کد خبر : 97507
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹
-

راههای پنجگانه حفظ آرامش اعصاب

راههای پنجگانه حفظ آرامش اعصاب
روشهایی برای این که در هنگام عصبانیت آرامش خود را حفظ کنیم.

به گزارش سورپرس، اگر در زندگی روزانه خود ، پر از استرس هستید و به دنبال فضای آرام تری برای زندگی می گردید اگر به این خاطر این که پر از تنش هستید، قدرت تمرکز خود را از دست داده اید، همیش بی تابی می کنید و بی قرار هستید، راندمان کاری پایینی دارید و به نتایج مطلوب نمیرسید، و در آخر روز از خودتان راضی نیستید، این مطلب متعلق به شماست.

۱) زمان بروز یک تفکر و یا عملی که آنرا دوست نمی دارید، مچ خودتان را گرفته و به سرعت آنرا متوقف سازید. ممکن است در ابتدا متوجه افکار، اندیشه ها و اعمال خود نباشید، ولی پس از مدتی که به آن توجه کنید به مرور زمان در می یابید که به سادگی میتوانید آنها را تحت کنترل خود در آورید. به این فکر کنید که به جای آن فکر یا عمل استرس زا چه کار دیگری می توانید انجام دهید. به این موضوع فکر کنید که چگونه می توانید واکنش های خود را کنترل کنید؛ و اگر دفعه آینده با یک چنین صحنه مشابهی مواجه شدید، چگونه عکس العمل نشان دهید.

به مرور زمان که چنین روشی را پیش بگیرید ، راحت تر کنترل امور روزمره را بدست خواهید گرفت. در عین حال در زمان انجام عکس العمل های استرس زا خیلی سریع تر مچ خودتان را می گیرید و راحت تر با شرایط دشوار کنار می آیید. به مرور زمان می توانید واکنش ها تنش زا را در ذهن خود مجسم کنید و خیلی قبل از آنکه بخواهید به آنها جامه عمل بپوشانید، جلوی وقوعشان را بگیرید.

۲) تمرکز خود را در تمام طول روز حفظ کنید خودتان را عادت بدهید که به ضمیر ناخودآگاه و دایره ذهنی افکارتان توجه بیشتری داشته باشید. چند بار در طول شبانه روز از کاری که در حال انجام دادن آن هستید دست بکشید تا دوباره حواس خود را از نو جمع کنید. بنشینید، چشم هایتان را روی هم بگذارید ، و چند نفس عمیق و آرام بکشید، و در ذهن خود تجسم کنید که استرس و تنش در حال خروج از ذهن و بدنتان است. روی تنفس خود بیشتر دقت کنید، دم و بازدم باید به تدریج آرام تر و آهسته تر شود. فقط به نفس کشیدنتان فکر کنید. سعی کنید به هیچ چیز دیگر فکر نکرده و ذهنتان را آزاد و رها سازید. هیچ اتفاقی نمی افتد که اگر برای چند لحظه به هیچ چیز فکر نکنید!

۳) انتظارات منطقی داشته باشید اگر برای خود استانداردهای دست نیافتنی در نظر بگیرید جز ناامیدی ، شکست و اضطراب چیز دیگری عایدتان نخواهد شد. به امور و کارهایی که موجبات غم و غصه شما را فراهم می آورند ، فکر کنید. چرا این امور باعث ایجاد ناراحتی در شما می شوند؟ از خودتان سؤال کنید که این امور چقدر اهمیت دارند که به راحتی می توانند شما را دگرگون سازند؟ ازخودتان سؤال کنید که من واقعاً کیستم که بر روی چنین مسائلی اینقدر پافشاری می کنم؟ آیا این مسائل واقعاً تا این حد ارزش دارند؟

آیا ارزش دارند که بخواهم تمام توان و انرژی خود را صرف آنها کنم؟ ببینید کدامیک از انتظاراتتان حقیقتاً مهم هستند، آنها را مد نظر قرار داده و سایر توقعات بی پایه و اساس خود را دور بریزید. اگر انتظارات زیادی داشته باشید، فقط با این کار زندگی خود را پیچیده تر می کنید و مجبور می شوید که گاه و بی گاه عملکرد خود را به باد انتقاد گرفته و خودتان را قضاوت کنید. زندگی را ساده بگیرید و استرس را کم کنید!

۴) دستیار داشته باشید. این امر ساده اما مهم ، هم به مسائل شغلی و هم در مورد امور خانگی دلالت می کند. بیشتر افراد تصور می کنند که کمک گرفتن فقط در محل کار معنا پیدا می کند، اما باید بدانید که این امر در مورد مسائل شخصی نیز می تواند مورد استفاده قرار بگیرید. این روزها همه ما با فعالیت ها و وظایف زیادی که به عهده مان است مشغول هستیم.

چنانچه بخواهیم همه ی امور و کارها را در زمان مقرر و به تنهایی به بهترین نحو انجام دهیم، بی تردید که دچار استرس می شویم. به دلایل مختلف افراد تصور می کنند که همه کارها را باید خودشان به شخصه انجام دهند. یک بار دیگر نگاه دقیق تری به موقعیت خود بیندازید. واقعاً فکر کنید؛ آن کار بخصوص چقدر اهمیت دارد که باید حتماً توسط شما و با در نظر گرفتن استانداردهای شخصیتان انجام شود؟

به چه علت مطمئن هستید که هیچ کس دیگری پیدا نمی شود که بتواند به شما کمک کند و کارتان را با همان کیفیت انجام دهد؟ با دید باز تری به اطراف خود نگاه کنید تا بتوانید استرس را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید.

۵) دیگران را به عنوان یک انسان بپذیرید. چنانچه گمان میکنید که با دیگران متفاوت بوده و از آنها جدا هستید، به طور ناخودآگاه نوعی تفکر و رفتار در خودتان به وجود می آورید که شما را از سایرین جدا می کند. این امر سبب می شود که نوعی حس خود برتر بینی به ما دست بدهد، به مرور زمان خودخواهی در وجود ما مستولی شده و دائماً دست به قضاوت های نابجا خواهیم زد.

پس از چندی شروع می کنیم به مبارزه درونی با سایر افراد. این امر سبب ایجاد ترس، چشم و هم چشمی، و مقایسه نابجا شده و نهایتاً ما را به سمت ناامیدی و اضطراب سوق می دهد. تمرین کنید که خودتان را نیز جزئی از پیکره عظیم بشریت ببینید، نه یک فرد جدا افتاده و تنها. بیشتر به شباهت هایی که با دیگران دارید توجه کنید نه به تفاوت های قابل اغماز.

 

انتهای پیام/۱۱۲

برچسب ها : ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.