اسم رمز «قرنطینه» برای فلج کرونایی کشور

مسئولان مبارزه با کرونا برای مهار اپیدمی، طرح فاصلهگذاری اجتماعی و از امروز فاصلهگذاری هوشمند را اجرایی کردند.
به گزارش سورپرس، ویروس کرونا مهمان ناخواندهای است که خود را بدون دعوت به کشورهای زیادی رسانده و اسباب زحمت مردم این کشورها شده است. ایران هم در کنار کشورهای دیگر از حضور این مهمان ناخوانده در امان نماندهاست. ۳۰ بهمن سال گذشته بود که «کیانوش جهانپور» رییس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت از مثبت شدن آزمایشات اولیه دو مورد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونای جدید در ایران خبر داد.
جهانپور گفت: ظرف دو روز گذشته موارد مشکوک به ابتلا به کرونا در شهر قم مشاهده شده که به محض دریافت گزارش، تیمهای شناسایی و مدیریت بیماریهای واگیر و تیمهای واکنش سریع در شهر قم مستقر شده و طبق پروتکلهای موجود افراد مشکوک تحت ایزولاسیون قرار گرفته و از آنها نمونه آزمایشگاهی اخذ شد، در میان نمونههای ارسالی، آزمایشگاه مرجع، دقایقی پیش نتایج آزمایش اولیه دو مورد از موارد مشکوک را از نظر ابتلا به کروناویروس مثبت گزارش کرده و برخی موارد نیز آنفلوآنزای تیپ B اعلام شده است.
پس از تایید ورود این ویروس به کشور، با حضور بخشهای مختلف دولت و دیگر نهادها، ابتدای اسفند ستاد ملی مقابله با کرونا در وزارت کشور با مسئولیت وزیر بهداشت و سپس شخص رئیسجمهوری تشکیل شد. تعطیلی مدارس و دانشگاهها، ضدعفونی کردن معابر عمومی، ارائه آموزشهای بهداشتی به مردم از جمله اقدامات این ستاد در روزهای اول شیوع این بیماری بود. اما با توجه به نزدیک شدن کشور به تعطیلات نوروزی و شروع دید و بازدیدها و حضور مردم در طبیعت، ستاد ملی مقابله با کرونا طرح فاصلهگذاری اجتماعی را به عنوان مرحله دوم مهار این بیماری عملیاتی کرد.
طرح فاصلهگذاری اجتماعی از هفتم فروردین آغاز شد. در این طرح تمام مشاغل به جز مشاغل ضروری تعطیل شد و ادارات هم با کمترین نیرو و در حد ضرورت فعالیتداشتند. در نتیجه این طرح و همراهی مردم، طبق اعلام وزیر کشور، روند کرونا در خیلی از استانها کاهشی شد. به عنوان مثال در استان گیلان طی ایام عید ۲۰۰۰ نفر در تخت بیمارستانی بستری بودند که در حال حاضر این تعداد به طور چشمگیری کاهش یافتهاست. وضعیت مازندران و خراسان هم همینگونه است.
ستاد ملی مقابله با کرونا با توجه به شرایط اقتصادی کشور و ایجاد آمادگی کامل در دستگاههای مختلف برای مقابله با کرونا و همچنین اجرای موفق طرح فاصلهگذاری اجتماعی، از امروز ۲۳ فروردین طرح فاصلهگذاری هوشمند را عملیاتی میکند. در این طرح اصناف به سه دسته ریسک پایین، متوسط و بالا تقسیم شدهاند و قرار شده از ۲۳ فروردین به جز تهران، اصناف کمخطر فعالیت خود را با رعایت الزامات بهداشتی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت آغاز کنند. در تهران این مرحله از ۳۰ فروردین شروع میشود. البته دانشگاهها و مدارس همچنان تعطیلند.
نسخه قرنطینه؛ کمک به ایران یا ترامپ؟
ویروس کرونا بدون تردید پدیدهای است که هیچکس منتظر آمدنش نبود و کسی هم از حضور این ویروس خوشحال نیست. تحمیل هزینههای گسترده به کشور در ابعاد مختلف دلیل این ناخرسندی است اما در کنار این ناراحتی پدیدههای مثبتی هم در این روزها در کشور مشاهده شد. همراهی مردم با توصیههای بهداشتی و همدلی با هموطنان آسیبدیده از این بحران در کنار ایثار کادر درمانی کشور از جمله این پدیدههای مثبت و امیدآفرین در این روزها است.
