شینزو آبه درگذشت/ واکنشهای جهانی به ترور نخستوزیر سابق ژاپن+ زندگینامه

به گزارش سورپرس؛ رسانه های ژاپنی از مرگ شینزو آبه نخست وزیر پیشین این کشور که صبح امروز – جمعه – مورد سوء قصد قرار گرفت، خبر دادند.
شینزو آبه امروز در حال سخنرانی در شهر «نارا» که برای انتخابات پارلمانی در آخر هفته تبلیغات میکرد از ناحیه پشت سر هدف گلوله قرار گرفت.
باسابقهترین رهبر ژاپن، حوالی ساعت ۱۱:۳۰ در حالی که در مقابل ایستگاه راهآهن «کینتتسو» سخنرانی میکرد از پشت هدف گلوله قرار گرفت و پس از شنیده شدن دو گلوله به
زمین افتاد.

«تتسویا یاماگامی – Tetsuya Yamagami» عامل تیراندازی فردی ۴۱ ساله که عضو سابق نیروی دریایی این کشور است، توسط نیروهای امنیتی ژاپن دستگیر شد.
واکنش شخصیت ها و مقامات
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در واکنشی گفت: در خلال نشست گروه بیست در اینباره اطلاع یافتم و اولین فردی بودم که سخنرانی خود را با ابراز تسلیت به طرف ژاپنی شروع کردم.
ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در واکنش به ترور آبه آن را «شوکهکننده» توصیف کرد.
اورسولا فون درلین رئیس کمیسیون اروپا در پیامی توئیتری، آبه را «فردی فوقالعاده، دموکراتی قدرتمند و قهرمان نظم جهانی چند قطبی» توصیف کرده و «قتل بیرحمانه و بزدلانه» او را محکوم کرد.
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در بیانیهای بابت ترور آبه ابراز تأسف کرده و با خانواده او و مردم ژاپن ابراز همدردی کرد.
نارندرا مودی نخستوزیر هند نیز در پیامی توئیتری، این حادثه را محکوم کرده و ضمن ابراز تأسف بابت آن، با خانواده آبه و مردم ژاپن ابراز همدردی کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پی اقدام تروریستی سوء قصد به نخست وزیر سابق ژاپن اظهار داشت: به عنوان یک کشور قربانی تروریزم که رهبران بزرگی را توسط تروریستها از دست داده، خبر ترور شینزو آبه نخست وزیر پیشین ژاپن را از نزدیک و با نگرانی دنبال میکنیم.
او تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران این اقدام تروریستی را به شدت محکوم میکند.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هم در واکنش به این حمله گفت که ایالات متحده از تیراندازی به شینزو آبه عمیقا نگران است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا نیز در رسانه اجتماعی خود گفت: «آبه یک دوست واقعی برای من و مهمتر از آن آمریکا بود. این ضربه بزرگی به مردم فوقالعاده ژاپن است که او را بسیار دوست داشتند و تحسین میکردند. همه ما برای شینزو و خانواده عزیزش دعا میکنیم.»
«رام امانوئل – Rahm Emanuel» سفیر ایالات متحده در ژاپن گفته که از این تیراندازی ناراحت و شوکه است.
طولانی ترین مدت نخست وزیری
شینزو آبه از دسامبر ۲۰۱۲ تا سپتامبر ۲۰۲۰سکان سیاست ژاپن را در دست داشت. او طولانیترین مدت نخستوزیری این کشور را بر عهده داشته است . در زمان او سیاستهای ژاپن به شکل قابل توجهی چرخش به راست کرد. آبه یکی از مدافعان سرسخت بازنگری در قانون اساسی صلح طلب ژاپن پس از جنگ جهانی دوم بوده است. در اصل ۹ قانون اساسی ژاپن آمده که این کشور “برای همیشه از جنگ به عنوان حق حاکمیت ملت و تهدید یا استفاده از زور به عنوان وسیلهای برای حل و فصل اختلافات بین المللی چشم پوشی میکند.”
انتخابات مجلس اعلا روز یکشنبه این هفته در ژاپن برگزار میشود. بنا بر نظرسنجیها انتظار میرود که حزب او یعنی لیبرال دمکرات (LDP) پیروزی قاطع به دست آورد. این پیروزی میتواند به بحث تغییر قانون اساسی شتاب بیشتری دهد. ژاپن دارای برخی از سختگیرانهترین قوانین حمل سلاح در جهان است و یکی از امنترین کشورهای جهان محسوب میشود.
خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت کشور ژاپن اعلام کرد که ترور شینزو آبه باعث تعویق یا تغییر زمان انتخابات روز یکشنبه نخواهد شد.
زندگینامه آبه
شینزو آبه در توکیو در یک خانواده سیاسی برجسته و دارای نفوذ اقتصادی قابل توجهی در طول ژاپن قبل از جنگ، زمان جنگ و پس از جنگ متولد شد. پدربزرگ او نوبوسوکه کیشی عملاً «پادشاه اقتصادی» چین اشغالی، کره و مانچوکو، یک کشور عروسکی ژاپنی در شمال چین بود. خانواده وی اصالتاً اهل استان یاماگوچی هستند و محل اقامت ثبت شده آبه (هونسکی چی) ناگاتو، یاماگوچی، محل تولد پدربزرگ او است. پدربزرگش، کان آبه و پدرش، شینتارو آبه، ابتدا در یک مرکز خرید کار میکردند. پدربزرگ بزرگ وی، ویسکونت یوشیماسا imashima، به عنوان جنرال در ارتش شاهنشاهی ژاپن خدمت میکرد. در طول جنگ اقیانوس آرام، پدرش شینتارو داوطلبانه یک خلبان کامیکاز شد اما جنگ قبل از پایان دوره آموزش به پایان رسید.
پدر آبه، شینتارو آبه از سال ۱۹۵۸ تا ۱۹۹۱ در مجلس نمایندگان خدمت میکرد و از ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۶ وزیر امور خارجه بود. او پسر کان آبه است که از سال ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۶ در مجلس خدمت میکرد. مادر آبه، یوکو آبه، دختر نوبوسوکه کیشی، وزیر کابینه زمان جنگ است که به عنوان مظنون جنایات جنگ “کلاس A” زندانی شدهاست، تا سال ۱۹۵۷ نخستوزیر ژاپن شد.
برادر بزرگتر او، هیرونوبو آبه، رئیس و مدیرعامل شرکت بستهبندی میتسوبیشی شوجی شد، در حالی که برادر کوچک وی، نوبو کیشی، معاون ارشد امور خارجه شد.
آبه در سال ۱۹۸۷ با آکی ماتسوزاکی، یک سوسیالیست و سابق سوارکار دیسک رادیویی ازدواج کرد. وی دختر رئیس موریناگا، یک تولیدکننده شکلات است. وی به دلیل دیدگاههای صریح خود که اغلب با نظرات همسرش در تضاد است، در بین مردم به عنوان «حزب مخالف داخلی» شناخته میشود. وی به دنبال اولین دوره نخستوزیری شوهرش، ایزاکایای ارگانیک را در منطقه کاندا در توکیو افتتاح کرد، اما به دلیل اصرار مادرشوهرش در مدیریت فعالیت نمیکند. این زوجین هیچ فرزندی ندارند، در اوایل ازدواج خود تحت درمانهای ناموفق باروری قرار گرفتند.
آبه علاوه بر زبان مادری ژاپنی، انگلیسی صحبت میکند.
فعالیتها
او سابقاً با کسب اکثریت آرا در دو مجلس نمایندگان ژاپن و مجلس مشاوران (مجلس اعلای دیت ژاپن) در روز سهشنبه ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۶ به این سمت برگزیده شد. وی جوانترین نخستوزیر ژاپن از زمان خاتمه جنگ دوم جهانی است. شینزو آبه بعدها جانشین جونیچیرو کویزومی شد که پس از پنج سال تصدی سمت نخستوزیری و رهبری حزب لیبرال دموکرات از این دو مقام کناره گرفته بود.
وی در روز ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۷ و در پی رسواییهای مالی چند تن از اعضای کابینه و ناکامی حزب در انتخابات مجلس علیای این کشور از سمت نخستوزیری و ریاست حزب لیبرال دموکرات ژاپن اعلام استعفا کرد.
در ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۲، آبه وزیر دفاع سابق را در انتخابات داخلی حزب لیبرال دمکرات شکست داد و سپس با یک پیروزی قاطع در انتخابات سرتاسری سال ۲۰۱۲ بار دیگر به نخستوزیری رسید. او نخستین نخستوزیر سابق از زمان یوشیدا شیگه رو است که به این سمت بازمیگردد. در سال ۲۰۱۴، آبه با پیروزی مجدد در انتخابات موفق به حفظ اکثریت دو سومی خود در پارلمان در ائتلاف با حزب کمیتوی نو شد.
دوره اول نخستوزیری
در ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۶، آبه به عنوان نخستوزیر ژاپن شروع به کار کرد. وی که در ۵۲ سالگی انتخاب شد، جوانترین نخستوزیر از زمان فومیمارو کونو در سال ۱۹۴۱ بود.
