کد خبر : 23822
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ تیر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۰
-

عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم در گفت‌و‌گوی تفصیلی با سورپرس:

ضعف در ساختار اجرایی کشور باعث شد تلاش مجلس دهم کمتر به چشم بیاید/ گران شدن بنزین با خواست دولت انجام شد  

ضعف در ساختار اجرایی کشور باعث شد تلاش مجلس دهم کمتر به چشم بیاید/ گران شدن بنزین با خواست دولت انجام شد   
علی گلمرادی معتقد است: موضوع گران شدن بنزین صرفا بر اساس خواست دولت و با دور زدن مجلس از طریق شورای سران انجام شد و در این قضیه دولت به جایگاه مجلس آسیب وارد کرد.

گروه سیاسی سورپرس: مجلس دهم با همه فراز و نشیب‌هایش به پایان رسید و جای خود را به مجلس یازدهم داد، اتفاقات زیادی در دوره دهم افتاد، از حمله داعش به ساختمان مجلس و خارج شدن امریکا از برجام و تشدید تحریم ها گرفته تا افزایش قیمت حامل‌های سوخت و بنزین، افزایش تورم و افزایش بی رویه قیمت خودرو و…. از جمله مسائلی بودند که در ۴ سال گذشته اتفاق افتاد. در این خصوص و در جهت تنویر افکار عمومی در خصوص فعالیت های مجلس دهم که مورد هجمه انتقادات زیاد رسانه‌ای هم قرار گرفت به سراغ جناب آقای علی گلمرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس و نماینده شهرهای بندر ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس دهم رفتیم که در ادامه گفتگوی پایگاه خبری تحلیلی سورپرس را با وی می‌خوانید:

* در ابتدا جنابعالی مجلس دهم را چطور ارزیابی می‌کنید، آیا مجلسی مطالبه‌گر بود؟

به نظر من مجلس دهم در بدترین شرایط تاریخی کشور ماموریت خود را به انجام رساند. از یک سو با شرایط طوفان زده منطقه و بدعهدی‌ها و ماجراجویی‌های بین المللی سلطه‌گران و از سوی دیگر با ناکارآمدی دولت با توجه به مشکلات ساختاری و محدویت‌های شدید منابع مالی مقارن بود.

با این حال مجلس هم در عرصه جهاد تقنینی و هم نظارتی در جهت حاکمیت قانون اقدامات قابل توجهی انجام داد، حدود ۲۰۰ قانون در این دوره به تصویب رسید که عمدتاً متناسب با ضرورت‌ها و اولویت‌های کشور در بخش‌های اقتصادی و زیربنایی محسوب می‌شوند. قوانینی که عمدتا در مسیر رشد تولید و رفع موانع تولید کاربرد دارند. در این راستا تصویب قوانین دائمی برنامه های توسعه و قانون برنامه ششم از اهمیت بسزایی برخورداراست.

در مجموع حرکت کلی مجلس دهم نشان می دهد که قریب به اتفاق قوانینی که در این مجلس به تصویب رسید به دنبال رفع نیازهای واقعی جامعه و حل مشکلات زندگی مردم و بالا بردن توان اقتصادی کشور مخصوصاً در شرایط تحریم بوده است.

اما آنچه باعث شد تا تلاش های قابل توجه نمایندگان در مجلس دهم کمتر مورد توجه افکار عمومی واقع شود، ضعف جدی در ساختار و تشکیلات اجرایی کشوربود که مسئولیت آن به عهده دولت است. برخی از معذورات دولت قابل دفاع و برخی دیگر به علت سوء مدیریت و تنبلی در پیکره دولت غیر قابل اغماض است و در حقیقت بدلیل تعریف‌های غلط از جایگاه و نقش مجلس، متاسفانه ضعف دستگاه‌های اجرایی عامل اساسی بدبینی به مجلس  است وگرنه این مجلس در بین همه مجالس در ادوار گذشته به لحاظ شرایط خاص منطقه و کشور قطعاً بهترین عملکرد را داشته است و برای این ادعا باید بدون توجه به مجادلات سیاسی و جوسازی‌ها از ناحیه مغرضین و گروه‌های سیاسی به اعداد و ارقام رجوع کرد.

