کد خبر : 16181
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۹
-

بی اخلاقی در وضعیت کرونایی

بی اخلاقی در وضعیت کرونایی
یک وظیفه دولت ها دارند که باید این ابهام را به حداقل برسانند، یک وظیفه هم آدمیان که باید قوه عاقله را جایگزین عضبیه و شهویه کنند. کرونا ابهام آمیز است و آدمیان مترصد بی اخلاقی!!

گروه فرهنگی سورپرس: روح الله کریمی خویگانی، روانشناس و مدرس دانشگاه  در یادداشتی نوشت:
افلاطون می گفت بزرگ‌ترین وظیفه دولت ها تربیت است. تربیت برای زمان هایی است که قوه شهویه و غضبیه باید جای خود را به عاقله بدهند تا اخلاق پابرجا بماند. بشر نشان داده آنگاه که در بحران و ابهام در آینده قرار می‌گیرد بی اخلاق می شود. بگذارید شاهدی بیاورم:
در دهۀ ۱۹۶۰ تعدادی از روان‌شناسان اجتماعی فرانسوی با همکاری یک مؤسسۀ تحقیقاتی بزرگ، در اروپا یک مرکز شبانه روزی تأسیس کردند. در این مرکز، نوجوانان ۱۲تا ۱۹سال آموزش می‌دیدند و زندگی می‌کردند. مدّت یک سال همه چیز به صورت عادی جریان داشت و آزمایش‌های مختلف کمی و کیفی بر روی آنان انجام گرفت. در طول این یک سال، هر نوجوان سه وعدۀ غذایی روزانه با احتساب میان وعده‌ها، ۸۰۰ گرم غذا می‌خورد.

پس از یک سال به تدریج و آگاهانه شایعه کردند به علت وضعیت اقتصادی نابسامان شبانه‌روزی، ممکن است غذا به لحاظ کمی و کیفی جیره‌بندی شود. شش ماه بعد از این شایعه، میزان غذای مصرفی روزانه هر فرد از ۸۰۰ گرم به ۱۲۰۰ گرم افزایش یافت. هنگامی که عملاً جیره‌بندی را آغاز کردند، مصرف غذا از ۱۲۰۰ گرم به ۱۵۰۰ گرم رسید و حتی در اواخر این دورۀ چهارساله، نوجوانانی بودند که در شبانه روز بیش از ۵کیلوگرم غذا می‌خوردند.

دلیل افزایش مصرف این بود که نوجوانان آیندۀ خود را مبهم می‌دیدند. هنگامی که مرکز شبانه‌روزی در وضع عادی قرار داشت، افراد غذای خود را به یکدیگر تعارف می‌کردند و نسبت به یکدیگر رابطه‌ای مبتنی بر نیکوکاری، شفقت و نوعی از خودگذشتگی داشتند. امّا هنگامی که شایعۀ کمبود غذا مطرح شد، تعارفات، رعایت ادب و رفتارهای مهربانانه، نسبت به یکدیگر کمتر شد.

در واقع به دلیل مبهم بودن آینده، اخلاقی زیستن بر پایۀ عدالت، احسان، رعایت ادب و.. به مرور زمان کمرنگ گشت. آینده ی مبهم و نامعلوم افراد از نظر مالی، شغلی و.. آستانۀ اخلاق و تحمل را در هر جامعه ای کاهش می‌دهد. یک وظیفه دولت ها دارند که باید این ابهام را به حداقل برسانند، یک وظیفه هم آدمیان که باید قوه عاقله را جایگزین عضبیه و شهویه کنند. کرونا ابهام آمیز است و آدمیان مترصد بی اخلاقی!!

انتهای پیام/۱۰۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.