کد خبر : 110471
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵
-

جزئیات تبدیل ۷ نیروگاه حرارتی خصوصی به سیکل‌ترکیبی/ سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی برای افزایش راندمان

جزئیات تبدیل ۷ نیروگاه حرارتی خصوصی به سیکل‌ترکیبی/ سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی برای افزایش راندمان
معاون فنی و مهندسی طرح نیروگاه‌های خصوصی شرکت برق ‌حرارتی با اشاره به سرمایه‌گذاری دو میلیارد یورویی برای تبدیل هفت نیروگاه حرارتی بخش خصوصی به سیکل‌ترکیبی، گفت: با اجرای این پروژه ظرفیت این نیروگاه‌ها دو هزار و ۵۶۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.

به گزارش گروه اقتصادی سورپرس، در روزهای گذشته شورای اقتصاد با درخواست وزارت نیرو برای سرمایه‌گذاری در اجرای پروژه‌های احداث بخش بخار نیروگاه‌های گازی سلطانیه، زاگرس، خلیج‌فارس، گلستان، سمنان، خرمشهر و شهید کاوه موافقت کرد.
در این رابطه عباس جلالی فراهانی، معاون فنی و مهندسی طرح نیروگاه‌های خصوصی شرکت برق‌حرارتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: نیروگاه‌های هدف این طرح، همه نیروگاه‌های گازی خصوصی موجود بوده‌اند که از لحاظ فنی و اقتصادی قابلیت اضافه شدن بخش بخار و تبدیل به سیکل‌ترکیبی را داشته باشند. در واقع پس از این مصوبه نیروگاه خصوصی که امکان فنی را داشته باشد و مراحل تبدیل آن آغاز نشده باشد، وجود نخواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر مجموع ظرفیت این نیروگاه‌ها به پنج‌هزار و ۱۲۰ مگاوات می‌رسد که در صورت تبدیل به سیکل‌ترکیبی، دو هزار و ۵۶۰ مگاوات به ظرفیت آنها اضافه می‌شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه پس از صدور مجوز در شورای اقتصاد، به طور متوسط می‌توانیم بگوییم ظرف مدت چهار سال بخش بخار نیروگاه‌ها اضافه شده و ظرفیت آنها افزایش می‌یابد، ادامه داد: میزان کل سرمایه گذاری در این پروژه‌ها دو میلیارد یورو خواهد بود. خوشبختانه در مورد این نیروگاه‌ها، فناوری احداث بخش بخار آنها به طور کامل در داخل وجود دارد.
معاون فنی و مهندسی طرح نیروگاه‌های خصوصی شرکت برق حرارتی در رابطه با افزایش راندمان نیروگاه‌ها در صورت تبدیل به سیکل‌ترکیبی گفت: در مورد این نیروگاه‌ها راندمان عملی از ۳۲ درصد با ۱۵ درصد افزایش به ۴۷ درصد می‌رسد.
وی افزود: مزیت مهم دیگری که این پروژه‌ها فارغ از بحث افزایش ظرفیت و تقویت شبکه دارد، صرفه جویی در مصرف سوخت است. به طوری که با تبدیل این هفت نیروگاه به سیکل‌ترکیبی سالانه بالغ بر چهار میلیارد مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود. در حال حاضر ظرفیت تولید گاز در کشور روزانه حدود یک میلیارد مترمکعب است و این یعنی با این طرح‌ها ما به اندازه تولید حدود چهار روز در سال صرفه‌جویی می‌کنیم.
جلالی فراهانی در رابطه با وضعیت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی گفت: در حال حاضر در کشور ظرفیت اسمی نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی حدود ۳۳ هزار مگاوات است که در صورت اتمام این پروژه‌ها به حدود ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد. در مورد نیروگاه‌های دولتی هم برنامه‌ای با حدود همین ظرفیت در دستور کار است.
انتهای پیام/۳۳۳

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.