* شاخص شما در خصوص اینکه بهترین مجلس ادوار بوده، چه چیزی است؟

بررسی ۷۲۰ طرح و لایحه مطروحه، تصویب حدود ۲۰۰ قانون، تصویب برنامه ششم توسعه کشور، در بعد نظارتی بیش از ۱۸۰ مورد سوال از وزرا که ۲۸ مورد آن منجر به اخطار گردید، ۵۳ جلسه غیرعلنی در رابطه با مسائل مهم کشور با حضور مسئولان اجرایی، ۲۵۴۲ جلسه نظارتی با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی در کمیسیون های تخصصی، رسیدگی به ۵۴۷۵ شکایت مربوط به طرز کار قوای سه گانه، رسیدگی به ۴۰۰۰ گزارش حسابرسی مالی و استانی از طریق دیوان محاسبات، طرح ۳۶۸۵ پرونده در دیوان محاسبات و در نتیجه استرداد و واریز ۴۹ هزار میلیارد تومان و بیش از ۴ میلیارد دلار به حساب خزانه داری کل، علاوه بر اینها پرونده تحقیق و تفحص بسیاری از دستگاههای اجرایی گشوده شد که ۷ پرونده در صحن علنی مجلس قرائت شد. در بعد استیضاح نیز ۶ وزیر مورد استیضاح و رئیس جمهور هم از دید نظارتی مجلس درامان نبودند و مورد سوال واقع شد.

*نقاط ضعف و قوت مجلس دهم  را در چه چیزی می دانید؟ 

طبیعتاً مجلس دهم همانند همه نظام‌های کاری هم دارای نقاط ضعفی بوده و هم نقاط مثبت. از مهمترین نقاط ضعف مجلس البته به نظر من، مدارای بیش از اندازه مجلس در رابطه با عملکرد ضعیف دولت بود و مجلس می توانست در بعد نظارتی قوی ترعمل کند. البته شرایط خاص منطقه دراین موضوع بی تأثیر نبود. نقطه ضعف دیگری که نسبتاً برجسته بود مجادلات سیاسی در مجلس بود که جناح های مختلف متناسب با سلایق شخصی و وابستگی های سیاسی در رابطه با موضوعات تاکید داشتند و این آسیب بزرگی برای کار کارشناسی در مجلس بود اما نقاط قوت مجلس همانطور که در پرسش اول عرض کردم در تصویب قوانین اساسی و مرتبط با مسائل اساسی کشور و از طرفی پشتیبانی همه ارکان نظام و تقویت بنیه دفاعی کشور در راستای آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بود که در تاریخ مجلس ماندگار خواهد شد.

یکپارچه بودن و مواضع منسجم مجلس در مسائل کلان کشور از قبیل مسائل معیشتی مردم، حمایت از سپاه پاسداران پس از تحریم سپاه توسط آمریکا، طرح‌های مقابله با اقدامات خصمانه رژیم اسرائیل غاصب و آمریکا و موارد این‌چنینی نیز بی‌نظیر بود. حوصله و تحمل مجلس در مقابل هجمه‌های گسترده و سنگین از جانب منتقدین و بعضا مغرضین دراین دوره هم قابل توجه بود.

*جریان‌های سیاسی چه قدر در سرعت یا کاهش برنامه‌های مدنظر و در دستور کار مجلس تاثیرگذرند؟

معمولاً در همه جای دنیا جریان‌های سیاسی نقش و نظر خود را از بیرون بر تصمیمات پارلمانی اعمال می کنند و تصمیمات نمایندگان را تحت شعاع قرار می دهند. در دوره دهم مجلس همانند سایر ادوار نقش این جریان های سیاسی از زوایای مختلف قابل بررسی و ارزیابی است. در مواردی این جریانهای سیاسی با ایجاد حساسیت در رابطه با برخی لوایح و یا طرح ها باعث تسریع بخشی در قانونگذاری و در مواردی به علت نقطه نظرات غیرکارشناسی روند تصمیم سازی و سیاست گذاری در مجلس را با اخلال مواجه می‌کرد. البته این ضعف بزرگ در بهره گیری درست از جریان های سیاسی که می تواند به جای خود یک نقطه قوت باشد، ناشی ازعدم وجود احزاب شناسنامه دار و ضابطه مند در کشور است.

