کد خبر : 47083
تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۴
-

در آئین افتتاح مجازی رویداد کلیماتون 2020 مطرح شد؛

شورای شهر شرایط تحقق ایده‌های برتر کلیماتون را با مصوبات فراهم می‌کند

شورای شهر شرایط تحقق ایده‌های برتر کلیماتون را با مصوبات فراهم می‌کند
عضو  شورای شهر تهران با اشاره به رویداد کلیماتون 2020 تهران گفت: اگر ایده‌ها و طرح‌های برتر این رخداد زیست‌محیطی درزمینهٔ ای نیاز به مصوبه شورای شهر تهران را داشته باشد، مسیر برای این مصوبه فراهم شود.

به گزارش سورپرس به نقل از  روابط عمومی اداره کل محیط‌زیست و توسعه پایدار شهر تهران، حجت نظری در آئین افتتاح مجازی رویداد کلیماتون ۲۰۲۰تهران که به‌صورت مجازی در ساختمان اداره کل محیط‌زیست شهر تهران برگزار شد، تصریح کرد: خوشحالم که اداره کل محیط‌زیست شهر تهران با مشارکت دیگر بخش‌هایی که در این حوزه مشارکت دارند تلاش کرده‌اند تا برای دومین بار رویداد کلیماتون در شهرداری تهران برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ این رویداد به‌صورت مجازی آغاز به کارکرده است، ادامه داد: کلیماتون رویدادی بین‌المللی است که به دو دلیل حائز اهمیت است. نخست آنکه این گردهمایی در بستر ایده پردازی در خصوص مسائلی ایده سازی می‌کند که امروز در مدیریت شهری دغدغه مدیران است و تلاش می‌کند تا بهترین راهکار برای این چالش‌ها طراحی و مطرح شود.

وی با اشاره به اینکه دومین دستاورد رویداد کلیماتون آن است که ایده‌ها در فرآیند اجرایی به شکلی همه‌گیر و پذیرفته‌شده به کمک مدیریت شهری خواهد آمد، متذکر شد: متأسفانه برای بسیاری از چالش‌ها راهکارهای عملی و اثرگذار در اختیار نداریم که کلیماتون کمکم کند این چالش‌ها و معضلات ابتدا جمع‌آوری‌شده و تبدیل به طرح‌هایی باقابلیت اجرا شوند.

رئیس ستاد توان‌افزایی و حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد شهر تهران با اشاره به اینکه در سه سال گذشته تلاش کرده تا در ستاد سمن‌ها راهکارهایی برای حضور اثرگذارتران جی اوها برای طراحی ایده‌ها فراهم شود بیان کرد: یکی از تلاش‌های ما در ستاد توان‌افزایی سازمان‌های مردم‌نهاد پیگیری انتصاب جوانان در حوزه‌ها و بخش‌های مختلف مدیریت شهری بوده تا با ورود این نیروهای تازه‌نفس و جوان نظرات و ایده‌های نوین به شهرداری تهران وارد شود.

نظری با تأکید بر اینکه در شورای شهر تهران تلاش شده است که ایده‌های نوین درزمینهٔ مصوبات مختلف به گوش مسئولان برسد و درجایی که لازم است منجر به اصلاحات اثرگذار شود، ادامه داد: ان جی اوها از طریق ستاد توان‌افزایی شهر تهران تلاش کرده‌اند ایده‌های خود را به‌صورت طرح‌ها و لوایح مطرح کنند. ما نیز در کمیته‌ها و کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر سعی کرده‌ایم این طرح آ را به گوش مسئولان مربوطه با اعضای شورا شهر برسانیم تا شاهد دستاوردهای اثرگذار باشیم.

وی با بیان اینکه این فرآیند مشارکتان جی اوها در روند تصویب لوایح و طرح‌های شورای شهر هنوز به‌طور کامل اجرانشده است، خاطرنشان کرد: از یک‌سو به دلیل مشکلات فنی در اجرا و از سوی دیگر مشکلات ناشی از بیماری کووید ۱۹ روند مشارکت شهروندان و افرادی که درزمینه های مختلف شهری دغدغه دارند با مصوبات شورای شهر با مشکلاتی مواجه شده که امیدواریم با حمایت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد این کاستی‌ها برطرف شود.