سیاست داخلی
آبه نسبت به اصلاحاتی که توسط سلف خود، جونیچیرو کویزومی ایجاد شد، تعهد کلی داشت. وی برخی گامها را در جهت متعادل سازی بودجه ژاپن برداشت، مانند انتصاب یک کارشناس سیاست مالیاتی، کوجی اومی، به عنوان وزیر دارایی. اومی قبلاً از افزایش مالیات مصرف ملی حمایت میکرد، اگرچه آبه از این سیاست فاصله گرفت و تلاش کرد تا از طریق کاهش هزینهها، بیشترین تعادل بودجه خود را بدست آورد.
سیاست خارجی
آبه بهطور کلی موضع تندی نسبت به کره شمالی، به ویژه در مورد آدمربایی شهروندان ژاپنی توسط کره شمالی اتخاذ کردهاست.
در مذاکرات سال ۲۰۰۲ بین ژاپن و کره شمالی، نخستوزیر کویزومی و دبیرکل کیم جونگ ایل موافقت کردند که ربوده شدگان اجازه بازدید از ژاپن را داشته باشند. چند هفته بعد از این دیدار، دولت ژاپن تصمیم گرفت که بازگشت افراد ربوده شده به کره شمالی و محل زندگی خانوادههای آنها محدود شود. اعتبار این تصمیم سیاسی در کتاب پرفروش آبه، به سوی یک ملت زیبا (美 し い 国 へ، Utsukushii kuni e) متجلی است. کره شمالی از این تصمیم ژاپن به عنوان نقض وعده دیپلماتیک انتقاد کرد و مذاکرات به پایان رسید.
چین
آبه علناً لزوم بهبود روابط با جمهوری خلق چین را تشخیص داده و همراه با تارو آسو، وزیر امور خارجه، به دنبال جلسه ای سرانجام با هو جینتائو، رهبر ارشد سابق چین بود. آبه همچنین گفتهاست که روابط چین و ژاپن نباید براساس احساسات ادامه یابد.
دوره دوم نخستوزیری
پس از استعفای رئیس حزب LDP، ساداکازو تانیگاکی، آبه در ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۲ مجدداً به عنوان رئیس حزب انتخاب شد و در دور اول رایگیری از پنج نامزد دوم شد، اما در انتخابات دور دوم شیگرو ایشیبا وزیر دفاع پیشین را با ۱۰۸ رای موافق در برابر ۸۹ رای شکست داد.
در ۲۶ دسامبر ۲۰۱۲، آبه با حمایت ۳۲۸ از ۴۸۰ عضو مجلس نمایندگان، بهطور رسمی به عنوان نخستوزیر انتخاب شد. او و کابینه دوم خود، که وی آن را «کابینه بحران زده» خواند، بعداً همان روز سوگند یاد کردند.
دولت جدید شامل وزنههای سنگین حزب LDP مانند نخستوزیر پیشین تارا آسو به عنوان معاون نخستوزیر و وزیر دارایی، یوشیهیده سوگا به عنوان دبیر ارشد کابینه و آکیرا عماری به عنوان وزیر اقتصاد بود. آبه پس از پیروزی خود گفت: «من با قدرت کابینه کامل خود، سیاست پولی جسورانه، سیاست مالی انعطافپذیر و استراتژی رشد را تشویق میکنم که سرمایهگذاری خصوصی را تشویق کند و با این سه رکن سیاست، به نتیجه میرسم.»
دوره سوم نخستوزیری
در ۲۴ دسامبر ۲۰۱۴ آبه توسط مجلس نمایندگان مجدداً به سمت نخستوزیر انتخاب شد. تنها تغییری که وی هنگام معرفی کابینه سوم خود انجام داد جایگزینی ژنرال ناکاتانی وزیر دفاع آکینوری اتو بود که وی نیز درگیر یک بحث اقتصادی بودجه بود. در سخنرانی سیاست خود در ماه فوریه، در حالی که کابینه با رسوایی مدرسه موریتومو گاکوئن روبرو شد، آبه از رژیم جدید خواست «شدیدترین اصلاحات از پایان جنگ جهانی دوم» را در زمینههای اقتصادی، کشاورزی، بهداشت و درمان و سایر بخشها اعمال کند.
انتهای پیام/۱۰۱
برچسب ها :تتسویا یاماگامی ، ترور نخستوزیر سابق ، مرگ شینزو آبه ، نخست وزیر سابق ژاپن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