کد خبر : 3885
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۴
-

چالش هایی که بنیان خانواده را ضعیف کرده است

چالش هایی که بنیان خانواده را ضعیف کرده است

معاون بررسی راهبردی معاونت امور زنان وخانواده ریاست جمهوری با اشاره به طرح گفتگوی ملی خانواده بیان کرد:هدف از این طرح استحکام خانواده وتقویت مهارت های ارتباطی اعضای خانواده است.

به گزارش سورپرس، سوسن باستانی در مراسم افتتاحیه مرکز بین المللی گفتگوی خانواده با بیان اینکه ماموریت معاونت امور زنان و خانواده سیاستگذاری و برنامه‌ریزی و رصد و پایش برنامه‌های برنامه‌های سازمان‌های دولتی و غیر دولتی در حوزه زنان و خانواده است گفت: در این راستا ارتقاء قابلیت‌ها، حقوق و مسئولیت‌های اعضای خانواده و توسعه سرمایه اجتماعی زنان و خانواده از جمله مهمترین اهداف معاونت امور زنان و خانواده محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: معاونت بر اساس ماموریت و اهداف و اسناد بالادستی که شامل برنامه‌های متفاوتی است، حوزه خانواده و مسائل مربوط به آن را دنبال می‌کند. برنامه‌های معاونت در زمینه خانواده شامل تشکیل خانواده و ازدواج، سلامت زنان و مادران، سلامت کودکان، حمایت‌های اجتماعی و حقوقی و هم افزایی با دستگاه‌های دولتی و سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه خانواده است. طرح گفتگوی ملی خانواده از جمله برنامه‌هایی است که معاونت بر اساس این ماموریت و مصوبات مربوط به برنامه ششم توسعه کشور و اولویت‌های تعیین شده ریاست جمهوری برای معاونت و همچنین برنامه‌هایی که ابتکار از زمان تصدی معاونت برعهده داشتند جزو برنامه‌های معاونت است.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری یادآور شد: هدف از این طرح استحکام خانواده و تقویت مهارت‌های ارتباطی اعضای خانواده است. در دهه‌های اخیر جامعه ما با تغییرات گوناگونی مواجه بوده که خانواده را نیز درگیر کرده است. از جمله تغییراتی که در دهه‌های اخیر با آن مواجه بوده‌ایم ترکیب جوان جمعیت ایران، سرعت افزایش تسهیلات به ویژه در دختران، آشنایی با قانون و حقوق از طریق ارتباطات جمعی و شبکه‌های اجتماعی و امکان دسترسی به اشتغال و درآمد مستقل در بین زنان، روابط درونی و بیرونی خانواده را با تغییراتی مواجه کرده و در چنین شرایطی شنیده شدن صدای تمامی اعضای خانواده در درون و بیرون خانواده ضروری است.

باستانی تاکید کرد: در این راستا معاونت طرح گفت‌وگوی ملی را به عنوان تجربه‌ای موفق هم‌افزایی فعالیت میان بخش دولتی و نهادهای علمی و جامعه مدنی را با کشورهای دیگر به اشتراک می‌گذارد.

بنابر اظهارات وی، همکاران طرح گفتگوی خانواده انجمن جامعه‌شناسی ایران، معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ سازمان‌های مردم نهاد و تسهیل‌گران آموزش دیده هستند. هدف اصلی طرح تقویت گفت‌وگو درباره مسائل خانواده در داخل و بیرون خانواده با استفاده از ظرفیت اجتماعات محلی با هدف حل مسائل اجتماعی موجود برای دستیابی به شرایط خودارزیابی و خوداصلاحی است.

معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تاکید کرد: طرح شامل ۵ هدف اصلی است که عبارتند از آموزش تسهیلگران، آموزش تسهیل‌گران سطح ۲، توانمندسازی تسهیلگران سطح ۱ و ۲، هدف چهارم شنیدن‌صدای فرزندان، مادران و پدران در خانواده و هدف نهایی مستندسازی این فعالیت‌ها است.

وی با بیان اینکه طرح ملی در دو سال اخیر با آموزش ۳۳ تسهیلگر سطح یک و بیش از هزار تسهیلگر سطح دو در ۵۸ شهر کشور فرصت تمرین نظام مند را در سراسر کشور فراهم ساخته است، گفت: این تجربه پایه پیشنهاد مرکز بین‌المللی از سوی معاونت بوده و امید است با همکاری نزدیک بین کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه‌ خانواده‌های پایدار و مستحکمی را شاهد باشیم.

در ادامه این مراسم الکساندر فدولو- نماینده سازمان ملل بیان کرد: تقویت بین اعضای خانواده بسیار مهم است زیرا خانواده مکان مهمی برای شروع ارتباطات است. با فناوری جدید که در جامعه ایجاد شده است شاید طبیعی باشد که ارتباطات ضعیف شده و باید تقویت شود.

وی با بیان اینکه با چالش‌های زیادی روبرو هستیم که خانواده را ضعیف کرده است ادامه داد: از جمله جنگ‌ها، مناقشات و مسائل مربوط به مواد مخدر و بیسوادی دست به دست هم داده اند که به نوعی موجب تضعیف بنیان خانواده شده‌اند و مشکل کمبود بیان میان اعضای خانواده جهانی است و برای تقویت آن باید تلاش صورت گیرد.

نماینده سازمان ملل تاکید کرد: باید ارتباط بین اعضای خانواده سالم باشد و بتواند اعضای خانواده رشد سالم جسمی عقلانی و عاطفی داشته باشد.

انتهای پیام/٢٣۴

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.