کد خبر : 112616
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶
-

۱۱ تمرین فردی برای دستیابی به آرامش درونی

۱۱ تمرین فردی برای دستیابی به آرامش درونی
این روزها کمتر کسی استرس، افسردگی و اضطراب را تجربه نمی‌کند. به همین دلیل بیش از گذشته افراد در جستجوی راهی برای رسیدن به آرامش درونی خود هستند. برای رسیدن به این آرامش شما باید بتوانید تصمیم درست بگیرید.

به گزارش سورپرس، دنیای مدرن خسارات سنگینی به همه ما وارد کرده است. فناوری هوشمند، اینترنت به هر کجا که برویم، به چشم می‌خورند. سرعت بالای زندگی در این دنیای مدرن، زمان استراحت و ناهار را کوتاه‌تر کرده، آخر هفته و تعطیلات به فراموشی سپرده شده‌اند یا افراد آن را برای زمان بازنشستگی خود به تعویق می‌اندازند.

ما نمی‌دانیم که وضعیت اقتصاد در ۵، ۱۰ یا ۲۰ سال آینده چگونه است و آیا به دلیل یک بحران جهانی یا بحران اقتصادی شغل‌مان را از دست خواهیم داد، یا نه. هرگز احساس نمی‌کنیم که فضایی برای تنفس نیاز داریم، زیرا جهان سریعتر و سریعتر در حال حرکت است و زمان کافی برای استراحت و آرامش وجود ندارد.

این نوع نگرش‌ها، تلاش برای ادامه کار را فقط منتهی به یک چرخه خودباختگی می‌کند. امروزه مسائل مربوط به سلامت روان شیوع بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است.

انتظارات و خواسته‌ها بالارفته و شما دیگر فقط با کلاس، دفتر کار یا شهر خود رقابت نمی‌کنید، در واقع شما در حال رقابت با کل جهان هستید و در همین شلوغی‌های زندگی آرامش درونی از یاد رفته است.

ما فراموش کرده‌ایم که معنای واقعی زندگی، در کنار هم بودن و قدردانی از چیزهایی است که موجب رضایت و لبخند ما می‌شوند. این روزها جستجوی آرامش درونی باید بخشی فعال از زندگی ما باشد، زیرا همه چیز در اطراف ما دائماً در جهت برهم زدن آرامش و هرج و مرج زندگی عمل می‌کنند.

برای فهم درست آرامش درونی باید مسائل زیر را به خوبی درک کنیم:

  • منفعل بودن و اجازه دادن به حرکت زندگی در مسیر سرنوشت
  • آرام بودن و کم کردن حجم کارها
  • انجام کارهای جدید بر اساس علایق شخصی
  • توجه کمتر به پیشرفت‌ها شغلی
  • عدم مقایسه زندگی شخص و کاری خود با دیگران

به زبان ساده، آرامش روحی و درونی ارتباط خیلی کمی با چیزهایی دارد که دیگران وقتی به شما نگاه می‌کنند، می‌بینند.

آرامش درونی چیست؟

آرامش درونی، حالتی از آرامش روح و روان است. هنگامی که سر و صدا در سر شما آرام می‌شود و گره‌های نخ شروع به جدا شدن می‌کنند، به شما این امکان را می‌دهند، برای اولین بار فضای بین افکار خود را در آنچه ببینید و  این همان آرامش درونی است.

آرامش در درون به ما سکوت لازم را در دنیای پر از سر و صدا و شلوغی می‌دهد. این به ما امکان می‌دهد چشم‌هایمان را در ذهن خود باز کنیم. با آرامش در درون خود دلیل استرس و اضطرابی را که هر روز ما را آزار می‌دهد، احساس کرده و در آخر اتاق‌های نامرتب ذهن خود را تمیز می‌کنیم.

با توجه به اینکه بسیاری از افراد با مشکلات بهداشت روانی روبرو هستند، بسیاری در کار غرق شده اند و بسیاری از دینداری و معنویت سنتی دور شده‌اند، سفر برای یافتن آرامش راهی است تا ما از خویشتن فعال خود دور شده و برای لحظه‌ای آرام شویم و این مهم ترین دستاورد آرامش درونی است.

