کد خبر : 119258
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
-

در نشست خبری عنوان شد؛

۲ تا ۳ درصد معلولیت‌ها ناشی از اختلالات کروموزومی است

۲ تا ۳ درصد معلولیت‌ها ناشی از اختلالات کروموزومی است
یک متخصص پزشکی اجتماعی، با اشاره به آمار بالای ازدواج های فامیلی در کشور، بر ضرورت غربالگری بارداری تاکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی سورپرس، یونس مدبری صابر، در نشست خبری تحلیل داده‌های طرح کشوری “تعیین جایگاه استفاده از آزمایش NIPT در غربالگری ناهنجاری‌های کروموزومی در سه ماهه اول بارداری”، گفت: ۲ تا ۳ درصد معلولیت‌ها در کشور ناشی از اختلالات کروموزومی است.

وی با اشاره به بالا بودن آمار ازدواج‌های فامیلی در کشور، افزود: بر همین اساس، وزارت بهداشت موظف شد تعداد تولدهای منجر به سقط را در سامانه‌ای ثبت کند.

به گفته مدبری، تأسیس مراکز خدمات چند تخصصی ژنتیک، در همین راستا تصویب شد که به ازای هر دو میلیون نفر جمعیت در کشور، یک مرکز راه اندازی شود.

وی افزود: تأسیس از سال ۹۲ در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت که به دلایلی این طرح به درستی پیش نرفت و باعث شد مجوزهایی به شکل جداگانه صادر شود.

مدبری تاکید کرد: هدف این طرح، کنترل سقط‌های قانونی در یک ساختار و سامانه بود.

وی با اشاره به ورود تکنولوژی‌های جدید به کشور، از انجام تست NIPT خبر داد و گفت: ۴۷۰۱ بیمار در این تست تحت مطالعه قرار گرفتند که نتایج آن در شهریور ۱۴۰۱ استخراج شد.

مدبری با عنوان این مطلب که توانبخشی گران‌ترین بخش پزشکی است، افزود: باید با استفاده از روش‌های جدید غربالگری، از تولد نوزادان معلول جلوگیری کنیم.

وی، غربالگری را با هدف پیشگیری از بروز معلولیت دانست و ادامه داد: اگر یک کودک معلول متولد شود، آیا می‌تواند از والدین خود شکایت کند.

مدبری تاکید کرد: مسائل حقوقی در این قبیل موضوعات بسیار مهم‌تر از نکات پزشکی است.

۲ تا ۳ درصد معلولیت‌ها ناشی از اختلالات کروموزومی است

وی افزود: متأسفانه سقط غیر قانونی در کشور، بیشتر از سقط قانونی است.

در ادامه، حمیدرضا خرم خورشید مجری طرح کشوری غربالگری ناهنجاری‌های کروموزومی در سه ماهه اول بارداری، گفت: از سال ۹۶ و ۹۷ در رابطه با غربالگری در سه ماهه اول بارداری دچار مشکلاتی بودیم.

وی افزود: متولیان امر سلامت باید با روش‌های جدید غربالگری آشنا شوند و حتماً با مطالعه همراه باشد.

خرم خورشید، به تست غربالگری با استفاده از DNA مادر اشاره کرد و گفت: این تست، خیلی گران قیمت بود و در همه جا در دسترس نبود.

وی ادامه داد: این تست، یک تست تهاجمی است و تعداد آن در کشور بالا بود و باعث نگرانی می‌شد.

خرم خورشید با اشاره به طرح کشوری غربالگری ناهنجاری‌های کروموزومی در سه ماهه اول بارداری، افزود: در این مطالعه ۴ روش غربالگری مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اعلام اینکه ۴.۵ میلیون تومان هزینه NIPT در کشور است، گفت: نکته‌ای که در این طرح وجود دارد، این است که آزمایشگاه‌ها یا مراکزی که تست غربالگری انجام می‌دهند، ملزم هستند این تست را رایگان انجام دهند.

خرم خورشید افزود: بعد از اینکه در آبان ۱۴۰۰ قانون جوانی جمعیت تصویب شد، فقط متخصصین زنان و زایمان می‌توانند این تست را تجویز کنند.

وی ادامه داد: حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد بیماری‌های کروموزومی در مادران زیر ۳۵ سال بیشتر دیده می‌شود و دلیل آن نیز، زایمان بیشتر است.

خرم خورشید افزود: وظیفه جامعه پزشکی، اطلاع رسانی و آگاهی والدین است و آنها باید خودشان برای انجام تست، تصمیم بگیرند.

 

انتهای پیام/۱۰۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.