نظری با یادآوری اینکه سامانه طرح‌ها و لوایح شورای شهر تهران آماده به کار شده تا نقد و نظرات مردم درزمینهٔ مختلف به گوش مدیران شهری برسد، ادامه داد: کلیماتون امکان مطالعه تطبیقی را برای شهر تهران فراهم می‌کند. همان‌طور که در شهرهای مختلف دنیا و سایر کشورها نیز شاهد این موضوع هستیم هرچند در شهرهای ایران این امکان کمتر دیده‌شده است.

رئیس ستاد توان‌افزایی و حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد شهر تهران با انتقاد از اینکه متأسفانه در ایران باوجودآنکه در بسیاری از شهرها مشکلات مشترک هستند اما راهکارها تجمیع نمی‌شوند تا به‌صورت مشترک راهگشای بسیاری از خلل‌ها باشد، تصریح کرد: بسیاری از مشکلات کنونی شهر تهران مشکلاتی است که سایر شهرهای دنیا نیز با آن مواجه بوده‌اند. حال‌آنکه ما هنوز در جهت به‌کارگیری سایر تجربیات شهرها اقدام نمی‌کنیم و با روش آزمون‌وخطا تلاش می‌کنیم با بسیاری از معضلات مواجه شویم درحالی‌که در آستانه ورود به قرن ۱۵ شمسی می‌توانیم با استفاده از تجربیات سایر شهرها و کشورها از بسیاری از چالش‌ها عبور کنیم.

نظری با یادآوری اینکه رویداد کلیماتون ضعف‌ها بزرگ را به ما یادآوری می‌کند و می‌تواند فرصت ای‌ای به ما بدهد تا با کمترین هزینه‌ها از مشکلات عبور کنیم، یادآور شد: این مهم را باید تأکید کنم که صرف برگزاری کلیماتون برای ما کافی نیست و خروجی این رویداد بسیار مهم‌تر است. باید بگذاریم که طرح‌ها و ایده‌ها منتج به اتفاقات ملموسی برای شهر ما شود.

وی با اشاره به اینکه کلیماتون سال گذشته درزمینهٔ پسماند برگزارشده است، خاطرنشان کرد: پس از برگزاری کلیماتون سال گذشته اعضای شورا و سازمان‌های مردم‌نهاد تاکنون تلاش کرده‌اند با مشارکت سازمان مدیریت پسماند ایده‌های رویداد سال گذشته را پیگیری کنند.

نظری با یادآوری این مهم که چالش مهم کلیماتون سال گذشته پسماندهای الکترونیکی در شهر تهران بوده است، متذکر شد: دستاورد کلیماتون سال گذشته راهکارهایی برای حل این معضل بوده است. سازمان مدیریت پسماند در این زمینه تلاش کرد تا راهکارهای اثرگذاری را در پیش بگیرد اما متأسفانه سرعت این اقدامات در شهرداری تهران کمی با مشکلات مواجه بوده است.

وی ادامه داد: امسال کلیماتون در ۵ حوزه برگزار می‌شود که امیدواریم اداره کل محیط‌زیست پس از برگزاری این رویداد ایده‌ها و طرح‌ها را پیگیری کند تا ایده‌های برتر به نتیجه نهایی دست یابند.

نظری با اعلام آمادگی اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد شهر تهران برای کمک به اجرایی شدن ایده‌های کلیماتون ۲۰۲۰ آماده همکاری و حمایت‌های همه‌جانبه است، خاطرنشان کرد: اگر این ایده‌ها نیاز به مصوبه شورای شهر داشته باشند این قول را می‌دهم که پیگیری‌های لازم را انجام دهم تا مصوبات مربوطه از سوی شورای شهر اخذ شود.

