کد خبر : 140585
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۱
-

اعتماد عنوان کرد؛

شناسایی افراد مشکوک به دیابت و پرفشاری خون در کشور

شناسایی افراد مشکوک به دیابت و پرفشاری خون در کشور
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، از غربالگری ۱۰ میلیون و ۲۲۰ هزار نفر برای سنجش دیابت و پرفشاری خون در کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری سورپرس، کوروش اعتماد، در نشست خبری پویش ملی سلامت با رویکرد غربالگری دیابت و فشارخون، ضمن ارائه گزارشی از روند اجرای این پویش، عنوان کرد: تا کنون ۱۰ میلیون و ۲۲۰ هزار نفر از جمعیت کشور در زمینه بیماری‌های دیابت و پرفشاری خون غربالگری شده اند.

وی افزود: از بین افراد غربالگری شده، ۱۴۵ هزار نفر مشکوک به پرفشاری خون و ۸۵ هزار نفر نیز مشکوک به دیابت شناسایی شده اند.

اعتماد با بیان اینکه از بین افراد غربالگری شده یک میلیون و ۷۸۰ هزار نفر در مرحله پیش فشارخون و ۶۰۰ هزار نفر نیز در مرحله پیش دیابت قرار دارند، تصریح کرد: چنانچه این افراد اصلاح سبک زندگی و انجام برخی مداخلات مانند ورزش و تحرک بدنی روزانه به مدت نیم ساعت و اصلاح رژیم تغذیه‌ای را رعایت کنند، می‌توانند از بروز این بیماری‌ها پیشگیری کنند.

وی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه، مازندران و گناباد از نظر تعداد و پوشش خدمات در بین سایر دانشگاه‌ها در رتبه‌های برتر، قرار دارند.

اعتماد با بیان اینکه در مناطق غربی کشور و مناطق صعب العبور مردم مشارکت خوبی داشته و پوشش قابل قبولی گزارش شده است، افزود: امیدواریم تا ۱۵ دی ماه این برنامه با شتاب بیشتری پیش رود.

به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، در راستای اجرای «پویش ملی سلامت» تاکنون ۲۳ میلیون پیامک به هموطنان ارسال شده است. در پیامک‌های ارسالی لینکی قرار داده شده که مردم می‌توانند به صورت خوداظهاری در پویش شرکت کنند.

شناسایی افراد مشکوک به دیابت و پرفشاری خون در کشور

وی ادامه داد: جمعیت هدف «پویش ملی سلامت» افراد بالای ۱۸ سال هستند که ۵۴ میلیون نفرند که تاکنون ۲۰ درصد از این جمعیت بررسی شده اند و امیدواریم تا ۱۵ دی ۸۰ درصد مابقی گروه هدف نیز در این پویش مشارکت کنند.

اعتماد تاکید کرد: آنچه اهمیت دارد این است که حتی بعداز پایان زمان پویش، این خدمت در مراکز بهداشت ادامه می‌یابد، اما اجرای پویش زنگ هشداری محسوب می‌شود تا مردم آگاه شوند که پیشگیری از بروز دیابت و پرفشاری خون در کیفیت زندگی و آینده آنان تأثیر بسزایی خواهد داشت. این ریسک فاکتورها می‌توانند به صورت خاموش جسم انسان را به سمت بیماری و زوال پیش ببرند. همانطور که مردم در مورد واکسیناسیون کووید ۱۹ اقدام کردند، در مورد دیابت و فشارخون نیز باید مراجعه کرده و چکاب های لازم را انجام دهند.

انتهای پیام/۱۰۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.