کد خبر : 30020
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۰
-

لجبازی در زندگی زناشویی را ادامه ندهید!

لجبازی در زندگی زناشویی را ادامه ندهید!
لجبازی در زندگی زناشویی می‌تواند بر ابعاد مختلف رابطه زن و شوهر تاثیر بگذارد.

به گزارش سورپرس؛ بسیاری از دلخوری‌ها و دعواها ریشه در لجبازی زوجین دارد. معمولا در ابتدا یکی از طرفین رفتار ناپخته لجبازی را پیش می‌گیرد و عدم آگاهی همسر از نحوه برخورد صحیح به ادامه و بدتر شدن رفتارهای ناپخته می‌انجامد. هر کسی ممکن است در رابطه با همسرش گاهی لجبازی‌هایی داشته باشد، اما لجبازی بیش از حد در رابطه زناشویی پیامدهای جبران ناپذیری به همراه دارد.

لجبازی در زندگی زناشویی | چه کسی لجباز است؟
لجبازی یکی از ویژگی‌های انسانی است که هر فرد گاهی از آن استفاده می‌کند. فرد لجباز شبیه یک کودک رفتار می‌کند و به اصلاح “بچه می‌شود”. به حرف خود اصرار ورزیده و بی دلیل به حرف کسی گوش نمی‌کند و کار خودش را انجام می‌دهد؛ گویی که هیچ چیز جلودارش نیست. لجبازی  می‌تواند به مشکلات و اختلافات خانوادگی منجر شود.

لجبازی در زندگی زناشویی
لجبازی در زندگی مشترک به صورت معمول اتفاق می‌افتد. هر فردی در زندگی خود گاهی اوقات دست به رفتارهای بچگانه می‌زند و مانند یک کودک رفتار می‌کند. بحث این نیست که کسی نباید در زندگی زناشویی خود لجبازی کند یا اگر کسی لجبازی کرد، دیگر باید قید آن رابطه را بزند؛ خیر صحبت درباره زمانی است که زن و شوهر هر دو لجبازی کرده و هیچ کدام برای برطرف کردن آن تلاشی نکنند.
در چنین شرایطی است که دعوای بین زوجین شدت گرفته و لجبازی در زندگی زناشویی بیشتر می‌شود. در نتیجه  زندگی مشترک به قهقرا می‌رود. حالا ممکن است در این میان فرزندی هم داشته باشید. در چنین شرایطی وضعیت بسیار وخیم‌تر شده و با این لجبازی‌ها به روان کودک خود نیز صدمه می‌زنید. فرزندان این خانواده‌ها معمولا دچار نوعی اضطراب هستند.

بهترین برخورد با لجبازی همسر در زندگی زناشویی
همسر شما نیز از لجبازی لذت نمی‌برد، پس بهتر است راهی پیدا کنید تا او یاد بگیرد از این روش برای رسیدن به خواسته‌هایش استفاده نکند. عدم توجه به این نکات جزئی باعث لجبازی در زندگی زناشویی شده و به اختلافات  شما دامن خواهد زد. پس زمانی که همسرتان شروع به لجبازی کرد بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

