کد خبر : 64670
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۵
-

روحانی:

اگر روزی انتخابات از نظر مردم بیفتد، به معنای پایان انقلاب است

اگر روزی انتخابات از نظر مردم بیفتد، به معنای پایان انقلاب است
رئیس جمهور در جلسه هیات دولت گفت: اگر بخواهیم در یک کلمه ۱۲ فروردین ۵۸ را تفسیر کنیم این است که میزان رأی مردم و ملت است و همه کاره مردم هستند.

به گزارش سورپرس؛ حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت اظهار داشت: دوازدهم فروردین و سالروز اعلام نظام جمهوری اسلامی ایران در دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ یکی از افتخارات مهم نظام اسلامی و انقلاب اسلامی و معماری معمار کبیر انقلاب حضرت امام (ره) است.

وی عنوان کرد: روز دهم فروردین و یازدهم فروردین که دو روز همه پرسی و رفراندوم بود، با ۲۲ بهمن که پیروزی انقلاب اسلامی بوده، فاصله آن ۴۷ روز است یعنی از دو ماه کمتر است که مردم پای صندوق آرا آمدند و به نظام رأی دادند.

رئیس جمهور با بیان اینکه امام درس بزرگی به همه داد و یک اعلامیه مهمی بود که در این کشور همه کاره مردم هستند، گفت: اگر بخواهیم در یک کلمه ۱۲ فروردین ۵۸ را تفسیر کنیم این است که میزان رأی مردم و ملت است و همه کاره مردم هستند و این مردم هستند که برای خود نظامی را بر می‌گزینند و انتخاب می‌کنند. نظامی که یک پایه‌اش جمهوریت و مردم سالاری و یک پایه اش موازین اسلام و اسلامیت است و پایه سوم آن ایران است. این سه در کنار همه قرار می‌گیرد و جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

روحانی افزود: نام نظام ما هم جمهوری اسلامی ایران است که در قانون اساسی در اصل اول مخصوصاً در اصل سوم می‌گوید دولت جمهوری اسلامی ایران، این نام این نظام است و دارای سه پایه مهم است که هرکدام اهمیت خاص خود را دارد. جمهوریت در قانون اساسی به تفسیر در اصل ۶ بیان شده است و اسلامیت را در اصل ۴ بیان کرده است و ایرانیت هم در اصول مختلف از جمله اصل اول و سوم به صراحت ذکر شده است و مشخص است که کشور ما کشور ایران است.

وی با تاکید بر اینکه هویت ایرانی و فرهنگ ایران برای ما مهم است، خاطرنشان کرد: اگر بخواهم یک کلمه راجع به ایران بگویم، منافع ملی کشور به معنای عام کلمه است، نه منافع ملی که روبروی امنیت ملی و مصالح ملی ذکر می‌کنیم. منافعی که به معنای عام همه اینها را شامل می‌شود. منافع ملی ایران یک پایه است و موازین اسلام چه در عمل و چه در قانون گذاری و چه در اعتقادات به ویژه در رفتار، میزان و معیار ما است.

رئیس جمهور ادامه داد: اداره کشور ایران در اختیار مردم است و این مردم هستند که بالاترین مقامات کشور و مدیریت کشور را با صندوق آرا و با آرای خودشان برمی‌گزینند و انتخاب می‌کنند. این خیلی مهم است که نظر و آرای مردم و انتخاب مردم با این روش است.

روحانی تاکید کرد: اگر قبل را در نظر نگیریم، تمام انقلاب‌ها در ایران از زمان میرزای شیرازی بزرگ در این ۱۵۰ سال حرکت‌های انقلابی برای چه بود؟ برای این بود که مردم بتوانند انتخاب‌گر باشند و انتخاب کنند. کسی به مردم رأیی را تحمیل نکند. این کل حرکت‌های انقلابی در جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین دوازده فروردین یک روز بسیار مهم در مردم‌سالاری اسلامی در کشور ایران است و باید آن را پاس بداریم.