*با توجه به اینکه جنابعالی در مجلس دهم عضو کمیسیون انرژی بودید، عملکرد این کمیسیون را چطور ارزیابی می کنید؟

به نظرمن کمیسیون انرژی یکی از موفق‌ترین کمیسیون‌های مجلس دهم بود که با توجه به ناملایمات حوزه انرژی در سطح ملی و بین المللی از طریق جلسات مستمر و کارشناسی با حضور مسئولین اجرائی و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و همچنین بازدیدهای میدانی از مراکز و تاسیسات مرتبط با انرژی در داخل و خارج کشور نقش ارزنده‌ای در این حوزه ایفا کرد. با توجه به اینکه امروزه حجم نقدینگی کشور به عنوان یکی از از مشکلات جدی در حوزه اقتصاد مطرح است، در کمیسیون انرژی طرح احداث پالایشگاه ها و پترو پالایشگاه ها با بهره گیری از سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی به خوبی دنبال و پخته و به تصویب مجلس رسید که آیین نامه اجرایی آن هم نهایی و آماده اجرا است. این اقدام شاخص کمیسیون نقش بسیار بزرگی هم در جمع آوری نقدینگی از دست مردم و هم ایجاد اشتغال گسترده و از طرفی باعث جلوگیری از از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده و ثروت آفرینی برای کشور خواهد کرد.

* هرچند افزایش سهم نفت برای توسعه مناطق نفت خیز اتفاق خوبی بود، اما افزایش قیمت بنزین بیشتر انگشت اتهام را متوجه مجلس می کرد.

بله. مجلس با پیگیری‌های جدی ۲ درصد سهم نفت برای توسعه مناطق نفت خیز و محروم را به ۳ درصد افزایش داد که رقم قابل توجهی برای توسعه این مناطق محسوب می شود. برای خوزستان نیز به صورت خاص ۵ میلیارد دلار در حوزه توسعه فعالیت های نفتی اعتبار تامین کرد که کمک بزرگی به اشتغال استان خواهد بود.

اما درداستان تلخ افزایش قیمت بنزین درچند جلسه که با حضور مسئولین وزارت نفت و دولت در کمیسیون برگزار شد اعضای کمیسیون انرژی در این شرایط خاص به اتفاق مخالف این افزایش قیمت بوده و سخنگوی کمیسیون نیز درجلسات رسمی صحن مجلس که به صورت غیر علنی به شور گذاشته شد به صراحت نظر مخالف کمیسیون را اعلام و ابراز داشت. موضوع گران شدن بنزین صرفا بر اساس خواسته دولت و با دور زدن مجلس از طریق شورای سران انجام شد و متاسفانه در این قضیه دولت هم به جایگاه مجلس و هم جایگاه رهبری آسیب وارد کرد.

*ارتباطات و همکاری هیات رئیسه مجلس با کمیسیون‌ها و نمایندگان در پیشبرد برنامه‌ها چطور ارزیابی می‌کنید؟

قطعاً ارتباطات و روابط در بین ارکان و تشکیلات مجلس به دورازعیب و نقص نبود و منبعد هم نخواهد بود، اما در مجموع کمیسیون‌های تخصصی با توجه به توانمندی های خاص به میزان قابل توجهی درجهت کاهش ایرادات و بهره گیری از ظرفیت‌های مجلس برخوردار بودند به طوری که قریب به ۲۰۰ قانون بسیار مهم و ضروری پس از بررسی‌های جامع و چکش کاری در قالب طرح و لایحه از سوی کمیسیون ها توسط هیئت رئیسه مجلس در صحن مطرح و نهایی شد. علاوه بر مصوبات، تذکرات کتبی و شفاهی و تحقیق و تفحص از تشکیلات اجرایی و همچنین سوال از وزرا و قرائت گزارشات کمیسیون‌ها پوشش دهنده زمان های قانونی در جلسات صحن بودند که حاصل رابطه مناسب هیئت رئیسه با کمیسیون ها و نمایندگان مجلس است. البته با اصلاحاتی در آیین نامه داخلی مجلس می توان در جهت رفع دغدغه‌های حداقلی موجود در رابطه با عملکرد هیات رئیسه نسبت به کمیسیونها و سایر نمایندگان اقدام کرد.

