کد خبر : 12995
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۱
-

چرا باید ازدواج کرد؟

چرا باید ازدواج کرد؟
اغلب افراد نیازهای جنسی و فرزندآوری را مهم‌ترین دلایل ازدواج می‌دانند.

به گزارش سورپرس؛ اما این روزها شاهد بالا رفتن سن ازدواج و حتی گاهی عدم تمایل زوجین به والدگری هستیم. بالا رفتن سن ازدواج به هر دلیلی که باشد، آسیب‌های متعددی برای خود فرد و جامعه در پی دارد. اگر کمی درباره مقوله ازدواج مطالعه داشته باشید، متوجه می‌شوید که ازدواج فقط راهی برای برطرف کردن نیازهای جنسی نیست؛ بلکه دلایل و اهداف ازدواج معنای عمیق‌تری دارد. در این میان گروهی از افراد هستند که از ازدواج نکردن ترس دارند و همواره این سؤال برایشان وجود دارد که «اگر ازدواج نکنم چه می‌شود؟» به همین دلیل ممکن است دلایل منطقی ازدواج را نادیده بگیرند و بدون شناخت کافی تصمیمات عجولانه بگیرند. به همین خاطر لازم است از دلایل اصلی ازدواج آگاهی و شناخت کافی داشته‌باشید.
دلایل نادرست افراد برای ازدواج کردن
دلایل ازدواج در دختران و پسران متفاوت است. گاه این دلایل آن‌ها را به سمت ازدواجی ناموفق سوق می‌دهد. برای مثال برخی از افراد تنها بر اساس علاقه به طرف مقابل با او ازدواج می‌کنند. هر چند عشق و علاقه برای تداوم ازدواج لازم است اما نمی‌تواند دلیل محکمی برای شروع آن باشد. گروهی دیگر تنها به دلیل نیاز به تعهد و مسئولیت‌پذیری ازدواج می‌کنند. بسیاری افراد و به خصوص خانواده‌های آن‌ها را نوعی فرهنگ می‌دانند و در مورد آن احساس اجبار می‌کنند. برخی از دختران و پسران با شخصیت‌های وابسته ازدواج می‌کنند تا تنها فردی را داشته‌باشند تا از آن‌ها مراقبت کنند و همین که در ازدواج سایه همسر بالای سرشان باشد احساس امنیت می‌کنند. همچنین فرار از تنهایی یا رسیدن به منبع مالی نمی‌تواند دلایل خوبی برای ازدواج باشد.

دلایل ازدواج | هماهنگ شدن با هستی و طبیعت
اولین دلیل و ساده‌ترین دلیلی که برای ازدواج وجود دارد، قانون طبیعت و هستی است. ازدواج از ابتدای آفرینش انسان، جزء قوانین جهان هستی بود. این قانون نه تنها برای انسان که برای تمام موجودات و جانوران صدق می‌کند. زوجیت و زوج بودن را می‌توانید حتی در مولکول‌ها و اتم‌ها هم مشاهده کنید. در نظام و قانون طبیعت برای کامیابی و دست یابی به حقیقت لازم است که خود را با قوانین هستی هماهنگ کنید.

ازدواج راهی برای خوشبختی
بر اساس گزارشات احساس خوب خوشبختی و رضایت از زندگی در افرادی که ازدواج کرده‌اند بیشتر است. مطالعاتی که در مورد رضایت از زندگی و احساس خوشبختی در بیش از ۱۷ کشور صورت گرفته، نشان می‌دهد افرادی که متأهل هستند نسبت به مجردها خوشبخت‌تر بوده و رضایت بیشتری از زندگی دارند. روانشناسان نیز ازدواج را مؤثر‌ترین و واقعی‌ترین پیوند انسانی می‌نامند و نقش آن را در ایجاد خوشبختی اساسی تلقی می‌کنند.

دلایل ازدواج | به دنبال آرامش و اطمینان
ازدواج باعث می‌شود رابطه‌تان را با کسی که به او عشق می‌ورزید، دائمی و همیشگی کنید. آرامش در رابطه وقتی به دست می‌آید که دیگر نگران از دست دادن معشوقتان نیستید. وجود آرامش و اطمینان به شما کمک می‌کند تا به راحتی احساسات خود را بروز دهید و محیطی آرام بخش برای خود تشکیل بدهید. البته به یاد داشته باشید که انگیزه های ازدواج در افراد باید گسترده‌تر باشند و تنها یک بعد را در نظر نگیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انگیزه های ازدواج کلیک کنید.

