چرا اینستاگرام پر از عکس سیاه و سفید زنان است؟

به گزارش سورپرس؛ براساس تعریف بسیاری از فرهنگهای لغت انگلیسی “چلنج” (چالش) نشانگر کاری سخت و وضعیتی دشوار است که باید خودخواسته و آگاهانه بر آن غلبه کرد. اقدام یا دستور به دعوت یا پاسخ دفاعی به بحثهای دیگران نیز در کنار تعریف و توضیح این کلمه دیده میشود.
اما چالش در رسانه های اجتماعی معنای متفاوتی دارد و براساس اصول غیر مرسوم این فضا، معنای چالش “ارسال یک عکس از خودتان در یک زمینه خاص است که معمولا زیبا، جذاب و ایدهآل به نظر میرسد”.
منتقدان می گویند: چالش جدید، مسیر رسانههای اجتماعی را در باره بحران کووید-۱۹ و اعتراضات ضد نژادپرستی مسدود خواهد کرد.
در ماههای اخیر شاهد “چالش متکا” در جهان بودیم که طی آن بسیاری از سلبریتیها و مشاهیر جهان با بستن یک متکا به بدن خود عکس گرفته و آن را در فضای مجازی منتشر کردند. چالش در خانه بمانید نیز از موضوعات داغ دوره کرونایی بود. بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ این دست چالشها که در دوران خود به صورت جهانی و منطقهای برجسته شده و توجهات زیادی به خود جلب کردند، کم نبودند. در هفته جاری نیز چالش جدید “#زنان حامی زنان” (#WomenSupportingWomen) و “چلنچ اکسپتد” (#ChallengeAccepted) باعث شد تا بسیاری از زنان عکسهای سیاه و سفید خود را از در فضای مجازی به نمایش درآورند.
بسیاری از سلبریتیهای آمریکایی با انتشار عکس و سیاه و سفید از این چالش حمایت کردند
در حالیکه بسیاری ازعکسهای سیاه و سفید زنان در اینستاگرام با هشتگ #چلنچ اکسپتد پست میشوند، تشخیص این موضوع که چالش به چه دلیل و از کجا آغاز شده است، سخت است.
بنا به گزارش رسانههای مختلف تا روز گذشته حدود ۴ میلیون زن از این هشتگ در کنار یکی از عکسهای سیاه و سفید و بیآرایش خود استفاده کردند. اگر عکسها با آرایش هم باشند، در یک عکس و سیاه و سفید، آرایش برجسته نمیشود و به چشم نمیآید.
زنان حامی زنان چیست؟
از روز دوشنبه بسیاری از سلبریتیهای جهانی شروع به ارسال عکسهای روشن و سیاه و سفید خود با توضیحاتی از توانمندی و فضلیتهای زنان کردند.
“ریس ویترسپون” بازیگر و تهیهکننده آمریکایی در اینستاگرام خود نوشت: از تمام زنان جادویی در زندگیام به خاطر عشق و حمایت بیپایانشان تشکر میکنم. شاید ما به درخشیدن و تابیدن بر یکدیگر ادامه دهیم و این تمام ماجرا در مورد خواهرانگی است.
چالشی “چلنج اکسپتد” به عنوان چالش جدید زنان جهان در “اینستاگرام”
کلویی کارداشیان شخصیت تلویزیونی، مدل، بازرگان و کارآفرین شناخته شده اهل آمریکا با پُست یک عکس سیاه و سفید در صفحه اینستاگرامش نوشت: “به تمام ملکههایم. بیایید عشق را شیوع دهیم و به یاد داشته باشیم نسبت به یکدیگرکمی مهربانتر باشیم”.
“اوا لونگوریا” بازیگر آمریکایی نیز در صفحه خود با انتشار عکسی سیاه و سفید از خود نوشت: “چالش پذیرفته شد”. زنان حامی زنان! بنابراین بسیاری از زنان از شما تشکر میکنند.
به گفته سخنگوی اینستاگرام این هشتگ جدید به معنای “تجلیل از قدرت و عشق زنانه است و به زنان یادآوری میکنند حمایت از یکدیگر همه چیز در زندگی است”.