وی با بیان اینکه پاسداشت دوازدهم فروردین این است که مردم در همه امور مهم اداره کشور حضور پیدا کنند، گفت: خدای ناکرده اگر انتخاباتی داشته باشیم که مشارکت حداکثری در آن انتخابات نباشد، یک ضربه بسیار بزرگی به راه و روشی که در ۱۲ فروردین انتخاب کردیم، زدیم. یکی از مسائل مهمی که امروز پیش رو داریم مساله انتخابات است. یعنی اگر تا پایان این دولت ۴ مساله مهم را بشماریم یکی از آنها انتخابات ریاست جمهوری و شوراها و انتخابات میاندوره‌ای است که سر جای خود اهمیت دارند.

رئیس جمهور تصریح کرد: انتخابات بسیار مهم است برای این که مردم ببینند چه کسانی را با چه برنامه‌ای می‌خواهند برگزینند. تا انتخابات، مشارکت و صندوق رأی هست نظام جمهوری اسلامی ایران هم با همه این قدرت و شکوه خواهد بود و اگر روزی انتخابات از نظر مردم بیفتد و ان‌شاءالله چنین روزی نرسد که مردم بگویند چه فایده‌ای دارد که انتخاب کنیم یا نکنیم، به معنای پایان تمام انقلاب‌ها است یعنی از میرزای شیرازی تا الان همه را از دست دادیم و از بین رفته است.

روحانی بیان کرد: ثمره همه آن حرکت‌ها و انقلاب‌ها این است که مردم انتخاب کنند و حضور داشته باشند و مردم بگویند چه کسی و چه برنامه‌ای داشته باشد و مردم بگویند با چه کشوری رابطه داشته باشیم و چگونه مسائل داخلی و خارجی خود را حل کنیم و جمهوریت از همین جا آغاز می‌شود.

وی تاکید کرد: در جمهوری اسلامی ایران، جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت این سه در کنار هم قرار گرفته و هرکدام معنای خاص خود را دارد. ما هویت ایرانی را داریم، راه، تاریخ و جایگاه ایران را داریم که خلاصه در یک کلمه به عنوان منافع ملی کشور و ایران باید مدنظر قرار دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه یک بار دیگر تاکید می‌کنم، راه حل مشکلات پیچیده در این کشور فقط اصل ۵۹ قانون اساسی است، خاطرنشان کرد: اگر یک مسأله‌ای پیچیده است مدام این به آن می‌گوید و آن از دیگری انتقاد می‌کند. راه حلی جز اصل ۵۹ قانون اساسی وجود ندراد. مگر ما به دوزادهم فروردین افتخار نمی‌کنیم؟ دوازدهم فروردین یک همه پرسی و رفراندوم است.

روحانی اضافه کرد: مگر ما به قانون اساسی افتخار نمی‌کنیم؟ قانون اساسی با چه چیزی تصویب و نهایی شد؟ با رفراندوم و رأی مردم. قانون اساسی تجدید نظر شده و بازنگری شده چطور تصویب شد؟ باز هم با رفراندوم و آرای مردم. اصل نظام ما و قانون اساسی ما همه با رفراندوم انجام شده است.

وی تاکید کرد: البته ما کشور سوئیس نیستیم که اگر صد هزار نفر نامه‌ای را امضا کنند، مجبور به برگزاری رفراندوم باشند. من در یک سفری از رئیس جمهور سوئیس سوال کردم شما با رفراندوم مشکلی ندارید؟ گفت نه، اگر مردم تصمیم بگیرند و به ما بگویند ما در این مساله چنین نظری داریم، آن را به رأی می‌گذاریم و هر چه مردم بخواهند همان می‌شود. پرسیدم سالانه چند بار این کار را می‌کنید؟ گفت برخی مواقع دو بار، برخی مواقع یک بار و این بستگی دارد مردم چه بخواهند. این مسائل می‌تواند مربوط به امور زنان باشد که خیلی مهم است یا می‌تواند مربوط به یک اتوبان باشد.