ضمانتی بر سلامتی از دلایل مهم ازدواج
یک ازدواج سالم به شما کمک می‌کند تا سلامت روانی بهتری داشته باشید. آرامش ذکر شده نه تنها شما را از ناراحتی‌های روانی مثل افسردگی نجات می‌دهد بلکه به سلامت روانی و رشد مناسب جسمانی شما کمک می‌کند. مثلا در یک آزمایش مشخص شد که رابطه خوب با همسر حتی قدرت سیستم دفاعی بدن را به میزان قابل توجهی تقویت می‌کند و زخم‌های جسمانی این افراد زودتر بهبود می‌یابد. همچنین آمارهای ذکر شده از بیمارستان‌های روانی نشان می‌دهد که تعداد کمتری از افراد متأهل کارشان به بیمارستان روانی ختم می‌شود. بیشترین آمار بستری مربوط به افراد شکست خورده در رابطه یا مطلقه بود.

ازدواج به صرفه است!
از دیگر دلایل ازدواج می‌توان به بهبود شرایط اقتصادی اشاره کرد. افراد متأهل نسبت به افراد مجرد بیشتر به فکر زندگی اقتصادی خود هستند. مطالعات نیز نشان می‌دهد که افراد متأهل، تا ۷برابر درآمد بیشتری نسبت به مجردها دارند. شراکت با یک فرد در زندگی مشترک فقط مربوط به روابط جنسی نمی‌شود؛ بلکه وقتی زندگیتان را با کسی شریک می‌شوید، شامل هزینه‌ها، تلاش‌ها و سرمایه هایتان نیز می‌گردد. مجرد ماندن شاید انتخاب شما باشد، اما این انتخاب فرصت‌های زیادی را از شما می گیرد

عشق واقعی
این که یک نفر را دوست داشته باشید، در روزهای خوب و بد کنارتان باشد و عشقش را از شما دریغ نکند، اتفاقی است که تنها در زندگی مشترک و ازدواج می‌افتد. با ازدواج نکردن طعم واقعی عشق را نمی‌توانید بچشید. زندگی بدون عشق و دوستی معنای خاصی ندارد. نیمی از زنان و مردان آمریکایی نیز در مصاحبه‌های خود اذعان داشتند که زندگی بدون عشق برای آن‌ها معنای خود را از دست می‌دهد.

دلایل ازدواج | ازدواج برای ساخت جامعه ای بهتر
جامعه برای خانواده ارزش زیادی قائل است تا جایی که آن را رکن اصلی جامعه می‌داند. این به این دلیل است که جامعه به خانواده به عنوان مهم‌ترین کانون پرورش فرزندان، بسط فرهنگ و اجتماعی کردن آن‌ها نگاه می‌کند. همانطور که مشخص است بدون خانواده و ازدواج، تمدن بشر نابود خواهد شد. این مشکلی است که امرزوه دنیای غرب پس از تجربه‌های گوناگونی مانند آزادی و ازدواج سفید به این نقطه بازگردانده است. هیچ گونه نهاد دیگری نمی‌تواند نقش مهم و اساسی خانواده را جبران کند. آموزش پرورش‌های متفاوت یا دانشگاه‌ها و… هیچکدام نمی‌توانند مانند خانواده در درونی کردن ارزش‌ها و برآورده کردن نیازهای اساسیِ روانی و عاطفی کودکان کارایی داشته باشند.

ازدواج راهی برای خودشناسی
همسر در رابطه مانند یک آینه در مقابل شما قرار می‌گیرد تا به یک خودشناسی کامل دست پیدا کنید. در ازدواج نقاط مثبت، توانایی‌ها، استعدادهای نهفته خود را کشف می‌کنید. ازدواج باعث می‌شود برخی نقطه ضعف‌ها پنهان در شخصیت خود را شناسایی کنید. در این لحظات کسی در کنارتان هست تا ناراحتی تان را با او در میان بگذارید

با ازدواج رشد می‌کنید
یکی از دلایل ازدواج و از مزیت‌های آن رسیدن به رشد و تعالی است؛ افزایش مسئولیت و مواجهه با چالش‌های متفاوت باعث می‌شود تا بیشتر تلاش کنید و استعدادهای خودتان را بسط بدهید و هر روز بیشتر و بیشتر رشد کنید. ازدواج با اضافه کردن نقش‌های جدید اجتماعی به شما کمک می‌کند تا در تجربه‌های جدیدتری قرار بگیرید. تجربه هایی که خارج از این نقش‌ها نمی‌توانستید واقعیت آن‌ها را درک کنید. برای مدیریت مسئولیت‌های بعد از ازدواج بهتر است قبل از ازدواج با همسر آینده‌تان درباره این مسائل به توافق برسید و حتما برای روشن شدن بسیاری از مسائل از مشاوره قبل از ازدواج بهره‌مند شوید.

انتهای پیام/۱۵۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.