دیگر دستاوردهای این آرامش شامل موارد زیر است:

  • دستیابی به خوشبختی و رضایت نه از طریق چیزها و دستاوردها، بلکه از طریق اتصال مجدد با خود
  • تبدیل شدن به نسخه کاملتر از طریق کشف مجدد خود
  • پیدا کردن نسخه بهتری از خود با داشتن شفافیت و درونی آرام
  • رها کردن دردها و نگرانی های سطحی ذهن
  • پذیرفتن همه چیز زندگی، شغل، بدن، به طور واقعی و عملی

همه این دستاوردها شما را به سمت آرامش درونی هدایت می‌کنند.

چگونه به آرامش درونی دست پیدا کنیم؟

دستیابی به آرامش درونی دشوار نیست. با تغییر برخی رفتارهای روزمره، می‌توان علاوه بر بهبود وضعیت روحی، کیفیت زندگی را نیز ارتقاء بخشید. روش‌های زیر در دستیابی به این هدف به شما کمک می‌کنند.

۱٫ سرزنش بیش از حد خود را متوقف کنید

قدم بردارید و مسئولیت اشتباهات را بپذیرید. با شناخت از عواقب اعمال خود، تعادل را برقرار کنید. در ضمن این نکته را نیز در نظر بگیرید، که بعضی اوقات مواردی خارج از کنترل شما هستند.

۲٫ ذهنیت قربانی نداشته باشید

ذهنیت قربانی باعث می‌شود، تا دائماً دلایل بیرونی را برای توجیه رفتار و زندگی خود جستجو کنید. در این صورت هرگز یاد نخواهید گرفت که چگونه مسئولیت کارهای خود را بر عهده بگیرید. ذهنیت قربانی شما را در ذهن خود به دام می‌اندازد و شما را متقاعد می‌کند که خودتان در مقابل جهان هستید. این طرز فکر باعث می‌شود خودآگاه باشید و از تجربه زندگی بازتر دور بمانید.

۳٫ همواره به دنبال خشنودی مردم نباشید

شما نمی‌توانید تمام عمر خود برای جلب رضایت هرکسی که می‌شناسید، زندگی کنید. مرتب به دنبال تحسین و پذیرش از دیگران بودن، مانع از این می‌شوید که به خواست خود عمل کنید. وقتی دائماً از خود می‌پرسید که رئیس، والدین، ​​دوستان و همسالان شما چگونه به آنچه شما انجام می‌دهید، واکنش نشان می‌دهند، هرگز کاملاً آنچه را که می‌خواهید دنبال نمی‌کنید.

۴٫ به دنبال انتقام و کینه توزی نباشید

نگه داشتن کینه نوعی تسلی نفس است. وقتی از مردم عصبانی می‌شوید، خود را برای مجازات آنها متقاعد نکنید. در حقیقت، تمام کاری که شما انجام می‌دهید این است که انرژی ذهنی خود را صرف شخصی می‌کنید، که به فکر شما درباره خود اهمیتی نمی‌دهد. کینه توزی شما را در رسیدن به آرامش درونی متوقف می‌کند.  بخشیدن را بیاموزید و انسان‌های منفی را از زندگی خود کنار بگذارید.

یوگا و مدیتیشن به شما در دستیابی به آرامش درونی کمک می‌کند.

۵٫ تعقیب کمال را متوقف کنید

کمال شکل دیگری از افراط است که باید از بین برود. افرادی که مرتب برای رسیدن به کمال و موفقیت بیشتر تلاش می‌کنند، ناخودآگاه ذهن خود را آموزش می‌دهند تا به هیچ چیز دیگری جز موفقیت فکر نکند.

در نتیجه آنها فقط در مورد مسائلی تلاش می‌کنند که رضایت خاطر شخصی شان را فراهم می‌کند. برای یافتن آرامش درونی باید با نقاط قوت و ضعف خود راحت باشید.

