ایران، آمریکا و مسأله ادامه تنشها

به گزارش گروه سیاسی سورپرس، احمد شیرزاد تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: اتفاقاتی که طی هفته گذشته میان ایران و ایالات متحده رقم خورد، زمینهساز گمانهزنیهای زیادی پیرامون آینده روابط این دو کشور شد. موضوع ترور سردارحاج قاسم سلیمانی از درجهای از اهمیت برای ایران برخوردار است که جمهوری اسلامی به آسانی از آن نخواهد گذشت.
آمریکا با اقدام به این ترور نشان داد که حضور این کشور در منطقه خاورمیانه حضوری مضر و آسیبزاست و دیگر کشورهای منطقه تحمل نمیکنند که این تنش و هراس دائمی از جنگ افروزی آمریکا ادامه داشته باشد. به همین دلیل تا زمانی که آمریکاییها در منطقه حضور دارند، در عراق نقشآفرینی میکنند و مزاحم کشورهای منطقه هستند، تنش میان تهران و واشنگتن ادامه خواهد یافت.
در این شرایط هرچند تنشها ادامه خواهد یافت اما با توجه به واکنش دولت ایالات متحده میتوان تصریح کرد که احتمال یک درگیری بزرگ و دور از کنترل کاهش یافت. به طورکلی در پی این اتفاقات اخیر، تنش میان ایران وآمریکا در حوزههای سیاسی و امنیتی به طور جدی ادامه خواهد داشت اما به احتمال فراوان از سطح تنش در حوزه نظامی کاسته خواهد شد. در این میان تحلیلهایی مطرح میشود که از برخی اقدامات دولت آمریکا نظیر طرح ممنوعیت گفتوگوی مقامات آمریکایی با گروههای اپوزیسیون ایران تعبیر به احتمال بهبود روابط ایران و آمریکا میکنند که خیلی نمیتوان روی این تحلیلها حساب کرد.
این اقدام لزوما به معنی گشایش باب مرافقت میان آمریکا و ایران نیست. به طور طبیعی وزارت خارجه آمریکا نگران بینظمی در موضعگیریها و احتمال ایجاد یک بحران تازه از سوی تندروهای آمریکایی است. این نگرانی جدی وجود دارد که اقدامات تندروهای ضد ایرانی اتفاقاتی ناخواسته و جدید رقم بزند.
رئیسجمهور کنونی آمریکا در سال ۲۰۱۶ با وعده خارج کردن نیروهای نظامی این کشور از خاورمیانه و پایان دادن به جنگها بر سر کار آمد و شخصاً مایل نیست که جنگی تازه درگیرد. به همین دلیل این نگرانی دولت آمریکا از اقدامات خودسرانه برخی، در تعامل با اپوزیسیون ایران قابل درک است.
اقدام شرورانه اخیر آمریکا که نظام و ملت ایران را به شدت عصبانی کرد، باعث شد که ضربهای جدی دریافت کنند. فارغ از اینکه تعداد کشتهشدهها یا زخمیهای آمریکایی در طی این حمله موشکی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چند نفره بوده یا اینکه تا چه میزان خسارت مادی بر تأسیسات نظامی آمریکا وارد آمده، نفس اینکه یک حکومت قانونی در منطقه خاورمیانه مانند دولت ایران به خود جرأت داده است که پایگاه نظامی آمریکا را هدف حمله خود قرار دهد و آمریکا به هر دلیلی از پاسخ دادن به حمله بیم داشته باشد، نشانهای از ضعف است.
در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا، افکار عمومی در این کشور از رئیسجمهور کنونی خواهند پرسید که چرا بدون توجه به عواقب یک موضوع اقدامی را انجام داد که میدانست جمهوری اسلامی ایران به آن پاسخ داد. مردم آمریکا خواهند پرسید که چرا وقتی میدانستی نمیتوانی پاسخی بدهی، این اقدام را انجام دادی و دونالد ترامپ باید نسبت به عملکرد خود در این مقطع پاسخگو باشد.
انتهای پیام/ ۱۰۱
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