کد خبر : 136415
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۱
-

شیوع مجدد کرونا؛ماسک‌ها باز می‌گردند

شیوع مجدد کرونا؛ماسک‌ها باز می‌گردند
دانشمندان می‌گویند با انتشار سویه جدیدی از ویروس کرونا، مردم باید دوباره ماسک بزنند.

به گزارش سورپرس؛ دانشمندان می‌گویند گونه “اریس از سویه اومیکرون از ویروس کرونا، در حال انتشار است و می‌تواند به ایجاد موجی بزرگ‌تر از گونه‌های پیشین منجر شود.

بنا بر نوشته برخی رسانه‌ها در انگلیس، دانشمندان از مردم می‌خواهند به منظور پیشگیری از موج جدید کووید، از ماسک استفاده کنند.
به نوشته دیلی میرور، اکنون از هر ۱۰ ابتلای جدید کووید در کشور‌هایی که این گونه از ویروس کرونا در آن شایع شده، یک مورد به گونه “اریس” مربوط است و در کمتر از یک ماه، نسبت مبتلایان به ویروس کرونا از ۳٫۳ در هر یکصد هزار نفر، به ۷٫۲ درصد در این تعداد جمعیت رسیده است.

دانشمندان هنوز برای این گونه جدید نام انتخاب نکرده اند و آن را “بی ای.۶” (BA.6) می‌نامند، اما هشدار می‌دهند همه گیری این زیر سویه ممکن است در هفته‌های آینده آغاز شود.

به نوشته دیلی میرور، این گونه جدید از ویروس کرونا فعلا در دانمارک و اسرائیل دیده شده است و نشانه‌هایی از جهش ژنتیکی آن دیده می‌شود.
پروفسور کریستینا پاگل (Christina Pagel) استاد دانشگاه لندن و عضو شورای مشورتی دولت انگلیس در زمینه بیماری‌های همه گیر در شبکه‌های اجتماعی نوشته است اگرچه هنوز روز‌های ابتدایی شناسایی این گونه است، اما آمادگی این گونه برای جهش ژنتیک، بسیار نگران کننده است، زیرا می‌تواند امواج بزرگ همه گیری پدید آورد.

پیشتر نیز رسانه‌های انگلیس از آمادگی وزارت بهداشت برای مقابله با یک همه گیری گسترده خبرداده بودند.

جدیدترین آمارِ جهانی مبتلایان و فوتی‌های کرونا
بنابر داده‌های به‌روزشده در «جدول جهانی ورلداُمتر» که از تاریخ ۲۹ ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی ثبت آمار رسمی کرونا را آغاز کرده، تاکنون مجموع مبتلایان به این بیماری در دنیا به ۶۹۳ میلیون و ۵۹۹ هزار و ۴۹ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۹۰۸ هزار و ۱۵۶ بیمار کووید نیز تأیید شده است.
بر اساس گزارش «جدول جهانی ورلداُمتر»، همچنین طی شبانه روز گذشته بیماری کووید-۱۹ (ناشی از کروناویروس) ۸۸۶۲ ابتلای جدید داشته و جان ۹۰ بیمار را گرفته است.

بنابر آمار این جدول، روسیه با ثبت ۴۱ فوتی و آمریکا با بیش از ۳۰۰۰ ابتلای جدید بالاترین آمار تلفات و مبتلایان کرونایی را در ۲۴ ساعت گذشته گزارش کرده‌‌اند.

آمریکا همچنان با ثبت بیش از ۱۰۷ میلیون ابتلا و بیش از یک میلیون و ۱۷۰ هزار فوتی به ترتیب رکورد ابتلا و مرگ‌های کرونایی را در کل دنیا دارد.
پس از ایالات متحده، دو کشور هند و فرانسه با عبور از ۴۰ میلیون ابتلا، به ترتیب جایگاه دوم و سوم را به لحاظ آمار کل مبتلایان اشغال کرده‌اند و همچنین در فهرست آمار فوتی‌های این بیماری در حال حاضر بعد از آمریکا، برزیل با بیش از ۷۰۰ هزار فوتی و هند با بیش از ۵۰۰ هزار فوتی، بیشترین مرگ‌ و میر کرونایی را به ثبت رسانده‌اند.

