کد خبر : 58789
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۲:۳۶
-

آفت‌های تهدید کننده‌ی دانشگاه آزاد اسلامی

آفت‌های تهدید کننده‌ی دانشگاه آزاد اسلامی
بی توجهی و بی احترامی به حرمت و شان اساتید؛ کارمندان دانشگاه آزاد و خانواده‌ی‌ آنها تا کی و کجا ادامه خواهد داشت؟!

گروه آموزش سورپرسدکتر جعفر برقی مقدم- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز؛ چندی پیش خبر سیلی نماینده‌‌ای بر صورت سربازی همه را مبهوت کرد بطوریکه همه مردم یکدست و یک صدا و هرکس به وسع توان خویش در محکومیت آن حرکت نماینده کوشیدند زیرا همگان احساس کردند که بر سربازی که به نظام مقدس جمهوری اسلامی و بر کشور خویش خدمت می نماید ستمی روا گردیده است.

اینکه آیا آن سرباز به نماینده محترم به واقع توهین کرده بود یا نه؟ مورد بحث ما نیست و محاکم محترم قضایی به کم و چون قضیه رسیدگی می‌کنند و متخلف را به نوعی مجازات می‌کنند. اما حرکت ظاهری نماینده امری ناپسند و غیرمعقول می باشد و دقیقاَ دلیل حساسیت مردم به سبب همین تظلم ظاهری هست که بر سرباز روا داشته شده است. گذشت زمانی که می گفتند:
پلنگی گوسفندی را اگر خورد به روز داوری حق با پلنگ است

در کشور عزیز ما انقلاب عظیمی ایجاد که ماهیتی اسلامی دارد و همه مصادیق ظلم را با هر عنوان و از سوی هرکسی مضموم می انگارد. این انقلاب منشاء نهادهای مقدس خدمت رسانی به مردم انقلابی است.

یکی از نهادهای بعد از انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی است که به دستور رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام (ره) و با اهدای مبلغ یک میلیون تومان توسط معظم له تاسیس شده است.

به برکت همان پول الان شاهد شکوفایی و تنومندی این درخت عظیم الجثه هستیم که در دل اعماق خاک جمهوری اسلامی ریشه دوانیده است. و بزرگترین نهاد و فرزند انقلاب اسلامی با وسعتی زیاد محسوب می شود. که قلم به گفتن عظمت دانشگاه و خدمات آن قاصر هست.

چون قلم اندر نوشتن می شتافت چون به عشق آمد قلم در خود شکافت

اما این روزها این درخت تنومند بسی مریض الاحوال شده بطوریکه از راه رسیده های امروزی علیرغم تناول ثمر آن شاخه های آن را به نوعی قطع و به طرقی بر آن لگد پرانی می کنند و به جای آب، خواسته یا ناخواسته بر ریشه آن سموم مهلک می ریزند.

لیکن بسی خیال باطل که نهال این شجر عظیم و مبارک با دست مبارک بزرگ مردی چون امام راحل کاشته شده و با درایت و توجه سیدی بزرگوار از سلاله رسول الله همچون مقام معظم رهبری تداوم حیات داشته و خواهد داشت. در این راستا آفت های زود گذر زمانه همچون حباب های روی آب سرنوشتی جز اضمحلال نخواهند داشت. و درخت سرو دوباره شادابی خود را بدست خواهد آورد.

بنابراین شناسایی آفت‌های این شجر عظیم که حال و روز آن را ناخوش نموده است از ضروریات می باشد. دیگر زمان آن رسیده است که این آفت‌ها درمان گردند و درخت ویترین انقلاب شاداب تر شود.

در این مقوله نویسنده در صدد شناساندن برخی از مهمترین آفت های موجود در این شجر عظیم می باشد که حال ناخوشی را بر پیکر این درخت به ارمغان آورده است؛ بطوریکه همه شاخ و برگ های آن یکی پس از دیگری به زردی گراییده و خشک می گردند و هر روز بدتر از دیروز می شوند. این درخت نیازمند مساعی بزرگان قوم دارد.