این چالش از کجا و به چه دلیلی شروع شد؟
چند تئوری ضد و نقیض در مورد شروع این چالش وجود دارد.
نیویورک تایمز در این باره نوشت: در سال ۲۰۱۶ عکسهای سیاه و سفید با #چلنچ اکسپتد در اینستاگرام برای افزایش آگاهی از سرطان مورد استفاده قرار گرفت.
یکی از نمایندگان اینستاگرام در گفتوگو با “تایمز” نیز در مورد چالش این روزهای اینستا گفت: اولین پست در چرخه جدید چالش توسط “آنا پائولا پدرائو” خبرنگار برزیلی در ۱۰ روز گذشته به فضای اینستاگرام ارسال شد.
عدهای نیز بر این باورند که زنان ترکیه چالش پست کردن عکسهای سیاه و سفید را آغاز کردند. این افراد بر این باورند که زنان ترکیه در اعتراض به قتل دختری جوان توسط پارتنرش به خشم آمده و در حمایت “زنان از زنان” عکسهای سیاه و سفید با هشتگهای زنان حامی زنان یا چلنچ اکسپتد را در فضای اجتماعی استفاده کردند.
در هفته گذشته “پینار گولتکین” دانشجوی سال آخر رشته اقتصاد در شهر “موغله” در ترکیه به دست پارتنر سابقاش کشته شد. این قتل موجی از اعتراض و تظاهرات در شهرهای ترکیه را پدید آورده است.
“پینار گولتکین” دانشجوی سال آخر رشته اقتصاد در شهر “موغله” در ترکیه به دست پارتنر سابقاش کشته شد.
در روزهای گذشته خانواده پینار خبر ناپدید شدن او را به پلیس اطلاع دادند و چند روز بعد جنازه نیمسوخته او در بشکهای که با بتون پر شده بود در یک جنگل پیدا شد.
سی ان ان درباره چالش عکسهای سیاه و سفید نوشت: اینستاگرام توسط زنان سیاه و سفید و توضیح #چلنچ اکسپتد فتح شده است. احتمالا انگیزه زیادی برای این چالش وجود ندارد و میتواند یک بازی یا فرآیند اجتماعی باشد.
سلبریتیهایی مانند “گابریل یونیون” ، “کریستین بل” و “کری واشنگتن” بازیگران زن سینما و تلویزیون آمریکا نیز این چالش را پذیرفتهاند. ظاهرا در این چالش، ارسال عکسهای سیاه و سفید نشانگر قدرت زنان است.
به نظر میرسد در این چالش هیچ بخشی از عدالت اجتماعی زیر سوال نرفته و تنها زنان تشویق میشوند عکسهای خود را در فضایی که در آن احساس امنیت میکنند به اشتراک بگذارند. در این چالش اتفاق خاصی هم نمیافتد، زنان یکدیگر را برای انتشار تصویری “مونوکروم” (تک رنگ) از خود نامزد کرده و دیگران را در این مسیر “تگ” میکنند.
منتقدان این چالش را ژستی توخالی خواندند که مسیر رسانههای اجتماعی در باره بحران کووید-۱۹ و اعتراضات ضد نژادپرستی را مسدود خواهد کرد اما شرکتکنندگان چالش، آن را راهی بیضرر برای حمایت از دوستانشان خوانده و آن را روزنهای برای فرار از بحرانهای سخت کنونی نامیدهاند.
پس از این انتقادات، برخی از افراد مشهور مانند “پادما لاکشمی” نویسنده و تهیه کننده در آمریکا پس از انتشار عکس سیاه و سفید خود عکس زنان سیاه پوستی را که به دلیل رفتار پلیس آمریکا کشته شدند نیز به همراه اطلاعاتی از آنها به چالش خود افزود و سعی کرد تا موضوعات عدالت نژادی را در پستهای خود بگنجانند.
انتهای پیام/۲۸۰
برچسب ها :اینستاگرام ، چالش ، فضای مجازی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