نشانهها، علل و راههای برخورد با افسردگی همسر

به گزارش سورپرس؛ پس پیش از آن که دیر شود باید به فکر یک راه چارهای باشید. معمولا بیمار افسرده متوجه بیماری خود نیست اما شما میتوانید با اطلاع از نشانههای افسردگی، برای درمان به همسرتان کمک کنید. همچنین تاثیر و نفوذ خود را به عنوان همسر فراموش نکنید؛ شما میتوانید با کمک به درمان همسرتان، یک خانواده شاد تشکیل دهید. هر کسی ممکن است در مقطعی از زندگی دچار افسردگی شود. اما نادیده گرفتن آن، بیماری را سختتر میکند. در ادامه به اقدامات لازم در مقابل افسردگی همسر اشاره کرده ایم.
افسردگی همسر خود را درک و تشخیص دهید
افسردگی همیشه آشکار و مشخص نیست. همچنین زندگی و رابطه با بیمار افسرده نیز کار آسانی نمیباشد. اگر نسبت به افسردگی همسرتان آگاه نباشید، مجادلات و مشکلات بیشتری برای شما پیش خواهد آمد. پس به نشانههای زیر در همسرتان دقت کنید، چون ممکن است حاکی از افسردگی پنهان در او باشد. در صورت مشخص شدن افسردگی، حتما به مقاله رفتار با همسر افسرده مراجعه نمایید.
۱٫ انزوا
تمایل به انزوا و تنهایی یکی از نشانههای اصلی افسردگی است. بخشی از این تمایل به دلیل بی علاقگی به جمع و بخش دیگر آن به دلیل ترس از ناراحت کردن باقی گروه است. همسر افسرده شما نگران است که مبادا دیگران اورا قبول نکنند؛ پس برای جلوگیری از طرد شدن، وارد جمع نمیشود.
۲٫ از دست دادن علاقه
ممکن است همسرتان دیگر به فعالیتهایی که قبلا برایش مهم بودند علاقهای نشان ندهد. این تغییر علاقه هم برای فرد و هم برای اطرافیانش دردناک است. شخص افسرده حتی در برخی مواقع علاقهاش را نسبت به همسر و فرزندانش هم از دست میدهد. با شدت گرفتن افسردگی حتی انجام کارهای ضروری نیز برای فرد غیر ممکن شده و به سختی آنها را شروع میکند.
۳٫ سوءمصرف مواد
متخصصان سلامت روان بر این باورند که اعتیاد مشکل نیست بلکه راه حل ناسالمی است که افراد در شرایط روانی و اجتماعی دشوار برای حل مشکلات خود برمیگزینند. افسردگی یکی از این موقعیتهای دشوار است که افراد را در برابر سوءمصرف مواد آسیبپذیر میکند.
افرادی که نمیتوانند مشکلات خود را با دیگری در میان بگذارند و در مدیریت هیجانهای منفی خود مشکل دارند احتمال دارد که به اعتیاد پناه ببرند تا در سایه احساسات خوشایند و کوتاه مدتی که از مصرف مواد ناشی میشود دمی بیاسایند و از رنجهای روانی خود فرار کنند. برای پیشگیری از درگیری همسرتان با این آسیب، بسیار اهمیت دارد که درک متقابلی از احساسات او داشته باشید و به خاطر حال و هوای هیجانی منفی که دارد او را سرزنش نکنید. هدایت کردن همسر برای کمک گرفتن از یک روانشناس متخصص در حیطه اعتیاد و خانواده از جمله مؤثرترین راههایی است که میتواند به بهبود اوضاع کمک نماید.
۴٫ نوسانات خلقی
ممکن است فرد افسرده در دوره زمانی کوتاهی حالات متفاوتی مثل شادی، گریه، خشم و… را تجربه کند. اگر همسرتان این نشانهها را از خود بروز دهد، ممکن است دچار افسردگی شده باشد. البته این رفتارها میتواند به دلایل دیگری مثل به هم ریختگی هورمونها نیز رخ دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افسردگی کلیک کنید.
۵٫ افسردگی همسر | خستگی مفرط
آدمهای افسرده دائماً با پچ پچهای درونی ذهنشان سر و کار دارند. این وضعیت در طول روز ذهن بیمار افسرده را بیشتر از سایرین خسته میکند. به همین دلیل دیگر برای انجام کارهای روزانه انرژی کافی ندارند.
