کد خبر : 86994
تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰:۲۳
-

بانک‌ها از سرمایه‌گذاری غیرضرور دست بردارند

بانک‌ها از سرمایه‌گذاری غیرضرور دست بردارند
وزیر اقتصاد: بانک‌ها باید پیشقراول گشودن جبهه‌های جدید در سرمایه گذاری‌های بزرگ در کشور شوند و این امر مستلزم خروج از سرمایه گذاری‌های غیر ضرور است.

به گزارش سورپرس، سید احسان خاندوزی در مراسم تکریم و معارفه مدیران عامل سابق و جدید بانک سپه، گفت: افزایش سرعت حرکت به سمت عدالت محوری و حمایت از تولید و تحقق کامل بانکداری بدون ربا، در صدر مطالبات دولت سیزدهم از نظام بانکی کشور قرار دارد.

وزیر اقتصاد با اشاره به نامه اخیر خود به رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: آنچه در این نامه مطرح شد، مربوط به یکی از لایه‌های بسیار کوچک حقوق اعتباری و بانکی کشور است که متضمن دسترسی فعالان اقتصادی و تسهیلات گیرندگان به قرارداد‌های خود و نحوه محاسبه سود‌ها در سیستم بانکی، تضامین و وثائق، جرائم و … است که باید به شکلی شفاف، عادلانه و با قابلیت دادخواهی در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

خاندوزی اجرای مصوبات شورای پول و اعتبار و تسریع حرکت به سمت اهداف توسعه‌ای بانکی از جمله خروج از بنگاهداری غیر ضرور و حرکت به سمت سرمایه‌گذاری‌های بزرگ را از دیگر انتظارات وزارت اقتصاد از نظام بانکی خواند و افزود: بانک سپه مفتخر است به اینکه در زمانی که کشور نیازمند به سرمایه گذاری در پروژه هایی، چون گل گهر، چادر ملو، سیمان هرمزگان، بید بلند و بویژه موضوع انتقال آب از خلیج فارس بود مشارکت خوبی کرده است.

وی از سایر بانک‌ها نیز خواست، توانمندی‌های خود را به سمت پروژه‌های پیشران توسعه‌ای جدید در کشور هدایت کنند.

وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به موفقیت بانک سپه در اجرای طرح ادغام بانک‌های نظامی در این بانک، گفت: بانک سپه در این خصوص، از یک آزمون بزرگ، سربلند بیرون آمد؛ گر چه می‌دانیم، ابعادی از پروژه ادغام، هنوز باقی مانده و تکمیل نشده است.

خاندوزی افزود: باید از همه مدیران بانک‌های ادغامی و بانک سپه که نهایت تلاش خود را کردند که این پروژه بدون هیچ آسیب جدی به سپرده گذاران، سهامداران و سرمایه گذاران مدیریت شده و به نتیجه برسد، قدردانی کرد و در خواست من از آقای ابراهیمی این است که به شکلی کار را ادامه دهند که در پایان سال ۱۴۰۱ شاهد فیصله کامل این پروژه باشیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به برخی چالش‌های مهم پیش روی بانک سپه هم گفت: دارایی‌های غیر مولد و بدون بازده، معضلی است که هم در بانک سپه و هم در سیستم بانکی کشور وجود دارد، اما در بانک سپه باید با اولویت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.

خاندوزی افزود: چالش‌های حقوقی و مالی بانک سپه، بعد از فرایند ادغام، از دیگر مسایلی است که باید در کوتاه مدت در اولویت و مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وزیر اقتصاد در ادامه به منشور ۳۱ بندی که مورد تأیید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است اشاره کرد و گفت: سرلوحه کار بانک در فرایند اصلاح ساختار، باید ابتدا و پیش از هر چیز، پیگری و اجرای این منشور باشد به نحوی که بتوانیم بگوییم در پایان سال ۱۴۰۱ محور‌ها و بند‌های این منشور به طور کامل به سرانجام رسیده و پروژه ادغام خاتمه یافته است.

خاندوزی در پایان تاکید کرد: اصلاح ساختار کسب و کار بانک سپه اولویت دیگری است که در دوران مدیریت جدید این بانک باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، به این معنا که راهبرد بانک به جهت مدل کسب و کار و شرکت‌های زیر مجموعه بانک به نحوی باشد که هر تصمیمی که در این زمینه اتخاذ می‌شود، سایر تصمیم‌ها نیز در شعاع آن و در سایه این تصمیم‌ها معنا پیدا کنند.
بانک سپه را به بانکی در تراز انقلاب اسلامی تبدیل خواهیم کرد

مدیر عامل بانک سپه گفت: بانک سپه به بزرگ‌ترین بانک دیجیتال خاورمیانه و در تراز انقلاب اسلامی تبدیل خواهد شد.

آیت‌اله ابراهیمی در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل بانک سپه که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری برگزار شد، طراحی خطوط کسب و کار متناسب با شرایط محیطی و مأموریتی جدید، روزآمدسازی فناوری موجود، استقرار نظام بانکداری جامع، تبدیل بانک سپه به بزرگ‌ترین بانک دیجیتال خاورمیانه و در تراز انقلاب اسلامی همچنین الگو شدن در کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را از اهداف و اولویت‌های اصلی این بانک اعلام کرد.

ابراهیمی ضمن قدردانی از زحمات چندین ساله محمدکاظم چقازردی، مدیرعامل سابق این بانک، تصریح کرد: سلامت امروز بانک سپه حاصل بیش از ۹ دهه تلاش و مجاهدت مجموعه مدیران و کارکنان این بانک است.