۶٫ یاد بگیرید چگونه به ذهن آگاهی برسید

وقتی مشغول فعالیتی هستید حواس پرتی‌ها را از بین ببرید. خود را به چالش بکشید تا بدون وقفه در این زمینه کار کنید. روزانه ۵ تا ۱۰ دقیقه روی یک شی تمرکز کنید. روی خصوصیات فیزیکی آن شکل، رنگ، وزن و دیگر موارد تمرکز کنید.

ذهن آگاهی در واقع یادگیری چگونگی توجه به یک رویداد، فعالیت یا فکر خاص است. دستیابی به ذهن آگاهی می‌تواند شما را از حواس پرتی باز دارد و شما را بیشتر متوجه خودتان کند، تا جدا از هیاهوهای زندگی و اندیشیدن به خود به آرامش دست پیدا کنید.

۷٫ افکار منفی را به طور مداوم به چالش بکشید

تفاوت بین انتقاد سالم و خود سرزنشگری منفی را بیاموزید. بررسی افکار خود به شما امکان کنترل سر و صدا موجود در ذهن تان را می‌دهد. افکار منفی بخشی اجتناب ناپذیر از آگاهی است. درک چگونگی هدایت احساسات دشوار بدون حمله به منزله، تعریف درست آرامش درونی است.

۸٫ روابط سالم داشته باشید

اگرچه آرامش درونی از درون و از بیرون نشات می‌گیرد، اما ایجاد محیطی که امکان ایجاد این آرامش را فراهم کند مهم است. روابط سالم، سر و صدایی را که هر روز تجربه می کنید، محدود می‌کند و تمرکز روی خود را آسان تر می‌نماید، برای این منظور الگوهای زیر را دنبال کنید:

  • مرزهای سالم در زندگی شغلی و شخصی خود تعیین کنید.
  • آدم های سمی را از زندگی خود کنار بگذارید و بر روابط سالم و شاد تمرکز نمایید.
  • استانداردهای شخصی دوستی و روابط را تعیین کنید و از حفظ آنها احساس بدی نداشته باشید.

۹٫ مراقبه را به یک عادت شخصی تبدیل کنید

روزانه ۱۰-۱۵ دقیقه از وقت خود را برای دیدن یک فیلم مراقبه اختصاص دهید. به یک سرگرمی مانند نقاشی، خواندن یا حل یک معما بپردازید، تا ذهن شما به طور کامل درگیر شود. اهداف و روش مدیتیشن مورد نظر خود را مشخص کنید. مراقبه، فرایندی برای رسیدن به یک حالت آگاهانه از طریق کشف چیزهای مفیدی است، که موجب آرامش تان می‌شود.

۱۰٫ عدم دلبستگی را تمرین کنید

بخشش کنید، حتی اگر فقط در ذهن شما باشد و کاستی‌ها را بپذیرید. دلبستگی و تعهد دو چیز کاملاً متفاوت هستند. وقتی به توجه، شهرت یا ایده خاصی از خود وابسته می‌شوید، تمایل دارید که در پیگیری کورکورانه آن هدف، از سایر موارد چشم پوشی کنید. عدم دلبستگی به ما می‌آموزد که خیلی در گذشته یا آینده غوطه ور نشویم، تا بتوانیم فضا را برای تجربه واقعی در زمان حال داشته باشیم.

۱۱٫ مراقب رفتارهای دفاعی باشید

آرامش درونی عبارت است از پذیرفتن خود واقعی، بدون اینکه خود را سرزنش کنید. پذیرای انتقادات مردم باشید و سریع حالت دفاعی به خود نگیرید. کنترل بی مورد روی خودتان یا دیگران را کنار بگذارید. برای حفظ آرامش در درون خود، باید آنچه را که پیش  می‌آید، بپذیرید، به ویژه هنگامی که قابل پیش بینی یا کنترل نباشد. این روش‌ها را دنبال کنید، تا با رسیدن به آرامش درونی شادتر و موفق تر زندگی کنید.

انتهای پیام/۱۱۲
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.