در اروپا نیز روسیه با ثبت بیش از ۳۹۹ هزار فوتی، بالاترین آمار مرگ‌های کرونایی در این قاره را تاکنون گزارش کرده است.
تازه‌ترین آمار کرونا در نقاط مختلف دنیا به تفکیک کشورها و با تقسیم‌بندی‌های قاره‌ای، منطقه‌ای و موضوعی در جدول جهانی ورلداُمتر به‌روز رسانی می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

نکاتی درباره زیرسویه در گردش امیکرون
ارزیابی‌های اخیر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان می‌دهد زیرسویه جدید ویروس کرونا که با نام «EG.5» شناخته می‌شود با وجود سرعت بسیار زیاد شیوع، خطرناک‌تر از سویه‌های قبلی نیست اما باید احتیاط های لازم در مورد آن انجام شود.
به گزارش ایندیپندنت، این زیرسویه جدید که با نام «اریس» نیز شناخته می‌شود در انگلیس نخستین بار امسال (۲۰۲۳) در ۳۱ ژوییه (حدود ۱۱ روز پیش) شناسایی و طبقه‌بندی شد اما اکنون با سرعت زیاد در چندین کشور دیگر در حال گسترش است.

همچنین بنابر گزارش «اسکای نیوز»، دو زیرسویه EG.5 و EG.5.1 که از زیرشاخه‌های سویه امیکرون هستند برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۲۱ در آفریقای جنوبی قبل از شیوع در بریتانیا شناسایی شد.
هفته‌ای که گذشت نیز سازمان جهانی بهداشت زیرسویه EG.5 را پس از گزارش شیوع در ۵۱ کشور، به عنوان «زیرسویه مورد توجه» معرفی کرد.
همچنین گزارش‌ها حاکیست،‌ EG.5 امسال برای اولین بار در ۱۷ فوریه شناسایی شد اما در ۱۹ ژوئیه به دنبال افزایش موارد ابتلا به ویژه در آسیا از سوی سازمان جهانی بهداشت وضعیت «سویه تحت نظارت» برای آن در نظر گرفته شد. با این حال از روز هفتم اوت (حدود چهار روز قبل) این سازمان وضعیت زیرسویه EG.5 را به «سویه مورد توجه» تغییر داد تا احتیاط‌ های بیشتری در مورد آن صورت گیرد.
بنابر اعلام اسکای نیوز، بیشترین موارد گزارش شده هنوز در چین و پس از آن ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن هستند و مواردی هم در کانادا گزارش شده است.
بر اساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، تعداد افرادی که در اثر ابتلا به کرونا در هفته آخر ماه ژوئیه در مراکز درمانی آمریکا بستری شده‌اند بیش از ۱۲ درصد افزایش یافته است.

آمارها نشان می‌دهد از هر ۱۰ نفری که در روزهای گذشته به کرونا مبتلا شده‌اند، یک نفر بر اثر این زیرسویه بیمار شده است.
اریس، سویه‌ای از امیکرون است که شایع‌ترین نشانه‌های آن آب‌ریزش بینی، سردرد، خستگی (خفیف یا شدید)، عطسه و گلودرد است.
روزنامه گاردین نیز در گزارشی به‌ نقل از یافته‌های سازمان جهانی بهداشت نوشت: هرچند خطر اریس در مقایسه با دیگر زیرشاخه‌های امیکرون بیشتر نیست اما به‌ دلیل سرعت زیاد شیوع می‌تواند موج بزرگی از عفونت‌ در میان شهروندان ایجاد کند.

با این حال سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است که بر پایه شواهد فعلی، شیوع زیرسویه اریس به اندازه‌ای نیست که برای سلامت عمومی در جهان خطری جدی باشد.

نشریه «ووکس» همچنین روز چهارشنبه در گزارشی به‌ نقل از کارشناسان بیماری‌های عفونی نوشت شیوع زیرسویه اریس به‌ گونه‌ای است که باید به آن توجه کرد و زیر نظر داشت اما درباره اینکه چقدر باید نگران بود، لازم است احتیاط شود.

انتهای پیام/ ۲۸۰

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.