*چه طرح یا طرح هایی در مجلس دهم اولویت داشت و به سرانجام نرسید و آیا شیوع کرونا تاثیری در این خصوص داشت؟

با توجه به شرایط خاص کشور، طرح ها و لوایح مهم که در راستای تقویت زیرساخت های مرتبط با تولید و اشتغال بود عمدتاً نهایی شد، اما لایحه جامع قانون انتخابات که می‌تواند قوانین پراکنده انتخاباتی را تجمیع و بعنوان یک ریل روان، اساس انتخاباتی سالم و کم هزینه برای نظام باشد متاسفانه به سرانجام نرسید.

پیگیری‌های جدی برای افزایش اعتبارات استانی و همچنین اعتبارات شورای راهبردی از ۱۷ میلیارد  تومان در اول دوره به ۹۰ میلیارد تومان در سال جاری می‌تواند نقش مهمی در توسعه امکانات و خدمات منطقه ایفا کند.

 با توجه به وضعیت  ناپایدار و غیربهداشتی آب شرب در سطح حوزه انتخابیه، یکی دیگر از اقدامات برجسته در این دوره تلاش مضاعف برای اخذ مجوز انتقال آب شرب سالم و پایدار برای کلیه نقاط شهری و روستایی در سطح حوزه انتخابیه از پشت سد کارون ۳ و کوثر بود که مطالعات آن در دستور کار سازمان آب و برق استان خوزستان قرار گرفته است.

*آیا از عملکرد خودتان در مجلس دهم راضی هستید؟ در تسریع چه کارهایی گام برداشتید؟

حوزه انتخابیه ما یک حوزه متفاوت و منحصر به فرد در بین سایر حوزه‌های انتخابیه در سطح کشور است. علاوه بر گستردگی و پراکندگی مناطق شهری و روستایی، ظرفیت‌های گسترده صنعتی، اقتصادی و تجاری باعث شده تا این حوزه انتخابیه پر مسئله هم باشد. به همین دلیل نیازمند تلاش‌های مضاعفی بود و خوشبختانه با کمک گرفتن از ظرفیت‌های علمی منطقه توانستیم علاوه بر نقش آفرینی خوب درسطح ملی، نسبت به موضوعات منطقه هم دستاوردهای قابل توجهی داشته باشیم، اما آنچه مورد توجه و تاکید من بود پرداختن به موضوعات راهبردی بود و در این راستا مصوبات قابل توجهی اخذ گردید و بر اساس آن تعهداتی برای دولت ایجاد گردید که نیازمند پیگیری های بعدی برای محقق شدن در جهت خاتمه دادن به مسائل و مشکلات دیرینه حوزه انتخابی می باشد.

با پیگیری های جدی و اصرار بیش از حد توانستیم شهرستان امیدیه و شهرستان هندیجان را در طرح تبدیل نقاطی از کشور به منطقه ویژه اقتصادی گنجانده و مصوبه مجلس را اخذ کنیم. باین اقدام برجسته در آینده شاهد شکوفایی و رونق قابل توجه این دو تا شهرستان از طریق سرمایه گذاری‌های گسترده در حوزه صنعت و تجارت خواهیم بود که به تبع آن اشتغال گسترده و امکانات شهری را شاهد خواهیم بود.

علاوه بر این، مصوبه دولت برای ایجاد شهرک انرژی و صنایع پایین دستی و تکمیلی نفت و گاز در شهرستان امیدیه اخذ شد که با ایجاد این شهرک در مساحت ۳ هزار هکتار قطعاً تحولات عظیمی در مبحث اقتصادی و صنعتی در این شهرستان رقم خواهد خورد. اخذ مجوز احداث نیروگاه ۵۵۰ مگاواتی سیکل ترکیبی در امیدیه نیز دستاورد مهمی است که به یمن عضویت در کمیسیون انرژی در این دوره محقق شد.

احیای طرح فازدوم منطقه ویژه اقتصادی در بندر ماهشهر و بندرامام که سالیان مدیدی مسکوت مانده بود از جمله اقداماتی است که از طریق ساخت ۳۰ کارخانه میان دستی و پایین دستی می تواند نقش بسزایی در رونق منطقه و رفع بیکاری ایفا کند.

