کد خبر : 65265
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۸
-

گفتگو با الشان هوشمندی مربی امداد و کمک‌های اولیه؛

امروزه فراگیری کمک‌های اولیه به عنوان یک مهارت زندگی امری ضروری است

امروزه فراگیری کمک‌های اولیه به عنوان یک مهارت زندگی امری ضروری است
لبخند رضایت فراگیران از یادگیری مباحث خود امدادی _دگر امدادی و اینکه در آینده منجی سلامت همنوعان خود در حوادث می شوند بهترین لحظه زندگی یک مربی هلال احمر هست.

گروه اجتماعی سورپرس: «الشان هوشمندی» کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار ، مربی کمکهای اولیه جمعیت هلال احمر شهرستان تبریز و مدرس بهداشت و ایمنی سازمان فنی حرفه ای از سال ۱۳۸۰ با سپری کردن دوره کمک‌های اولیه به عنوان داوطلب وارد جمعیت هلال احمر شده است در ادامه گفتگوی خبرنگار سورپرس را با او می‌خوانید:

لطفا خودتان را معرفی کنید؟

الشان هوشمندی هستم متولد ۱۳۶۴ از دیار سبلان، کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار، مربی کمکهای اولیه جمعیت هلال احمر شهرستان تبریز و مدرس بهداشت و ایمنی سازمان فنی حرفه ای از سال ۱۳۸۰ با سپری کردن دوره کمک‌های اولیه به عنوان داوطلب وارد جمعیت هلال احمر شدم و با گذراندن دوره های تخصصی حوزه امداد و نجات و فعالیت داوطبانه در جمعیت های هلال احمر شهرستان اردبیل، شهرستان ویژه مراغه و شهرستان تبریز و طی ۱۲ سال موفق به اخذ درجه نجاتگر یکم شدم. و از اواخر سال ۱۳۹۲ با آزمون استخدامی در کسوت کارمند جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی در خدمت سازمان و ملت شریف ایران هستم.

فکر می کنید در کارتان موفق بودید؟

ببینید موفقیت یعنی شما در یک مسیر قرار داشته باشید. رسیدن به اهداف، به دست آوردن دستاوردهای مورد نظر و آن‌چه دوست داریم در چارچوب موفقیت قرار دارد. در رابطه باسوال حضرتعالی، باید عرض کنم خدا را شاکرم بازخوردی که از فراگیران و اطرافیان گرفتم نشان می دهد در مسیر موفقیت هستم.

آیا تداخلی میان شغلتان و مربیگری وجود دارد؟

به هیچ عنوان من تداخلی نمی بینم.

بهترین لحظه برای یک‌مربی هلال احمر چه لحظه ای هست؟

لبخند رضایت فراگیران از یادگیری مباحث خود امدادی _دگر امدادی و اینکه در آینده منجی سلامت همنوعان خود در حوادث می شوند بهترین لحظه زندگی یک مربی هلال احمر هست.

آیا مقاله یا کار پژوهشی در رابطه با امداد و نجات انجام داده اید؟

بله. «بررسی نقش بازاریابی اجتماعی در افزایش تمایل نجاتگران به خدمت در پایگاه‌های امداد و نجات جمعیت هلال احمر اردبیل» عنوان پایان نامه و مقاله‌ای هست که در پایان تحصیلات تکمیلی به نگارش در آوردم.

در این پژوهش تلاش شد نقش بازاریابی اجتماعی در افزایش تمایل نجاتگران به خدمت، به گونه ای منظم و قابل اتکا تشریح و بررسی شود که ابعاد بازاریابی اجتماعی تا چه میزان می‌تواند بر تمایل به خدمت تاثیر داشته باشد. در جمعیت هلال احمر میزان تمایل به خدمت داوطلبانه نجاتگران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و پرداختن به این مسئله میتواند راهگشای خیلی از مسائل شود. پایگاه‌های امداد و نجات جمعیت هلال احمر اردبیل، به عنوان یکی از اثرگذارترین سازمانها، تلاش دارد با بهره برداری مؤثر از منابع انسانی و سازمانی خود در جهت تعالی بیشتر گام بردارد و با تبدیل شدن به سازمانی دانش محور، از دانش موجود در ساختار، فرایندها و ذخیره‌ی منابع انسانی خود، برای دستیابی به چشم انداز مورد نظر خود بهره ببرد.