اما این ویروس در آنسوی آبها گویا مایه خشنودی برای بدخواهان و برخی رسانههای فارسیزبان خارجی شده چرا که بهانهای پیدا کردهاند تا پروژه ناکام خود در فلجکردن کشور و دست یاری دادن به کارزار فشار حداکثری ترامپ را عملیاتی کنند. چه بهانهای بهتر از دغدغه سلامت مردم و نسخهپیچی برای آن.
دشمنان این مرز و بوم و رسانههایی که خود را بازوی تبلیغاتی و رسانهای کارزار فشار حداکثری ترامپ علیه ایران قرار دادهاند، در بحران کرونا هم در راستای اهداف این کارزار دست به تولید محتوا زدند. بررسی عملکرد این رسانهها و جریانات، نشان میدهد حتی سلامت مردم و نگرانی مردم ایران نسبت به سلامتشان هم باعث نشده این رسانهها دست از تلاش برای تحقق اهداف ترامپ بردارند.
نسخه قرنطینه گام اول این جریانات در بحران کرونا برای صید ماهی سیاسی نیست؛ جبههای که مسیری مشخص را طی کردند تا امروز به این نسخه اختصاصی برای ایران برسند. با ورود ویروس کرونا به ایران در مرحله اول این رسانهها و جریانات تلاش کردند ایران را به پنهانکاری متهم کنند اما اطلاعرسانی مستمر و به موقع وزارت بهداشت و اعلام رسمی ورود این ویروس به ایران آن هم در آستانه انتخابات این خط خبری را دچار انفعال کرد.
گامهای استراتژی زمینگیر کردن کشور
گام دوم استراتژی فلجکردن کشور، آغاز این خط خبری بود که ایران ناتوان از مقابله با این ویروس است. بیان میکردند که ایران نه پول و نه تجهیزات کافی برای مهار این بحران را ندارد و این مشکلات هم به بیکفایتی مسئولان ایرانی برمیگردد. این خط خبری تا شیوع بحران در اروپا تا حدودی مخاطبپسند و قابلباور بود اما گشایش ناگزیر درهای اروپا به روی کرونا و غافلگیری کشورهای غربی از جمله آمریکا در مواجهه با ویروس کشنده و از طرف دیگر رفع مشکلات اولیه کشورمان در زمینه برخی اقلام بهداشتی و شماری از مشکلات در بیمارستانهای ایرانی، این خط خبری را هم از کار انداخت.
دولت با توجه به شرایط کشور و فشارهای ناشی از تحریمهای غیرقانونی دولت ترامپ، سعی در تلفیق نیازهای بهداشتی و معیشتی مردم را دارد و فاصلهگذاری هوشمند با همین ضرورت طراحی شدهاست. همه جریانات سیاسی چه موافق و چه مخالف نسبت به محدودیتهای ایران آگاهی کافی را دارند و بدخواهان و برخی رسانههای فارسیزبان خارجی که سعی میکنند خود را انعکاسدهنده مطالبات مردم ایران نشان دهند هم از این محدودیتها آگاهند و دقیقا با توجه به این آگاهی، آخرین مرحله استراتژی خود در تحقق اهداف فشار حداکثری با ابزار کرونا را اصرار بر قرنطینه کامل در ایران قرار دادهاند.
از نگاه این رسانهها قرنطینه به این معنا که تمام فعالیتهای کشور برای حداقل یک ماه تعطیل شود باید به اجرا درآید. در این صورت، با توجه به وضعیت اقتصادی کشور ناشی از تحریم بدون تردید دولت توان پرداخت هزینههای هنگفت این تعطیلی را نخواهد داشت و بنابراین اهداف بدخواهان و ترامپ محقق میشود.
تقابل مردم با مردم با افزایش سطح نگرانی، استرس و مشکلات در سطح جامعه، تقابل مردم با حاکمیت در راستای بروز نافرمانیها بخاطر مشکلات اقتصادی و نگرانی از آینده و در گام سوم تعطیلی کسب و کار ها و بروز بحران اقتصادی و زمینگیر شدن کشور و در نهایت و در گام آخر شکلگیری دوگانه سلامت و اقتصاد و بروز بحرانهای امنیتی، خطوط نانوشته نسخه قرنطینه برای ایران است و در آخر یک سوال قابلتامل، نسخه قرنطینه کامل برخی رسانههای فارسیزبان خارجی و بدخواهان و کینهتوزان، برای درمان است یا بیمار کردن؟
انتهای پیام/٢٣۴
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