اخذ مجوز احداث مزارع پرورش ماهی و میگو در قفس در شهرستان هندیجان به مساحت ۱۷۰۰ هکتار در فاز اول و اجرایی شدن آن با توجه به وضعیت نامناسب صید و صیادی به صورت طبیعی، یکی از اقدامات ضروری و به موقع برای این شهرستان محسوب می‌شود که حقیقتاً این شهرستان به علت تصمیمات غلط در گذشته در در انزوا بوده و از ظرفیت های صنعتی منطقه محروم است.

علاوه بر آن از طریق رایزنی با سرمایه گذاران بخش خصوصی و اخذ موافقت مدیران وزارت نفت احداث پالایشگاه نیز یکی از دستاوردهای این دوره محسوب می شود که در حال پیگیری است. اخذ مصوبه و تامین اعتبار اولیه برای تبدیل منطقه و اسکله بحرکان به قطب گردشگری ساحلی در جنوب به عنوان یک صنعت پاک و جذاب می ‌تواند وضعیت اقتصادی شهرستان هندیجان را متحول کند. ضمن اینکه بر اساس رایزنی و موافقت های حاصله از جانب مسئولین سازمان بنادر و دریانوردی، اسکله سجافی نیز توسعه و با توجه به مصوبه مجلس برای تبدیل شدن این شهرستان به منطقه ویژه اقتصادی، یقیناً دگرگونی‌های عظیمی در این شهرستان شاهد خواهیم بود.

 *در بحث راه و شهرسازی گویا اتفاقات خوبی در منطقه افتاده است؟

بله. در مورد راههای ارتباطی و مواصلاتی در سطح منطقه هم اقدامات مطلوبی صورت پذیرفت جاده هندیجان به ماهشهر و جاده جایزان به امیدیه قریب به دو دهه در دست ساخت و متاسفانه به دلیل محدودیت اعتباری به صورت لاک پشتی در حال انجام بود که در دوران تبلیغات انتخاباتی مردم تنها خواسته خود را فقط تکمیل این جاده ها می دانستند که با تدابیر اتخاذ شده و تغییر ردیف های بودجه ای و تامین اعتبارات لازم که جا دارد هم از وزیر محترم راه و شهرسازی و هم وزیر محترم نفت از این بابت تشکر داشته باشم، خوشبختانه هر دو محور به بهره برداری رسید، البته محور جایزان به امیدیه علاوه بر کارهای جزئی نیازمند تکمیل بخش تونل بوده که خوشبختانه اعتبار آن‌هم تامین می باشد. پیگیری های جدی برای دو بانده کردن خط آهن بندرامام به اهواز و همچنین اخذ مجوز احداث خط آهن بندرامام به بصره عراق از مسیر شادگان، آبادان، خرمشهر و شلمچه نیز دستاورد قابل توجهی است که در بعد اقتصادی موجب شکوفایی منطقه خواهد بود. اخیراً هم بر اساس توافق حاصله با استاندار محترم چهار خطه شدن مسیر ماهشهر به رامشیر و نهایتاً به اهواز در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی واقع شد.

در بعد تقسیمات کشوری هم تلاش‌های زیادی صورت گرفت که نتیجه آن شهرشدن بخش میانکوه و نهایی شدن فرایندهای لازم برای ارتقاء شهر بندرامام به شهرستان بود که بر اساس قول و وعده وزارت کشور مقررشد پس از انتخابات مجلس یازدهم نسبت به ابلاغ آن اقدام شود که موضوع ویروس کرونا به نوعی باعث اخلال در این مهم شد.

البته شیطنت هایی هم در این راستا صورت پذیرفت که به امید حق باید این خواسته به حق و دیرینه مردم که بیش از دو دهه به درازا کشیده شده است به سرانجام برسد. البته علاوه بر این مهم، از طریق پیگیری های لازم مجوز احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی در کوی اباذر که در حال احداث است و احداث اورژانس راه زینب (س) و از طرفی تامین اعتبار احداث بلوار ۴۵ متری منطقه شهید صدوقی و شهید دستغیب، همچنین تقاطع غیر همسطح ورودی شهر از طریق سازمان بنادر و دریانوردی و مجوز احداث مدرسه و دبیرستان از طریق صنایع پتروشیمی منطقه، از توجهات خاص به شهر بندر امام محسوب می شود.

