کد خبر : 33342
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۹
-

تحلیل ژنومی ۴۱۰ گونه حیوانات ازاحتمال ابتلا اغلب آنها به کرونا هدایت دارد

تحلیل ژنومی ۴۱۰ گونه حیوانات ازاحتمال ابتلا اغلب آنها به کرونا هدایت دارد
انسان‌ها تنها موجودات زنده‌ای نیستند که ویروس کرونا حیات آن‌ها را تهدید می‌کند و طبق پژوهش محققان دانشگاه «کالیفرنیا، دیویس»، گونه‌های مختلف حیوانات نیز می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند.

به گزارش سورپرس، یک تیم بین‌المللی از دانشمندان از تحلیل ژنومی برای مقایسه گیرنده اصلی سلول ویروس در انسان، «آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین» یا ACE2 با ۴۱۰ گونه مختلف مهره‌داران از جمله پرندگان، ماهی‌ها، دوزیستان، خزندگان و پستانداران استفاده کردند.

ACE2 معمولا در انواع سلول‌ها و بافت‌ها وجود دارد که شامل سلول‌های درون بینی، دهان و ریه می‌شود. در انسان‌ها ۲۵ اسید آمینه پروتئین ACE2 برای اتصال ویروس و ورود به سلول، اهمیت دارند. دانشمندان از توالی این ۲۵ اسید آمینه استفاده کرده و ساختار پروتئین پیش‌بینی شده آن را با شاخک ویروس کرونا مدل‌سازی کردند.

هدف از این مدل‌سازی، ارزیابی تعداد این اسید آمینه‌ها در پروتئین ACE2 در گونه‌های مختلف بوده است. «جوآنا داماس»، نویسنده اول این مقاله اعلام کرده:
«بیشترین احتمال ابتلا به کرونا مربوط به حیواناتی می‌شود که ۲۵ اسید آمینه متناسب با پروتئین انسان دارند. خطر برای گونه‌هایی که گیرنده آن‌ها متفاوت از انسان است، پایینتر خواهد بود.»

نزدیک به ۴۰ درصد گونه‌های مختلف مستعد ابتلا به کرونا هستند و این بیماری آن‌ها را تهدید می‌کند. به اعتقاد «هریس لوین»، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله، اطلاعات جمع آوری شده برای شناسایی گونه‌های آسیب‌پذیر و در معرض خطر اهمیت بالایی دارد. این تیم امیدوار است که مقاله آن‌ها بتواند منجر به اقداماتی برای حفظ سلامت انسان‌ها و حیوانات شود.

در این مقاله پیش‌بینی شده که بیشترین خطر ابتلا به کرونا مربوط به «گوریل غربی سرزمین‌های پست»، «اورانگوتان سوماترایی» و «گیبون گونه‌سفید شمالی» می‌شود. از سایر حیواناتی که احتمال ابتلای آن به این بیماری بالا است می‌توان به «دلفین پوزه‌بطری معمولی»، «نهنگ خاکستری» و «همستر چینی» اشاره کرد.

خطر ابتلای حیوانات اهلی مانند گربه‌، گاو و گوسفند به کرونا متوسط ارزیابی شده و احتمال ابتلا اسب و سگ به این بیماری کم است. با وجود چنین پیش‌بینی‌هایی، برای تایید آن‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.

انتهای پیام/۱۲۳

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.