شما آموزش های هلال احمر را چقدر مفید می دانید؟

امروزه فراگیری کمک های اولیه به عنوان یک مهارت زندگی امری ضروری و مفید است. دانستن اصول و مهارت‌های کمک‌های اولیه برای همه افراد جامعه ضرورت دارد تا همگی حلقه‌ای از زنجیره گسترده بشردوستی باشیم و با نجات جان حتی یک انسان، نمونه‌ای روشن از کلام خداوند متعال در قرآن کریم به حساب آئیم که می‌فرماید: وَمَن أَحیاها فَکَأَنَّما أَحیَا النّاسَ جَمیعًا.

و هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده (آیه ۳۲ سوره مائده).

ایده ای برای تدریس نوین مربیگری کمک‌های اولیه در نظر دارید؟

معمولا از سناریوهای مختلف آموزشی برای عملیاتی کردن مباحث استفاده می کنیم و در کنار تجهیزات سمعی بصری کارعملی را مهمترین معیار یادگیری می دانم.

در صورت امکان یک مبحث آموزشی را برای مخاطبان بیان کنید.

کمک‌های اولیه آنقدر مهم هستند که شاید بهتر بود در مدارس جزء درسهای اجباری قرار می‌گرفت! به طور حتم می‌توانم بگویم بیشتر افراد جامعه ما اطلاعات کامل و درستی در این مورد ندارند. در اینجا شما را با یک حادثه اورژانسی رایج، آشنا می‌کنم. البته یادتان نرود قبل از هر اقدامی ابتدا با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید؛ مسئولان اورژانس بهترین راهنما برای شما هستند.

درمورد زخم‌ها و بریدگی‌ها بهترین کار اعمال فشار مستقیم و مداوم روی زخم است. متاسفانه بیشتر افراد زمانی که روی زخم فشار وارد می‌کنند، بعد از مدتی فکر می‌کنند باید فشار را قطع کرده و ببینند برای زخم چه اتفاقی افتاده است، درحالی که این کار باعث می‌شود خونریزی دوباره جریان پیدا کند؛ بنابراین لازم است حداقل به مدت ۵ دقیقه روی زخم فشار مداوم ایجاد کنیم.

اگر بتوانید فشار را به صورت دستی وارد کنید بهتر است. معمولا در این فاصله، لخته تشکیل می‌شود و انعقاد خون اتفاق می‌افتد؛ درنتیجه جلوی خونریزی تا حد زیادی گرفته می‌شود. برای این کار می‌توانید از پارچه‌ای تمیز یا گاز استریل استفاده کنید. اگر امکان پانسمان وجود دارد می‌توان چند گاز استریل را روی زخم در حال خونریزی گذاشت و آن را بست و بعد مجددا با دست روی گازها فشار داد.

یادتان باشد اگر تمام پانسمان‌ها خونی شد باید روی آنها گازهای جدید قرار دهید. هرگز پانسمان قبلی را از روی زخم برندارید. در چنین حالتی فرد ۲پانسمانه می‌شود. بهتر است فشار را به صورت دستی وارد کنید و در صورت امکان، ناحیه بریدگی را بالاتر از سطح قلب نگه دارید تا فشارخون در آن قسمت کمتر شده و خونریزی خود به خود کنترل شود.

اگر حرف خاصی باقی مانده بیان کنید؟

این جهان کوه‌است و فعل ما ندا/باز گردد این نداها را صدا
یادگیری کمکهای اولیه و خدمت به مردم اسیب دیده لذتی دارد که توصیف شدنی نیست.از همه هموطنان عزیز می خواهم برای داشتن جامعه اماده در برابر مخاطرات یادیگری کمکهای اولیه را جدی بگیرند. در پایان از فرصتی که در اختیار بنده قرار دادید صمیمانه سپاسگزارم.

گفتگو : ناصر غلامی هوجقان

 

انتهای پیام/۱۰۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.