همچنین طرح تبدیل شهرک آیت الله طالقانی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار جمعیت با وضعیتی بسیار اسفناک طی بازدید میدانی وزیر محترم راه و شهرسازی به اتفاق استاندار از این شهرک، موافقت و در دستور کار وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته و فرایند آن در حال نهایی شدن است. قطعاً با استقلال این شهرک با شورا و شهرداری مستقل، با توجه به سهم قابل توجهی از اعتبارات استانی و شورای راهبردی براساس جمعیت، گام بزرگی در متحول شدن زندگی مردمان عزیز این شهرک برداشته خواهد شد، البته اخذ مجوز و موافقت الحاق ۶۰ هکتار از اراضی مجاور این شهرک به بافت مسکونی و خدماتی برای برون رفت از وضعیت اسفناک سکونتگاهی موجود، یکی دیگر از از اقدامات مهم در این دوره بود که نیازمند همت مسئولین اجرایی برای عملی شدن این مهم است.

در بخش بهداشت و درمان و همچنین آموزش و پرورش با توجه به همکاری خوب صنعت منطقه، علاوه بر تعمیرات و ساماندهی تعداد قابل توجهی از مراکز آموزشی و و درمانی موجود، تعداد قابل توجهی مراکز جدید بهداشتی و درمانی و همچنین مدرسه و دبیرستان با اولویت در مناطق محروم و کم برخوردار نیز احداث گردید.

در بخش روستایی و کشاورزی علاوه بر پیگیری موضوعات جاری و روزمره، تسهیلات اشتغال زایی و تسویه وام‌های زیر یکصد میلیونی که دغدغه‌های زیادی برای عشایر عزیز ایجاد کرده بود قابل توجه است.

 

علاوه بر موضوعات مذکور و موارد متعدد دیگر همواره سعی‌ام بر این بوده که به صورت منفعل در مجلس عمل نکرده و با توجه به توانمندی‌ها و کرامت انسان‌های منطقه به صورت فعال در صحن مجلس و در مباحث مرتبط در سطح ملی نقش آفرینی و از طریق تذکرات مکرر و نکته های میان دستور به دور از هرگونه ملاحظه کاری و مماشات حق و حقوق مردم را مطالبه کنم.

*یعنی در دوره شما این کارهایی که گفتید انجام شده است. 

فعل «توانستن» در کشور با توجه به ظرفیت های بالقوه و بالفعل در همه بخشها از قبیل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی، صنعتی، علمی و ……قابل صرف شدن هست اما متاسفانه این فعل خواستن هست که در بخش هایی مظلوم واقع شده و در بین اغلب دست اندرکاران حوزه اجرایی کشور متقاضی ندارد و مسئولین ذیربط به دلایل مختلف از زیر بار این فعل «خواستن» شانه خالی می کنند و این مشکل اساسی کشور هست. ما مصادیقی متعدد و متنوع از صرف فعل «خواستن» در حوزه امنیتی و تسلیحاتی کشور داریم و اتفاقاً در حوزه اقتصادی که امروزه مشکل اساسی کشور در همین بخش می باشد، به دلیل کمتر بودن محدودیت‌ها و از طرفی فراهم بودن منابع، شاید تحقق پیشرفت های اقتصادی در قیاس با پیشرفتهای امنیتی آسان تر باشد اما بدلیل عدم وجود اراده قوی در بین مسئولین مربوطه، ما شاهد ناکامی های ملموس و آزار دهنده در این بخش هستیم. شرط لازم و کافی در هر حوزه کاری «خواستن» و «توانستن» است و این دو با هم باعث حصول نتیجه می شود.

نکته دیگراینکه توازن در پیشرفت در حوزه‌های مختلف برای تحقق یک توسعه عادلانه و پایدار بسیار ضروری و کلیدی می باشد یعنی هم باید در حوزه اجتماعی و فرهنگی، هم اقتصادی و هم امنیتی به صورت همزمان و متعادل و متوازن پیشرفت داشته باشیم. امروز سوال بزرگی که برای مردم عزیز بی پاسخ مانده است اینکه کشور چگونه در بخش امنیتی به رغم جدی تر بودن تحریم ها و محدودتر بودن منابع، توانسته است با دستاوردهای بی نظیر ادعای قدرت اول منطقه را داشته باشد و به اهداف چشم انداز ۲۰ ساله قبل از موعد رسیده باشد، اما در مقوله اقتصادی (معیشت و اشتغال) با گذشت چند دهه همچنان در موقعیت زمانی شروع چشم انداز همچنان درجا می‌زند؟