ضرورت سودآوری از محل واسطه‌گری مالی و خدمات

وی با اشاره به تلاش بانک‌های کشور برای سودآوری از طریق فعالیت‌های غیر بانکی، گفت: بر اساس مقررات موجود کمتر بانکی از محل واسطه‌گری مالی قادر به سودآوری است و در حوزه خدمات هم کارمزد‌های دریافتی از مشتریان جوابگوی هزینه‌های جاری بانک‌ها نیست به همین دلیل بانک‌ها برای کسب درآمد به اجبار به فعالیت‌های گوناگون نظیر شرکت‌داری روی می‌آورند. ادامه روند کسب سود بانک‌ها از طریق بنگاه‌داری مخاطراتی دارد؛ به همین سبب سازمان‌های ذی‌ربط می‌بایستی ابتدا نسبت به مقررات گذاری جدید و واقعی کردن نرخ‌بندی‌ها اقدام و سپس زمینه خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری را فراهم کند.

مدیرعامل بانک سپه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ادغام بانک‌های وابسته به نیرو‌های مسلح در بانک سپه، گفت: امروز در حالی نخستین بانک ایرانی به بزرگ‌ترین بانک کشور تبدیل‌شده است که در آن پنج بانک خصوصی با پلتفرم‌های متفاوت و در حوزه‌های کسب‌وکاری مختلف در کنار بانک دولتی سپه، به‌صورت یک بانک واحد فعالیت می‌کنند که به این جهت شرایط نهایی شدن ادغام قدری پیچیده شده است؛ که این مهم با کمک وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی به زودی مرتفع خواهد گردید.

مراقبت از نیروی انسانی و ارتقای همدلی و هم‌افزایی؛ برنامه اولویت‌دار

ابراهیمی یادآور شد: ادغام بانک‌های وابسته به نیرو‌های مسلح در بانک سپه در کنار برخی چالش‌ها، فرصت‌های مطلوبی نیز برای این بانک ایجاد کرد که ما باید از این فرصت‌ها به‌درستی استفاده کنیم. وی اشاره کرد در بروز بحران‌ها و سختی‌ها، انسان‌های بزرگ کشف می‌شوند، شرایط فعلی بانک سپه میدان آزمون برای مدیران و کارکنان عزیز این بانک است.

مدیرعامل بانک سپه مراقبت از نیروی انسانی و ارتقای همدلی و هم‌افزایی بین آحاد کارکنان را از مهم‌ترین برنامه‌های اولویت‌دار این بانک خواند وگفت: تمام مسائل و موضوعات بانک با تکیه بر نیروی انسانی این بانک حل خواهد شد، به همین خاطر باید هرچه سریع‌تر نیروی انسانی بانک‌های ادغامی را با وحدت و همدلی برای دستیابی به اهداف و چشم‌انداز مدنظر بانک، سازماندهی و بسیج کنیم.

وی ضمن تأکید بر استفاده از همه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بانک سپه تصریح کرد: این بانک نیازمند مدیران بن‌بست شکن و متکی به مدد الهی است تا در مدت کوتاه مسیر تعالی بانک را هموار نمایند.

نیروی جوان؛ بزرگ‌ترین مزیت رقابتی و تحقق بزرگ‌ترین بانک دیجیتال خاورمیانه و درتراز انقلاب اسلامی

ابراهیمی برخورداری از نیروی جوان را بزرگ‌ترین نقطه قوت بانک سپه دانست و گفت: بیش از ۷۵ درصد از کارکنان این بانک دارای سابقه زیر ۲۰ سال خدمت هستند و این‌یکی از بزرگ‌ترین مزیت رقابتی و اولین وآخرین فرصت طلایی جوانی نیروی انسانی در بانک سپه خواهد بود، بنابراین ما باید از این فرصت استثنایی بانک به نحو مطلوب استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: امروز تعداد زیادی از کارکنان و مدیران بانک سپه در زمره مجاهدین صادق فی سبیل الله هستند که حاضرند سرمایه ارزشمند و گران سنگ جوانی خود را وقف خدمت به اسلام و مردم کنند، مدیران و کارکنان بانک سپه آماده خدمت‌گزاری مجاهدانه به اسلام و مردم هستند. به فضل الهی با استفاده حداکثری از فرصت‌های موجود و تلاش جهادی و انقلابی بی‌وقفه و با اطمینان از تحقق وعده‌های الهی، این بانک را در آینده نزدیک به بزرگ‌ترین بانک دیجیتال خاورمیانه و در تراز انقلاب اسلامی تبدیل خواهند کرد.

استقرار نظام بانکداری جامع و بانک نمونه در اقتصاد مقاومتی

مدیرعامل بانک سپه تدوین برنامه‌های تحول راهبردی، استقرار نظام بانکداری جامع و عملیاتی کردن طرح تحول حوزه فناوری، طراحی خطوط کسب‌وکار متناسب با شرایط محیطی و مأموریتی، باز مهندسی ساختار سازمانی، بازطراحی مدل خاص سرویس‌دهی به مشتریان ویژه، بهبود شاخص‌های عملیاتی علی‌الخصوص کاهش مطالبات معوق و مدیریت سود و زیان بانک را از دیگر برنامه‌های مهم این بانک برشمرد.

ابراهیمی در پایان از آمادگی بانک سپه برای نقش‌آفرینی در کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی خبرداد و گفت: این بانک ازطریق فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه و فعالیت‌های بانکداری سعی خواهد کرد الگوی مناسبی در زمینه کمک به اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور باشد.

 

انتهای پیام/۱۱۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.