اولین آفتی که دانشگاه را تهدید می نماید لگدی هست که روسای وارداتی مختلف در طول دوره حیات این شجره طیبه؛ با بی توجهی و بی حرمتی بر جسد اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی؛ می زنند.

آری جسد؛ نه پیکر. زیرا از همه افراد این مجموعه بزرگ جز جسد و کالبدی بی روح باقی نمانده است. و همگی زیر ظلم طاقت فرسا کمر خم نموده اند مگر می‌شود که همتراز استادی در دانشگاه دولتی به مراتب کمتر کار کند (مثلاَ ۹ ساعت در مقابل ۱۵ ساعت) و تقریبا بیش از دو برابر و در برخی موارد دو و نیم و حتی سه برابر بیشتر حقوق بگیرد. مگر می شود کارمندان خدوم این دانشگاه از کمترین و پائین ترین حقوق در سطح جامعه کارمندی برخوردار باشند؟!

ادعا بر اینست که دانشگاه حال و روز خوشی ندارد و درآمد نداریم و از این گفتمان های پوچ! به ما می گویند اگر این شرایط را نمی خواهید بروید جای دیگری کار کنید!!! اما نمی گویند این‌همه عظمت و امکانات دانشگاه توسط چه کسانی بدست آمده است؟!

آیا شما روسایی نامادری که چند صباحی مستانه بر اریکه قدرت سوار شده و یکه تازی می نمایید و میوه لذیذ آن را تناول می کنید؟!

یا کارمندان و اعضای هیات علمی که حقوق کم گرفته و شبانه روز فعالیت کرده اند؟

یادم نمی رود که بنده حقیر به همراه سایر اساتید معزز دانشگاه بخاطر خرید بیمارستان توسط واحد دانشگاهی، حتی ماژیک های وایت برد برای تدریس را با هزینه شخصی خود تهیه می کردیم.

اینک برای ما، دانشگاه، پول ندارد؟! چطور برای ماموریت های شما، برای خرید برخی از نرم افزارهای بی کیفیت، برای افزایش حق سرپرستی شما و … پول به وفور هست اما برای پرداخت عملکرد ما حتی در ترم های گذشته و برای همترازی ما با هم نوعان خود در سایر دانشگاه ها بودجه نیست؟

به هر حال بودجه هست یا نه. اگر هست برای همه هست اگر نیست شما که هم از دانشگاه دولتی حقوق می گیرید و هم دانشگاه آزاد را جولانگاه خود کرده اید برای شما هم نباید باشد. ما که از صفر دانشگاه را به این مرحله رسانده ایم برای ما بودجه نیست؟

بخاطرتان می آورم مدرسه های استیجاری را، هر دانشکده بعد از ظهرها در مدرسه ای کلاس تشکیل می داد. اینک در هر شهر بزرگ و کوچکی فضای بزرگ آموزشی و تفریحی اعم از دانشکده ها و آزمایشگاه ها و سالن ها و میادین بزرگ ورزشی و استخرها و بیمارستان ها و … داریم.

راستی بفرمایش امام حسین (ع) لااقل آزاد مرد باشید. پیامبر (ص) می فرمایند که «من اصبح ولم یهتم بامورالمسلمین فلیس بمسلم». با ملاک حدیث نبوی بر مسلمان بودن خود مرور کنید. اینکه اهتمام به امور ما زیر دستان داشته باشید چندان امیدوار نیستیم، حداقل ظلم روا ندارید.

ساده ترین کلام اینست که صحبت خشکسالی و ترسالی نکنید اگر توان مدیریتی ندارید براحتی می توانید آخرت خود را محفوظ داشته و به مطامع دنیوی نفروشید.