* از به سرانجام رساندن قوانین مصوب در مجلس دهم رضایت داشتید؟

اغلب قوانین مصوب در مجلس قوانین مناسب، ضروری و نیاز جامعه  بود اما در این بین قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی که به اذن رهبر معظم انقلاب مبنی بر استفاده از کمک صندوق توسعه ملی به ثمر رسید،  قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان،  قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه،  قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط آمریکا و نیز قانون شناسایی ارتش آمریکا به عنوان تروریست و در همین اواخر قانون اقدام متقابل در برابر اقدامات ماجراجویانه رژیم صهیونیستی از جمله قوانین مهم و قابل توجهی می باشند.

* مهمترین دغدغه‌ای که داشتید وعملیاتی نشد چه بود؟ و مهمترین رضایت تان  که اتفاق خوبی برای مردم حوزه انتخابیه به دنبال داشت را بفرمایید؟

من همواره و با شروع مجلس تا لحظات پایانی بر ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و رفاهی خانواده بزرگ آموزش و پرورش و همچنین کارگران زحمت کش به اشکال مختلف تاکید داشتم و بر این باور هستم تا زمانی که دغدغه معلمان و مربیان در آموزش و پرورش برای ارتقاء سطح دانایی و در نتیجه توانمندی جامعه و انسان سازی مطلوب و همچنین رفع دغدغه کارگران در جهت ایجاد انگیزه و ارتقاء سطح بهره وری و رونق تولید محقق نشود ما همچنان در مسائل و مشکلات اقتصادی باید دست و پنجه نرم کنیم و شاهد وضعیت اسفناک بیکاری جوانان و فقر در بخش وسیعی از جامعه باشیم. اما متاسفانه در این زمینه اراده‌ای قوی در پیکره نهادهای مرتبط برای تحقق این مهم وجود نداشت.

از جمله اهداف خوب محقق شده مصوبه ماده ۴۷ برنامه ششم توسعه با هدف اولویت دادن به جذب نیروهای بومی در فعالیت های اقتصادی و صنعتی منطقه می باشد که خواسته به حق و دیرینه مردمان آن منطقه بود. البته در بعد اجرایی فرمانداران و ادارات کار به عنوان نمایندگان دولت باید با جدیت در اعمال این قانون اقدام  و مراقبت کنند. افزایش ۲درصد درآمدهای نفتی به ۳ درصد برای توسعه مناطق نفت‌خیز و محروم از مصوبات ارزشمند این دوره بود.

* اتفاقات پاییز ۹۸ حوزه انتخابیه جنابعالی را هم تحت تاثیر قرار داد. آیا در این خصوص دلجویی و پیگیری ویژه ای صورت گرفت؟

 بله در حوادث پاییزه ۹۸، نقاطی از حوزه انتخابیه ما  از مناطق پر تنش کشور بود. آنچه باعث شد تا این اتفاق در آن منطقه برجسته شود شکاف عمیق بین سطح امکانات و خدمات شهری با گستردگی صنایع پتروشیمی و ظرفیت های اقتصادی منطقه است و همین موضوع بستری فراهم کرد تا در کنار اعتراض مسالمت آمیز و به حق مردمان آن منطقه،  عده زیادی از مغرضین نیز از فرصت استفاده و زحمت‌ و دردسرهای زیادی برای منطقه ایجاد کردند.

* در اواخر دوره مجلس دهم مخصوصا چند بار شما مستقیم رییس جمهور را خطاب قرار دادید و یکبار هم به شدت با نماینده دولت درگیر شدید که نمایندگان وساطت کردند و گویا آقای روحانی هم از جنابعالی شکایت کردند.

ما در مجلس به عنوان نمایندگان ملت، در حقیقت وکیل مردم هستیم و منطقاً و قانون باید مدافع حق و حقوق ملت باشیم و برای اجابت این حق قانونی باید جسورانه حقوق مردم را مطالبه کنیم. آنچه باعث می‌شد  تا ما با رفتارهای تند و خشن مطالبه گری کنیم در واقع نشأت گرفته از کم تعهدی و بی‌توجهی مسئولین اجرایی در رابطه با انجام تکالیف و وظایف قانونی است.

انتهای پیام/۱۰۱

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.