۶٫ حواس پرتی شدن همسر
یکی از علائم افسردگی که کمتر مورد توجه قرار میگیرد بروز مشکلاتی در حافظه و تمرکز است. اگر مدتی است که احساس میکنید همسرتان بیش از حد حواسپرت شده، کمی بیشتر به حال و هوای هیجانی و احساسات او دقت کنید. چراکه این مسئله در بسیاری از موارد از مشکلاتی نظیر افسردگی یا اختلالات اضطرابی نشات میگیرد.
۷٫ بروز تغییراتی در ریتم زندگی فرد
علاوه بر همه موارد گفته شده افسردگی چرخه خواب و میزان اشتها را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و در نتیجه ریتم کلی زندگی فرد را به هم میریزد. این مسئله میتواند خود را به صورت بی خوابی، پرخوابی، کم اشتهایی یا پراشتهایی نشان دهد. اگر این علائم را در کنار مواردی نظیر غمگینی یا از دست دادن لذتهای زندگی مشاهده میکنید باید احتمال افسردگی همسر را در نظر داشته باشید و برای کمک به او در جهت بازیافتن سلامت روان گام بردارید.
افسردگی همسر | چگونه با او رفتار کنم؟
بر اساس مشاهدات زوجین نقش بسیار مهم و اساسی در بهبودی و درمان افسردگی همسر خود ایفا میکنند. پس علاوه بر درمانهایی که برای بیمار افسرده در نظر گفته میشود، همسران نیز با برخورد صحیح میتوانند به تسریع روند بهبودی کمک کنند.
برخی از کارهایی که همسران میتوانند برای کمک به یکدیگر در زمیه افسردگی انجام دهند عبارتند از:
۱٫ بهترین کمک به همسر
مهمترین کمک به همسر افسرده تشخیص به موقع افسردگی است، در بعضی از موقعیتها احتمال تشدید افسردگی وجود دارد. به عنوان مثال بعضی از خانمها بعد از زایمان دچار افسردگی کوتاه مدت میشوند. در قدم بعدی همسر خود را تشویق به صحبت با یک متخصص کنید. اگر تشخیص افسردگی داده شد برای کمک به بیمار افسرده خود اقدامات لازم را انجام دهید.
۲٫ افسردگی همسر | سرما خوردگی روانی
علائم افسردگی در همه افراد یکسان نیست، با اطلاعات اندک ممکن است از رفتار همسرتان برداشت اشتباه کنید و مشکلات بیشتری ایجاد شود. افسردگی ابعاد گوناگون زندگی همسرتان را تحت تاثیر قرار میدهد. افراد افسرده اغلب در زندگی خود فقط به مشکلاتشان توجه میکنند و آنها را در زندگی پررنگ جلوه میدهند. اگر همسر افسرده شما دست به کارهایی آزاردهنده میزند، بدانید اینگونه رفتارها از ویژگی بیماری وی است. اگر اطلاعاتتان را از طریق متخصص افزایش دهید بهتر میتوانید زندگی و بیماری همسرتان را مدیریت کنید.
۳٫ فرد را به خاطر احساسات منفی سرزنش نکنید
افراد مبتلا به افسردگی دائماً با هیجانات منفی دست و پنجه نرم میکنند. گفتن جملاتی نظیر اینکه ” تو همیشه ناراحت هستی، چرا هیچ وقت خوب نمیشوی” تنها نشان دهنده سرزنش گری است و احساس گناه را در فرد مقابل بالا میبرد که در نهایت منجر به تشدید افسردگی فرد میشود. در نتیجه اگر میبینید همسرتان در بیشتر اوقات روز ناراحت است و نمیتوانید در کنار هم لحظات خوبی را سپری کنید، تلاش کنید اقدامات حرفهای برای رفع مشکلات او انجام دهید و بجای سرزنش راهی بیابید تا واقعاً در این زمینه به او کمک کند.
۴٫ افکار او در مورد مرگ را جدی بگیرید
وقتی افسردگی شدت میگیرد افراد دچار احساس یاس و پوچی شدیدی میشوند که میتواند آنها را از زندگی سیر کرده و افکار مرگ را در ذهنشان به جریان بیندازد. متخصصان سلامت روان معتقدند خودکشی در اکثر موارد امری اتفاقی و ناگهانی نیست و فردی که این کار را انجام میدهد از مدتها قبل در مور مرگ فکر میکرده و در مورد آن برنامه ریزی و گفت وگو داشته است. اما متأسفانه در بسیاری از موارد این حرفها از جانب اطرافیان و خانواده جدی گرفته نمیشود و اغلب آن را نادیده میگیرند.