رئیس جمهور عنوان کرد: کشور ما متفاوت است و فرق می‌کند اما قانون اساسی به ما گفته است در مسائل مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اگر یک مساله بسیار مهمی وجود داشت، ممکن است قانون گذاری از طریق مجلس شورای اسلامی نباشد بلکه از طریق همه پرسی باشد.

روحانی تاکید کرد: اتفاقاً من سال‌ها است که می‌اندیشم، ۴ سوال اصلی در این ۴ مساله وجود دارد. اگر یک رفراندوم گذاشته شود و این ۴ مساله به رفراندوم گذاشته شود، تمام دعواها و مشکلات جناحی و حزبی برطرف می‌شود. همانطور که وزیر کشور انتخابات برگزار می‌کند، یکبار دیگر به راحتی و با سوالات مشخص همه پرسی برگزار می‌کند.

وی اضافه کرد: البته این کار باید به همان ترتیبی که قانون اساسی مشخص کرده است انجام و سیر شود. می‌خواهم بگویم دوازده فروردین یک روز نیست، بلکه یک فرهنگ، راه و مسیر برای حل معضلات پیچیده و اساسی در کشور است که بتوانیم از این راه پیروی کنیم و آن را ادامه دهیم و یک روز بسیار مبارک را پیش رو داشته باشیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه تا پایان این دولت ۴ ماه باقی مانده است و ۴ ماه پیشرو داریم که باید کشور را در این مدت اداره کنیم، گفت: برای ما بسیار مهم است و حتی یک روز و یک هفته و یک ماه آن هم برای ما مهم است. دولت در هر لحظه می‌تواند تصمیم مهم بگیرد و اقدام مهمی انجام دهد. مردم این بار را بر دوش ما گذاشتند و تا ۱۲ مرداد این بار بر دوش ما است و سنگینی آن را به وضوح بر دوش خود احساس می‌کنیم و ان‌شاءالله تا پایان کار می‌رسانیم.

روحانی افزود: پس یکی از مسائل مهم، انتخابات است و همه باید تلاش کنیم انتخابات خوب، پرشور و با شکوه برگزار شود به گونه‌ای که همه مردم احساس کنند که یک نماینده‌ای دارند. یعنی هر اندازه جناح و تفکر که داریم هرکدام ببینند نماینده‌ای دارند و تشویق شوند و پای صندوق رأی بیایند. زحمت ایستادن پای صندوق را به عنوان عبادت تلقی کنند و از صبح بروند.

وی با اشاره به انتخابات سال ۹۶ گفت: سال ۹۶ مردم ساعت‌ها و حتی تا غروب در صف رأی ایستادند و وزارت کشور و شورای نگهبان نتوانستند توقع مردم را برآورده کنند و مردم را از پشت صندوق رأی با صف‌های طولانی برگردانند که بعضی‌ها در مصاحبه گفته بودند که ما ۷ ساعت در صف بودیم و حتی بعضی‌ها گریه کرده بودند که به هر حال هر چه بوده گذشته است و از یک تا دو میلیون نفر رأی نگرفتند که ما خودمان در آرا حساب می‌کنیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: این مساله خیلی مهم است که همه مردم احساس کنند که رأی آنها تأثیرگذار است و با شور و شوق پای صندوق بیایند و نترسیم که نکند این انتخاب شود یا آن انتخاب شود. هرچه مردم انتخاب کنند مبارک است این را هم قبول کنیم. اگر این را در مغز خود بگنجانیم، منتخب مردم برای ما مبارک است هرکس که می‌خواهد، از این جناح یا از آن جناح باشد. همیشه ما نیازمند هستیم و الان هم نیازمندیم که ۱۲ فروردین را در ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ که سال قرن و سال بسیار مهمی است، تکرار کنیم.

انتهای پیام/ ۲۸۰

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.