رئیس ستاد توان‌افزایی و حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد شهر تهران از بنیاد بین‌المللی کلیماتون نیز برای تلاش‌ها درزمینهٔ برگزاری این رویداد تقدیر و تشکر کرد و گفت: امیدوارم با کمک و مشارکت شهروندان و شرکت‌کنندگان این رویداد زیست‌محیطی هر چه زودتر تهران برای پایتخت‌نشینان و مهمان‌های شهر تهران زیست پذیر تر شود. ضمن آنکه وضعیت این کلان‌شهر نیز برای زحمت کشان شهرداری بهبود یابد.

ضرورت بهره گیری از دانش و ایده های نوین در مقابله با تغییرات اقلیمی

مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به طرحی که در آن شهرها براساس آسیب پذیری رتبه بندی می شوند، گفت: باید با بهره گیری از دانش و ایده های نوین و با در نظرگرفتن یک الگوی مصرف مناسب و ارائه راهبردهای افزایش تاب آوری شهرها به شهرداری ها، از آسیب پذیری شهرها در مقابله با حوادث به ویژه تغییر اقلیم بکاهیم تا در آینده شاهد بهبود کیفیت محیط زیست شهرها باشیم.

وی تصریح کرد: بیش از دو دهه در ادبیات جهانی و در مجامع بین المللی به موضوع تغییر اقلیم اشاره شده است ولی اکنون می بینیم که مردم آن را در زندگی روزمره به خوبی حس می کنند. حدود ۶ سال پیش یک نظرخواهی در این خصوص در جوامع صورت گرفت که نشان داد بیش از اروپایی ها، ایرانی ها متوجه رخداد تغییر اقلیم شده اند.
تجریشی اظهار کرد: در مقیاس جهانی حتی اگر به میزان ۱ درجه هم افزایش دما اتفاق بیافتد، با بحران های جدی روبرو خواهیم شد. عمده مطالعات پیش بینی صورت گرفته در ایران نشان می دهد که در آینده نزدیک حدود ۲ درجه سانتی گراد افزایش دما خواهیم داشت.

وی افزود: در رابطه با بارندگی ها، یک سری مدل ها روند افزایش، بعضی دیگر روند کاهشی و برخی از مدل ها عدم تغییر در کل کشور را نشان می دهند ولی آن چیزی که در اکثر مطالعات مشترک است این است که میزان بارش حتی اگر تغییری نداشته باشد در زمان، نحوه و شدت رخداد آن ها تفاوت چشمگیری نسبت به گذشته وجود خواهد داشت. انتشار گازهای گلخانه ای، عدم توجه به آمایش سرزمین و بارگذاری های اشتباه از جمله مشکلاتی هستند که باعث افزایش شدت اثرات ناشی از تغییر اقلیم را افزایش داده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با افزایش مصرف آب در پی افزایش دما، گفت: هم اکنون در تمام دنیا، سقف برداشت از آب های زیرزمینی حدود ۴۵ درصد است. ولی در ایران متاسفانه در برخی مناطق مانند خراسان اکثر منابع آب تجدیدپذیر در حال مصرف است و در ارومیه حدود ۷۵ درصد از منابع آب تجدیدپذیر مصرف شده است. یعنی در کشور به طور میانگین سالانه ۱۰۰ درصد از آب های تجدیدپذیر مصرف می شود، بنابراین منابع آبی دیگر جزو منابع تجدیدپذیر به حساب نمی آید.

وی با تاکید بر اینکه درخصوص مصرف انرژی نیز وضعیت مطلوبی نداریم، ادامه داد: شدت مصرف انرژی در کشور ما از کشورهایی مانند چین هم بیشتر است با بهینه سازی مصرف و تصحیح الگوی مصرف انرژی می توان از روند گرم تر شدن، از بین رفتن تالاب ها و ایجاد گردوغبار و همچنین تولید گاز دی اکسید کربن در اثر مصرف بیش از اندازه انرژی جلوگیری نمود.