۱٫ سکوت کنید
بهترین و مورد پسندیده‌ترین رفتار، سکوت است؛ پس خودتان را کنترل کنید. زیرا اگر شما پرخاشگری کنید، لجبازی او بیشتر و بیشتر می‌شود. شما می‌توانید در زمانی دیگر به علل لجبازی او پی برده و آن‌ها را رفع کنید.
۲٫ کمبود اعتماد به نفسش را درک کنید
کمبود اعتماد به نفس و عدم خود باوری یکی از علل اصلی لجبازی در زندگی زناشویی است. معمولا افرادی دست به لجبازی می‌زنند که اعتماد به نفس کافی نداشته و با لجبازی به نوعی اقتدارشان را نشان می‌دهند. پس برای آرامش در زندگی خود به همسرتان کمک کنید تا خود را بهتر بشناسد و باور کند. برای این منظور راه‌های بالا بردن اعتماد به نفس همسر را بشناسید.
۳٫ شما بی تقصیر نیستید
لازم است بدانید همیشه همسرتان مقصر نیست؛ بلکه این رفتار اشتباه خودتان بوده که موجب لجبازی همسرتان شده است. خیلی وقت‌ها ممکن است به خاطر لحن اشتباه شما، همسرتان به لجبازی دست بزند. برخورد صحیح در دعوا با همسر به جلوگیری از لجبازی در زندگی زناشویی کمک می‌کند.
۴٫ لجبازی با لجبازی فایده ندارد
فراموش نکنید که لجبازی در زندگی مشترک تنها به بدتر شدن رابطه ختم می‌شود و با ایجاد تعارضات مختلف به هر دو شما صدمه وارد می‌کند. بهتر است اصول ارتباط موثر را یاد بگیرید و در زندگی خود از آن استفاده کنید.

راهکارهایی برای از بین بردن لجبازی همسر
۱- سعی کنید با همسرتان مدارا کرده و با او کنار بیایید تا لجبازی در زندگی زناشویی کاهش بیاید.
۲- اصلا به فکر استفاده از کلمات کنایه آمیز نباشید. این کلمات تنها به شدیدتر شدن لجبازی می‌انجامد.
۳- سعی کنید از کلمات مثبت و لحن آرامبخش استفاده کنید.
۴- با او بحث نکنید و سعی نکنید هنگام لجبازی او را قانع کنید.
۵- برای رفع لجبازی در زندگی زناشویی، او را به آرامش دعوت کنید.

۶- یاد بگیرید چطور باید از کسی انتقاد کرد و چطور باید ویژگی‌های منفی همسرتان را به او بگویید تا او آن‌ها را اصلاح کند.
۷- در زمان مناسب مشکلات و ویژگی‌های منفی او را بگویید.
۸- تا زمانی که همسرتان به حالت متعادلی نرسیده و هنوز در حالت‌های عصبی است، راجع به موضوع لجبازی در زندگی زناشویی صحبتی به میان نیاورید و بحث را از نو شروع نکنید.
۹- یاد بگیرید با تعریف کردن از ویژگی‌های مثبت همسرتان به او اعتماد به نفس بیشتری بدهید.
۱۰- اگر در زمان لجبازی، همسرتان زمان زیادی را به حرف زدن و بحث‌های طولانی می‌پردازد، صبور بودن را یاد بگیرید و اجازه دهید خودش را تخلیه هیجانی کرده و حرف‌هایش را کامل بزند.
۱۱- مهارت‌های گفتگو را در خودتان تقویت کرده و از روش مناسبی که به لجبازی در زندگی زناشویی نرسد، استفاده کنید.
۱۲- سعی کنید در حرف زدن لطافت بیشتری داشته باشید و مستقیم جملات خود را با “تو” شروع نکنید. استفاده از ضمیر مستقیم باعث می‌شود حس مقصر بودن یا سرزنش کردن در او افزایش پیدا کند. توصیه بهتر این است که جملات خود را با “من” یا “ما” شروع بکنید. در غیر این صورت لجبازی در زندگی مشترک افزایش پیدا می‌کند.

سخن آخر
همانطور که گفته شد لجبازی یک ویژگی ذاتی در وجود انسان‌ها است و نمی‌توان آن را به طور کل از وجود افراد پاک کرد. لجبازی در زندگی مشترک تا حدودی طبیعی است اما اگر زیاده از حد شود، اختلافات و مشکلاتی را به همراه می‌آورد. اگر خودتان یا همسرتان در زندگی لجبازی می‌کنید، بهتر است هرچه سریع‌تر برای رفع آن اقدام کنید تا پایه‌های زندگی‌تان سست نشود. مشاوره خانواده می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند

انتهای پیام/ ۲۸۰

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.