کد خبر : 5764
تاریخ انتشار : شنبه ۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۴
-

پای لنگ مناسب‌سازی در کلینیک‌ها و مطب‌های پزشکی شهرستان‌ها

پای لنگ مناسب‌سازی در کلینیک‌ها و مطب‌های پزشکی شهرستان‌ها

زنجان یکی از مشکلاتی که معلولان به‌ویژه در شهرستان‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مناسب‌سازی نشدن کلینیک‌ها و مطب‌های پزشکی برای تردد آنان است.

به گزارش سورپرس ،شاید طی سال‌های اخیر واژه مناسب‌سازی بیش از هر زمان دیگری به گوش‌مان خورده باشد، موضوعی که می‌تواند علاوه بر تسهیل در روند زندگی معلولان، نقش موثری در زندگی افراد سال‌خورده، بانوان باردار و کودکان نیز ایفا کند.

موضوع مناسب‌سازی علی‌رغم اهمیت آن، هر بار با فراز و فرودهای فراوانی همراه بوده است، تا جایی که گاهی پای آن در برخی ادارات، گاهی در بانک‌ها، گاهی در معابر عمومی و گاهی نیز در مطب‌ها و کلینیک‌های پزشکی لنگ زده است. در قانون جامع حمایت از معلولان که به تازگی ابلاغ شده نیز به موضوع مناسب‌سازی تاکید ویژه‌ای شده است، به طوری که طبق ماده ۲ این قانون، همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظف‌اند در طراحی، تولید و احداث ساختمان‌ها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهره‌مندی از آن‌ها برای معلولان، همچون افراد عادی فراهم شود.

در یک تعریف کلی می‌توان گفت مناسب‌سازی اصلاح محیط و تدارک وسایل حمل و نقل است، به طوری که افراد معلول قادر باشند آزادنه و بدون خطر در محیط پیرامون خود اعم از اماکن عمومی، معابر، محیط شهری و بین‌شهری و ساختمان‌های عمومی حرکت کنند و از تسهیلات محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی با حفظ استقلال فردی لازم بهره‌مند شوند.

با توجه به این‌که معلولان به جهت فیزیک خاص بدنی خود به پزشک و خدمات پزشکی احتیاج دارند، مناسب‌سازی نشدن کلینیک‌ها و مطب‌های پزشکی یکی از دغدغه‌های آنان به‌شمار می‌رود و این امر در حالی است که معلولان به توان‌بخشی احتیاج دارند. مناسب‌سازی نشدن کلینیک و مطب‌های پزشکی، کار را برای تردد معلولان در این اماکن سخت می‌کند که همین امر می‌تواند در زندگی معلولان به‌ویژه معلولان جسمی _ حرکتی که به خدمات پزشکی نیاز دارند، تاثیر منفی بگذارد.

در همین رابطه، رئیس اداره بهزیستی شهرستان طارم با بیان اینکه طبق قانون جدید، همه دستگاه‌ها موظف به مناسب‌سازی هستند، می‌گوید: مناسب‌سازی نقش موثری در زندگی معلولان ایفا می‌کند.

محمود عزیزی با بیان این‌که بیش از ۶۰ درصد مطب‌ها و کلینیک‌های پزشکی در شهرستان طارم برای تردد معلولان مناسب نیست، ادامه می‌دهد: در همین راستا با شبکه بهداشت مکاتباتی صورت گرفته است تا نسبت به مناسب‌سازی این اماکن اقدام شود، زیرا معلولان جزو اقشاری هستند که خدمات پزشکی در زندگی آن‌ها نقش موثری ایفا می‌کند.

وی تاکید می‌کند: موضوع مناسب‌سازی به‌ویژه در حوزه کلینیک‌ها و مطب‌ها از موضوعاتی است که در شهرستان‌ها نیازمند توجه جدی است.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان ابهر نیز در همین رابطه با تاکید بر این که معلولان بیش از هر چیز نیازمند فراهم کردن زمینه‌های لازم برای حضور آن‌ها در جامعه مانند افراد عادی هستند، اظهار می‌کند: مناسب‌سازی از موضوعاتی است که بسترهای لازم را برای این حضور فراهم می‌کند.

شهرام رجبی با اشاره به مناسب نبودن برخی از اماکن پزشکی برای تردد معلولان در ابهر، یادآور می‌شود: ۸۰ درصد ساختمان‌های پزشکان، مراکز تصویربرداری، سونوگرافی و آزمایشگاه‌های این شهرستان برای معلولان مناسب‌سازی نشده است.

انتهای پیام/۲۳۴

برچسب ها : ، ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.