تعجب بنده بر بزرگان هیات امنا هست که چرا ساکت نشسته اند. آیا اطلاع از عواقب اخروی آن دارند؟کجایند مردان بزرگ شورای عالی انقلاب فرهنگی؟ آنها باید باور داشته باشند و اصرار بورزند که تمامی تصمیمات لازم الاجراست نه بخشی از آنها.

اگر قرار است دانشگاه آزاد مطیع تصمیمات باشد چرا در همه موارد دانشگاه باید تابع باشد؛ غیر از حقوق و حق الزحمه و حق التدریس و سایر مزایا و پاداش های کارکنان و اعضای هیات علمی؟

دومین آفت، موجود اساسنامه این نهاد مهم هست. جایی نیست که تظلم خواهی صورت گیرد زیرا دانشگاه آزاد نه دولتی هست نه خصوصی! نه دولت و نه دیوان عدالت اداری به ظلم‌ها رسیدگی می کند نه اداره کار.

معلوم نیست متولی قانونی چه کسانی هستند و کدام مرجع به معضلات دانشگاه رسیدگی می کند. قاضی در دانشگاه خود تصمیم گیران هستند و پس از دشمنان به دوستان شکایت برند چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم؟

سومین آفت، عدم شفافیت در حساب ها هست. جایی نیست که حسابرسی کند و معلوم دارد که مثلاَ برخی از واحدهایی که در خارج از کشور تاسیس گردیده دخل و خرجش و حساب و کتابش چیست؟

سود و زیان معلوم نیست می گویند بودجه نیست حق الزحمه هیات علمی را نمی دهند اما هیات علمی جدید استخدام می کنند و از دانشگاه دولتی افرادی را آورده و دوشغله می کنند و نرم افزارهای بی کیفیت جدید با بودجه های کلان خریداری می کنند.

یک حسابرسی مناسب موارد را شفاف می نماید. کجایند مردان بزرگ اصل نود مجلس؟ چرا ورود نمی کنند؟

چهارمین آفت یکه تازی مدیران وارداتی هست دانشگاهی که در صدها واحدش رشته مدیریت بویژه مدیریت آموزشی در بالاترین مقاطع دارد و مدیران بزرگی بر جامعه در تمامی زمینه ها تربیت می نماید چرا از بدنه خود مدیر انتخاب نمی‌گردد؟

مخلص کلام اینکه فقط یک سیلی از یک نماینده بر صورت سربازی، دل همه را جریحه‌دار می کند اما لگد بر هویت و شخصیت این‌همه اعضای هیات علمی و کارمندان توسط مدیران دانشگاه آزاد اسلامی بی پاسخ مانده است آیا هنوز جامعه متوجه این همه ظلم نگردیده است؟!

انتهای پیام/۱۰۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 7 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۷
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شبنم شنبه , ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۷:۴۸

ما را دریابید

فرهنگ موسوی شنبه , ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۷:۵۰

احسنت و هزاران آفرین
اینک برای ما، دانشگاه، پول ندارد؟! چطور برای ماموریت های شما، برای خرید برخی از نرم افزارهای بی کیفیت، برای افزایش حق سرپرستی شما و … پول به وفور هست اما برای پرداخت عملکرد ما حتی در ترم های گذشته و برای همترازی ما با هم نوعان خود در سایر دانشگاه ها بودجه نیست؟

نوری شنبه , ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۸:۱۱

عالی دست مریزاد واقعا خسته شدیم از این همه ظلم

نوری شنبه , ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۸:۱۲

عالی دست مریزاد واقعا خسته شدیم از این همه ظلم

رضا شنبه , ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۸:۵۵

تشکر از قلم زیبای شما و خواسته های به حق دانشگاهیان آزاد

محمدی شنبه , ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲

هیهات من الذله

علیرضا رجایی شنبه , ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰

کاملا با نظرات ایشان موافق هستم. اداره دانشگاه آزاد باید بدست افرادی باشد که سال ها در این مجموعه تجربه داشتند افرادی که سابقه مدیریت دولتی دارند نمی توانند کارایی لازم را داشته باشند.