کد خبر : 103155
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳
-

این شرایط طلاق شما را باطل می‌کند!

این شرایط طلاق شما را باطل می‌کند!
بعضی از تشریفات طلاق که اتفاقا اجباری نیز هستند برای سخت‌تر کردن این پروسه است تا زوجین به زندگی خود فکر کنند و شاید از طلاق منصرف شوند.

به گزارش سورپرس؛ بعد از صدور حکم طلاق توسط دادگاه طرفین باید به همراه دو شاهد خود به دفترخانه مراجعه نمایند تا صیغه طلاق جاری شود. شاهدهایی که طرفین انتخاب می‌کنند باید دارای شرایطی باشند.

شاهد طلاق کیست؟
طبق ماده ۱۱۳۴ قانون مدنی: «طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور دو شاهد طلاق (لااقل دو نفر مرد عادل) که طلاق را بشنوند واقع گردد.»

شرایط شاهدین طلاق
مرد بودن ۲ شاهد: شاهدین طلاق حتما باید مرد باشند. همچنین باید ۱۸ سال تمام یا بیشتر داشته باشند.
عاقل باشد: با توجه به اینکه در ماده فوق‌الذکر آمده است که شاهد باید صیغه طلاق را بشنود، یعنی آگاه باشد که این مراسم برای طلاق است. اگر فردی دارای جنون ادواری (گاه به گاه) است در حالت افاقه (سلامت روانی) می‌تواند شاهد عقد باشد. اما مجنون دایمی نمی‌توان شاهد طلاق باشد. همچنین فرد سفیه (کسی که از تصرف در اموال یا انجام معامله ممنوع است) می‌تواند شاهد طلاق باشد زیرا او تنها در خصوص امور مالی دارای محدودیت و ممنوعیت‌هایی است.
عادل باشد: عادل کسی است که بر عدالت گواهی می‌دهد و اهل گناه نباشد. یعنی مرتکب گناه کبیره نشود و بر گناه صغیره اصرار نداشته باشد.
ایمان داشته باشد
شاهدین زن و شوهر را بشناسند: این شناسایی به معنی یک شناخت کامل از خصوصیات زوجین نیست، صرفا نام آن‌ها را بداند و این زن و شوهر را از باقی افراد تشخیص دهد کفایت می‌کند. لذا شناخت دقیق الزامی نیست.
در این شرایط طلاق شما باطل است
اگر مشخص شود که هر کدام از شهود طرفین دارای خصوصیت ذکر شده نیستند، طلاق باطل است. همچنین اگر زن یا شوهر متوجه این موضوع شوند پس از اینکه عدم وجود شرایط شهود را اثبات نمودند، می‌توانند از مقام صلاحیت‌دار تقاضای بطلان طلاق را نمایند. اگر زن و مرد بعد از صیغه طلاق متوجه شوند شهود دارای خصوصیت نام برده شده نیستند می‌توانند از مقام صلاحیت‌دار تقاضای باطل کردن طلاق را کنند.

نکته: اگر زن و شوهر، شاهدین طلاق خود را یک مرد و دو زن یا چهار زن قرار دهند، این عمل صحیح نیست. زیرا قانون دقیقا به این موضوع اشاره دارد که شهود باید مرد باشند و تبصره یا توضیحی در این باب ارائه نداده است.

انتهای پیام/۲۸۰

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.