کد خبر : 31870
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱
-

آیا کسی از آمار معلولینی که بیکار هستند اطلاع دارد؟

آیا کسی از آمار معلولینی که بیکار هستند اطلاع دارد؟
مدیرعامل کانون توانا مهم‌ترین مشکل افراد دارای معلولیت را بیکاری دانست وگفت: ۸۸۷ هزار معلول در ایران بیکار هستند که این آمار در مقایسه با جمعیت تحت پوشش بهزیستی رقم بالایی است.

به گزارش سورپرس، محمدرضا هادی‌پور، عضو هیات مدیره ی کانون توانا گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط مجموعه کانون توانا بیکاری و عدم دستیابی به جایگاه‌های شغلی، و نبود بستر‌های منجر به اشتغال و به موازات آن عدم احساس مفید بودن، مهم‌ترین مشکل است که معلولان با آن مواجه‌اند.

وی بیان کرد: در سال‌های اخیر افراد دارای معلولیت حضور اجتماعی خوبی در جامعه داشته و مدارج تحصیلی بالایی کسب کرده‌اند با این‌حال جامعه همچنان به توانمندی این گروه به دیده تردید نگاه می‌کند و هنوز حتی در صورت برابر بودن توانایی هم نگاه جامعه فرد تندرست را انتخاب می‌کند.

هادی پور تأکید کرد: نرخ بیکاری افراد تندرست ۲۵ درصد است، اما نرخ بیکاری معلولان بالاتر از این است، طبق آمار ۹۳ درصد نابینایان، ۶۰ درصد ناشنوایان و ۵۴ درصد معلولان جسمی و حرکتی در کشور ما بیکار هستند.

مدیرعامل کانون معلولین توانا با بیان این نکته که طبق تعریف سازمان بین‌المللی کار، اگر یک فرد دارای معلولیت شاغل شود دیگر معلول نیست، مطرح کرد: کانون توانا به‌منظور فراهم کردن بستر اشتغال برای افراد دارای معلولیت و همچنین تأمین بخشی از نیاز‌های مالی خود به عنوان یک کارآفرین در حوزه معلولین وارد بازار رقابتی کسب و کار شده است.

به گفته هادی‌پور مجموعه کانون توانا در سال ۱۳۷۴ با سه محور تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولان، دفاع از حقوق معلولان و توانمندسازی جامعه هدف تأسیس شده و کارگاه‌های تولید زیرانداز کودک، کهنه بچه، سیم پلمپ، سرامیک البرز و کارگاه بسته‌بندی کنتور از جمله کارگاه‌هایی هستند که کانون توانا با راه‌اندازی آن‌ها در تمام سال‌های گذشته توانمندی معلولان را در این عرصه به جامعه نشان داده است.

۹۰ درصد کارفرمایان، نیرو‌های معلول را کارآمد و مفید می‌دانند

هادی‌پور خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم در هفت واحد تولیدی کانون توانا مشغول به‌کار شده و فرصت شغلی برای بیش از یک هزار نفر نیز به‌صورت غیر مستقیم توسط کانون توانا فراهم شده است و همچنین بیش از ۱۷۲ شرکت و واحد تولیدی به واسطه آشنایی با روند کار کانون تونا و فیروز و نحوه فعالیت نیرو‌های دارای معلولیت از ما درخواست نیروی کار کرده‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: کار برای یک فرد دارای معلولیت تنها درآمد نیست بلکه حس بودن، زندگی، حضور اجتماعی و توانمندی است، یک فرد دارای معلولیت وقتی بیکار است به مقایسه خود با دیگران می‌پردازد و این روال در طولانی‌مدت تأثیر زیادی در کاهش اعتماد به نفس آن‌ها در جامعه دارد.

مدیرعامل کانون معلولین توانا تأکید کرد: ما معتقدیم اگر صداوسیما و رسانه‌های کشور با پایلوت قرار دادن و معرفی کارگاه‌های تولیدی کانون توانا و شرکت فیروز توانمندی‌های معلولان را به جامعه معرفی کرده و کارفرمایان و صنعت‌گران را با سخت‌کوشی این افراد آشنا کنند، کارفرمایان به جذب معلولان علاقه نشان خواهند داد.

این عضو هیأت‌مدیره کانون توانا تصریح کرد: طبق نظرسنجی که از کارفرمایان و سرپرستان کارگاه‌های مختلف از توانمندی افراد دارای معلولیت در محیط کار صورت گرفته ۶۵ درصد کارفرمایان و سرپرستان هیچ فرقی بین کار یک فرد دارای معلولیت و تندرست نمی‌دانند، ۲۵ درصد آن‌ها یک کارگر معلولیت را مؤثرتر از کارگر تندرست دانسته و تنها ۱۰ درصد حضور معلولان در محیط کار را ضعیف‌تر از افراد تندرست اعلام کرده‌اند.

 

انتهای پیام/۱۱۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.