوز هم در حول و حوش سناریوی چهارم حرکت می‌کنیم کنیم و در شهر سفید به سمت سخت‌گیری کمتر حرکت خواهیم کرد. در شهرهایی که در طول ۱۴ روز شرایط مطلوب بود، ما به سمت سناریوهای پایین‌تر حرکت می‌کنیم.

ربیعی ادامه داد: ما از مردم می خواهیم که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. رمز پیروزی و موفقیت ما در کنترل بیماری و پیشگیری از به خطر افتادن جان مردم و در کنار آن به خطر افتادن شغل و معیشت مردم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است که یک همکاری همگانی است و یک جنبش عظیم همکاری و اعتماد متقابل است. منظور ما از داشتن اعتماد این است که آنچه متخصصان می‌گویند را عمل کنیم.

وی گفت: هنوز در شرایط عادی نیستیم. نباید با توجه به منحنی نزولی مرگ بگوییم که شرایط عادی شده‌ است.

سخنگوی دولت افزود: متاسفانه در استان خوزستان شاهد افزایش تعداد مبتلا و مرگ برای سه روز بودیم و این نشان می‌دهد پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری رعایت نشده است.

ربیعی عنوان کرد: شاخص آماری نشان می‌دهد که شاخص همکاری در خوزستان زیر ۵۰ درصد بوده و این نشان می‌دهد با عدم مراعات جان انسان‌ها به خطر می‌افتد. این یک هشدار برای سایر شهرها است که نشان می‌دهد با عدم رعایت پروتکل‌ها، شرایط آنها تغییر و جان مردم تهدید می‌شود.

وی تصریح کرد: وزارت ورزش ماموریت داده شد تا ورزش‌های غیر تجمعی را بررسی و نتیجه را به ستاد بیاورد ولی تصمیم برای آن است که همچنان محل ورزش‌های تجمعی بسته باشد.

سخنگوی دولت اظهار داشت: آموزش ما، مدارس و آموزشگاه‌های ما هیچ‌گاه تعطیل نشد. ستاد ملی مقابله با کرونا بر گسترش زیرساخت‌های موجود و تداوم آموزش مجازی تاکید داشته‌ است.

ربیعی ادامه داد: خوشبختانه آموزش تعاملی در کنار آموزش صدا سیما مکمل هم بودند و نباید این زیرساخت را کنار بگذاریم و باید آن را تقویت کنیم و این تصمیم در ستاد مورد تاکید قرار گرفت.

ربیعی گفت: به لحاظ اینکه برخی از دانش آموزان عزیز ما امکانات اینترنتی یا به وسیله ارتباطی دسترسی نداشتند و ممکن بود از آموزش عقب بمانند باید برای اینها فکری می‌شد. بحث آموزش های غیر نظری بود و برای آنها هم باید فکری می شد و در مقاطع بالاتر و دبیرستانی نیاز به گفتگو و تعامل رو در رو با معلمان احساس می‌شد. ما به جز مدارس کودکان استثنایی که برای آن تدبیر خاصی اندیشیده خواهد شد تصمیم گرفتیم که از ۲۷ اردیبهشت کلیه مدارس را با رعایت پروتکل های بهداشتی بازگشایی کنیم، اما حضور هیچ دانش آموزی در مدارس اجباری نخواهد بود. دانش آموزان می توانند ساعاتی از هفته دروس خاصی را انتخاب کنند و در آن ساعات به مدارس مراجعه کنند.

وی افزود: خانواده هایی که از حضور فرزندانشان در مدارس احساس نگرانی می کنند و فکر می کنند که می توانند در منزل جبران تحصیل را انجام دهند، فرزندان آنها هیچ نیازی به حضور در مدرسه نخواهند داشت. این اختیار به خود مردم واگذار شد و در حقیقت غرض از این تصمیم مشارکت دادن مردم در انتخاب شیوه آموزش بود. شیوه تعاملی ما همچنان ادامه خواهد داشت و صدا و سیمای ما نیز کماکان برنامه های خود را ادامه خواهد داد، منتها ما مدارس را باز کردیم تا اشکالات رفع شود و در جاهایی که دروس عملی است کار پیش برود.

سخنگوی دولت درباره بازگشایی دانشگاه ها نیز گفت: درباره بازگشایی دانشگاه ها ما در جلسه اخیر به تصمیمی نرسیدیم و قرار شد که برای هفته آینده درباره دانشگاه ها هم تصمیماتی را اتخاذ کنیم. به نظر می‌رسد که الگوی آموزش و پرورش برای آموزش عالی هم تا حدودی کارگشاست. به خصوص در جاهایی که نیاز به کارگاه است و کلاس های عملی باید برگزار شود. در آموزش عالی مسئله خوابگاه ها هم مهم است و باید خوایگاه ها درست بررسی شوند ولی به هر حال در جلسه آینده ستاد ملی کرونا تصمیماتی درباره آموزش عالی اتخاذ خواهد شد.

وی افزود: در جلسه اخیر مقرر شد کلیه مساجد، مراکز مذهبی و هیئت‌ها از یک طرف و از طرف دیگر صنوق و رستوران ها و جاهایی مثل آرایشگاه ها و امثالهم بعد از ماه مبارک رمضان با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و به صورت تدریجی بازگشایی شوند. اگرچه در برخی مناطق سفید هم اکنون با رعایت دستورالعمل ای بهداشتی این بازگشایی ها انجام شده است.

ربیعی گفت: ما در آستانه شبهای قدر هستیم. این شبها با شبهای عادی که با کوبش عقربه ای ساعت اندازه گیری می شوند متفاوت است. ما در حساس‌ترین شب‌های قدر قرار داریم که شرایط خاص کشور بیش از هر چیز به دعا و تضرع در پیشگاه ربوبیت نیاز دارد و همانگونه که رهبر معظم انقلاب هم در جلسه اخیر ستاد ملی کرونا اشاره فرمودند یکی از ضررورت ها و نیازهای اصلی مردم ما راز و ناز با خداوند متعال است. رهبری معظم به دو نکته در جلسه ستاد اشاره کردند که یکی گسترش بحث گسترش شبکه بهداشت بود که خوشبختانه این امر در دولت های یازدهم و دوازدهم نسبت به سالهای قبل گسترش یافته بود و در جلسه ستاد هم تاکید شد که گسترش شبکه بهداشت به طور جدی دنبال شود.

وی افزود: نکته دومی که ایشان اشاره کردند آثار مثبت معنویت و نیاز معنوی جامعه در مقابله با شرایط سخت کرونایی است. بدون تردید برگزاری مراسم شبهای قدر و ایجاد امکان برای دعا و نیایش با پروردگار در این شبهای عزیز و همزمان با مبارزه ملی با کرونا موثر خواهد بود. معنویت جامعه و اتکای به خداوند متعال قطعا در افزایش روحیه برای مبارزه با کرونا موثر خواهد بود. دولت پیش از این هم نسبت به این موضوع دغدغه داشت و برای شبهای قدر نیز با همکاری وزارت کشور، سازمان صدا و سیما و وزارت بهداشت تدبیری اندیشیده خواهد شد تا با جمعیتی کاملا محدود و در مراکزی محدود مراسم احیا برگزار شود تا مردم قادر باشند از معنویت جمعی که از دعا به دست می آید با پخش زنده این مراسم ها از طریق صدا و سیما بهره‌مند گردند.

انتهای پیام/ ۱۵۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.