کد خبر : 23277
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹
-

یک قاری مشهور از مفاذا حذف شد

یک قاری مشهور از مفاذا حذف شد
یکی از قاریان شناخته شده کشورمان که سابقه کسب رتبه در ادوار گذشته مسابقات «مفاذا» را دارد با موافقت اولیه برگزارکنندگان، برای دومین بار تلاوت خود را به این مسابقات ارسال می‌کند و مورد پذیرش اولیه قرار می‌گیرد، اما در ادامه از این حضور ممانعت می‌شود. برگزارکنندگان این رقابت قرآنی تلویزیونی دلایل این اقدام را تشریح کرده‌اند.

به گزارش سورپرس، هر سال و در ماه مبارک رمضان شاهد برگزاری مسابقات قرآن با عنوان «مفاذا» هستیم. مسابقاتی که به صورت تلویزیونی و به همت شبکه جهانی الکوثر برگزار می‌شود و نام کامل آن «إِنَّ لِلْمُتَّقِینَ مَفَازًا» است. این روزها سیزدهمین دوره این مسابقات از شبکه جهانی الکوثر در حال پخش است.

این مسابقه در سه مرحله مقدماتی، نیمه‌نهایی و نهایی برگزار می‌شود و از بین شرکت‌کنندگان در هریک از رشته‌ها در مرحله مقدماتی تعدادی به تشخیص هیئت داوران به مرحله نیمه‌نهایی راه می‌یابند و از بین آنها در نهایت پنج نفر در هر رشته در مرحله نهایی با هم رقابت می‌کنند و نفر برتر در هر رشته از بین این پنج نفر برگزیده خواهد شد.

این مسابقات در حالی به سیزدهمین دوره برگزاری خود رسیده که در این دوره حاشیه‌هایی داشته است؛ حاشیه‌ای از نوع ممانعت از حضور یک شرکت‌کننده در عین‌ پذیرش ابتدایی تلاوت.

سیدجاسم موسوی، قاری ممتاز کشورمان
سیدجاسم موسوی، قاری ممتاز کشورمان، که سابقه حضور در فینال مسابقات سراسری قرآن کریم را در کارنامه خود دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، به سابقه حضور خود در این مسابقات پرداخت و گفت: ۱۱ سال قبل و در دومین دوره در مسابقات مفاذا حضور پیدا کردم و موفق به کسب رتبه اول نیز شدم. با توجه به اینکه مسابقه خوبی بود تلاش داشتم تا در ادوار بعد نیز شرکت کنم که شرایط مهیا نمی‌شد. ضمن اینکه برگزارکنندگان نیز اعلام کرده بودند که چون به تازگی صاحب رتبه در این مسابقات شده‌ام، بهتر است تا چند سال حضور نداشته باشم که البته دلیل منطقی و قانع کننده‌ای بود.

وی با اشاره به اینکه همیشه پیگیر این مسابقات بوده‌ام و اطلاع دارم که در حوزه خلیج فارس هم دنبال کننده‌هایی دارد، افزود: نیمه‌های شعبان امسال فراخوان حضور در سیزدهمین دوره را در گروه‌های فعال شبکه‌های اجتماعی و همچنین پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه الکوثر مشاهده کردم و تصمیم گرفتم با توجه به شیوع ویروس کرونا و قرنطینه در این مسابقات حضور یابم. با توجه به اینکه از کسب رتبه من در این مسابقات ۱۱ سال گذشته بود، این احتمال را دادم که مشکلی برای حضور وجود ندارد.

موسوی بیان کرد: در فراخوانی که منتشر شده بود شماره‌ای برای ثبت نام اولیه معرفی شده بود،‌ با آن شماره که پاسخگوی آن فردی به نام آقای رضوی (سیدعباس رضوی، ‌مدیر گروه معارف شبکه جهانی الکوثر) ارتباط گرفتم، خودم را معرفی کردم و اعلام کردم که ۱۱ سال قبل در این مسابقات رتبه اول را کسب کرده‌ام و قصد شرکت در سیزدهمین دوره را دارم. آقای رضوی اعلام کردند در آیین‌نامه اشاره شده است که نفر اول هر دوره پس از پنج سال می‌تواند مجدد در مسابقه شرکت کند.