از همین رو اگر میبینید که همسرتان نسبت به زندگی مأیوس است و بیش از حد در مورد مرگ صحبت میکند بسیار اهمیت دارد که او و حرفهایش را جدی بگیرید و با یک روانشناس یا روانپزشک برای انتخاب بهترین راه کمک به همسرتان مشورت کنید.
۵٫ افسردگی همسر | به او در فعالیت هرچه بیشتر کمک کنید
همان طور که گفته شد از جمله مشکلات بسیار اساسی که افراد در حین افسردگی تجربه میکنند احساس خستگی مفرط و فقدان انرژی است. این امر باعث میشود همسرتان بخواهد دائماً در رخت خواب بماند یا حوصله شروع انجام هیچ کاری را نداشته باشد. در این شرایط سعی کنید به همسرتان کمک نمایید تا از قدمهای بسیار کوچک شروع کرده و میزان فعالیت روزمره خود را اندکی افزایش دهد.
برای مثال میتوانید روزانه تنها دقایقی را به انجام پیاده روی با یکدیگر بپردازید یا هر فعالیت مورد علاقه دیگری را به برنامه روزانهتان اضافه کنید. این کار نه تنها در بهبود افسردگی همسرتان تا حد زیادی مؤثر است بلکه میتواند به افزایش میزان صمیمیت میان شما و بهبود رابطهتان نیز کمک کند.
۶٫ به همسرتان برچسب نزنید
یکی از عواملی که در هرگونه مشکل روحی روانی روند بهبودی را با مشکل مواجه میسازد انگ زنی یا برچسبزنی است. به همین خاطر باید به یاد داشته باشید که هرگز از افسردگی همسرتان برای تخریب یا توهین به او استفاده نکنید و آن را نوعی عیب شخصیتی در نظر نگیرید. اختلالات روحی همانند مشکلات جسمی میتوانند هرکسی را درگیر خود کنند و در صورت دریافت درمان مناسب در اکثر موارد قابل بهبودی هستند. دپس مهم این است که بتوانید درمانهای مناسب را شناسایی کرده و به همسرتان برای مراجعه به یک متخصص کمک نمایید.
۷٫ افسردگی همسر | خدمات حرفهای را بشناسید
بسیاری از افراد هنگام مواجهه با مشکلات روحی روانی در خود یا اطرافیان نمیدانند که دقیقاً باید به چه متخصصی مراجعه کنند. برای درمان افسردگی مراجعه به یک روان شناس بالینی میتواند به همسر شما کمک کند. روانشناسان امروزه با استفاده از درمانهایی نظیر درمان شناختی رفتاری تا حد بسیاری میتوانند در بهبود افسردگی به مراجعین یاری برساند. زمانی که این مشکل شدت بسیاری پیدا کرده و افکار مرگ نیز گریبانگیر فرد شده باشد، روانشناس همسرتان را به یک روان پزشک ارجاع خواهد داد تا در کنار رواندرمانی، دارودرمانی را نیز آغاز نماید. پژوهشها نشان میدهند در افسردگی شدید بهترین نتایج درمانی هنگام استفاده هم زمان از داروهای ضد افسردگی و رواندرمانی به دست میآیند.
چه عواملی باعث بروز افسردگی در همسر شده اند؟
عوامل زیستی، روانی و اجتماعی در این بیماری نقش دارند. همچنین این عوامل در انتخاب شیوه زندگی، روابط و مهارتهای مقابلهای موثر هستند. حوادث استرسزا و یا هر چیزی که باعث بشود فرد احساس بی فایده بودن، درماندگی، تنهایی، غم شدید و یا استرس داشته باشد، میتواند منجر به افسردگی شود. دیگر علل بروز افسردگی عبارتند از:
_کم ارزش دانستن خود
_مشکلات زناشویی و خانوادگی
_از دست دادن یا تغییر شغل
_مشکلات مالی
_مشکلات سلامتی و کم خوابی
_ترک سیگار و الکل به تازگی
_مرگ نزدیکان
_بازنشستگی
_از دست دادن استقلال
_خانواده افسرده پرور
انتهای پیام/ ۱۵۱
برچسب ها :ازدواج ، افسردگی ، خانواده ، مشاور خانواده
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