تجریشی خاطرنشان ساخت: هرچه دما افزایش یابد نیاز به آب نیز افزایش می یابد و چون با کمبود آب مواجه هستیم به سراغ آب های سطحی و زیرزمینی می رویم که برداشت از این منابع، باعث خشک شدن تالاب ها، افزایش گردوغبار و نشست زمین را به دنبال دارد. مانند اطراف تهران که زمین حدود ۳۵ سانتی متر نشست کرده است.
وی افزود: وقتی دما افزایش یابد تعریق و تعرق گیاهی افزایش می یابد یعنی نیاز آبی افزایش میابد. در ازای هر درجه سانتی گراد افزایش دما، حدود ۱۰ درصد تعریق و تعرق افزایش میابد، در نتیجه رقابت برای دریافت آب افزایش می یابد که این امر مشکلات عدیده ای را به وجود می آورد.

«کلیماتون» فرصتی برای تحول‌آفرینی در کاهش گازهای گلخانه‌ای

همچنین در ادامه این نشست «زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ضمن استقبال از برگزاری رویداد کلیماتون ۲۰۲۰، تغییرات اقلیمی را از موضوعات چالش‌برانگیز امروز همه کشورهای دنیا دانست و گفت: این رخداد محیط‌زیستی فرصتی برای پاسخ به بسیاری از معضلات زیست‌محیطی با کمک از خرد جمعی است.

وی با اشاره به اینکه امروز یکی از معضلات کلان‌شهرها استفاده بی‌رویه از سوخت‌های فسیلی است که باید هرچه سریع‌تر برای آن راهکاری اندیشیده شود، تصریح کرد: متأسفانه مصرف کربن در شهرها تنها یک منطقه را آلوده نمی‌کند و شهرها به شکل زنجیروار یکدیگر را دچار چالش زیست‌محیطی می‌کنند. موضوع مهمی که می‌بایست به آن پرداخته‌شده تا با تلاش همه شهرها مصرف کمتر کربن حاصل شود.

وی با بیان اینکه کاهش مصرف کربن بی‌شک شرایط بهتری برای زیست شهری و ساکنان کره زمین فراهم می‌کند، ادامه داد: روندی که امروز اتفاق افتاده مصرف بی‌رویه سوخت‌های فسیلی و تولید بیش‌ازاندازه کربن است که سبب شده ظرفیت گرمایش زمین کاهش چشمگیری داشته و اتفاقات ناشی از این معضل وضعیت آب‌وهوای جهان را به‌طور کامل تحت تأثیر قرار دهد که بی‌شک تغییرات اقلیم در کل کره زمین یکی از دستاوردهای همین مسئله است.

این عضو شورای پنجم شهر تهران سیل، طوفان، سونامی، گرمایش بیش‌ازحد کره زمین، آب شدن یخ‌های قطبی و بالا آمد سطح آب دریاها و خرابی‌های ناشی از این مشکلات زیست‌محیطی را ناشی از آثار سوء تغییرات اقلیم در سراسر دنیا دانست و افزود: متأسفانه وضع امروز کره زمین و حال بد کره زمین حاصل رشته اقدامات مخرب و افسارگسیخته بشر در سراسر دنیاست که با رشد تکنولوژی محیط‌زیست اطراف خود را به خطر انداخته است.

وی برگزاری رویداد کلیماتون در سطح بین‌المللی را اقدام خوب، جدی و برنامه‌ریزی‌شده برای مقابله مصرف بی‌رویه سوخت‌های فسیلی عنوان کرد و گفت: بی‌شک با سرعت کنونی تخریب محیط‌زیست در دنیا آینده سختی پیش روی مردم و شهروندان خواهد بود. اما برگزاری رویدادهایی از جنس کلیماتون می‌تواند از ایده‌ها و نوآوری‌ها و خلاقیت‌های جوامع برای رفع مشکلات یکدیگر و الگوسازی‌های اثرگذار استفاده شود.

انتهای پیام/ ۱۰۱

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.