این قاری ممتاز کشورمان اظهار کرد: با توجه به استعلامی که به عمل آورده بودم، پس از تمرینات زیاد تلاوت خودم را برای شماره‌ای که برای ارسال تلاوت‌ها اعلام کرده بودند، ارسال کردم. به همین شماره هم وضعیت خودم را اعلام کردم که سابقه رتبه اول مسابقات را دارم، در ادامه اعلام کردند هیچ مشکلی وجود ندارد و تلاوت را پذیرفتند. در ادامه من را در گروه «إِنَّ لِلْمُتَّقِینَ مَفَازًا» در یکی از شبکه‌های اجتماعی اضافه کردند. برداشت من از این اضافه شدن این بود که این گروه ویژه شرکت‌کنندگان و برای اطلاع‌رسانی و هماهنگی‌های بعدی است.

وی با بیان اینکه این ارتباطات به صورت پیامکی ادامه داشت،‌ گفت: پس از شروع پخش تلویزیونی مسابقات پیگیر زمان پخش تلاوت خودم بودم،‌ پس از هر بار تماس بر این موضوع که «نگران نباشید حتماً تلاوت پخش می‌شود» تأکید می‌کردند. این موضوع تا هفته قبل ادامه داشت و چیزی به پایان مرحله مقدماتی باقی نمانده بود‌ که به این نتیجه رسیدم قصد پخش تلاوت من را ندارند.

موسوی به ارسال پیامی برای مدیر گروه معارف شبکه جهانی الکوثر با این مطلع که «وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کَانَ مَسْئُولًا» اشاره کرد و افزود: در آنجا اعلام کردم چنین اتفاقاتی در یک رقابت حرفه‌ای یک کمدی خنده‌دار است. بعد از اینکه از گروه مسابقات در فضای مجازی خارج شدم، مدیر گروه معارف با من تماس گرفت تا به زعم خود دلجویی به عمل آورده باشد. ایشان گفتند از کسب رتبه من در این مسابقات بی‌اطلاع بوده‌اند در صورتی که تمام‌ پیام‌های رد و بدل شده را مجدد برای ایشان ارسال کردم،‌ در ادامه از بروز اشتباه سخن به میان آورد و عذرخواهی کرد. من در آن ارتباط به حرفه‌ای بودن این مسابقات اشاره کردم و دلایل اطلاع‌رسانی نکردن شفاف آیین‌نامه را پرسیدم.

این قاری ممتاز کشورمان با بیان اینکه از مدیر گروه معارف شبکه جهانی الکوثر در مورد دلایل پذیرش نشدن پرسیدم، گفت:‌ اگر اعلام می‌شود آیین‌نامه مسابقات به نفر اول پنج سال بعد از کسب رتبه اجازه حضور می‌دهد، پس چرا این اتفاق برای من رخ نداده است. در کدام رقابت بین‌المللی شاهد هستیم که یک فرد یا گروه برای حضور فرد یا افرادی در رقابت اعمال سلیقه کنند. جالب است که همیشه ابهامات و اشکالات را به هیئت داوری ارجاع می‌دهند اما از هر کدام از داوران که سوال می‌شود خود را مبرا می‌دانند، مشخص نیست وضعیت از چه قرار است. هیئتی که تلاوت‌ها را انتخاب می‌کند چرا شفاف نیستند، چرا یک ماه تمام با دروغ من را امیدوار به حضور در مسابقات نگه داشتند و حتی تلاوت نیز ارسال شد اما در انتها وضعیت به گونه دیگری رقم خورد. چرا باید در مسابقاتی که از بیت‌المال ارتزاق می‌کند چنین ابهاماتی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/۱۱۱

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.