کد خبر : 81805
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
-

تلاش نابینایان برای حفظ نام «دکتر خزائلی»؛

لزوم حفظ نام «خزائلی» بر سردر مدرسه‌ای که منشا خدمات به نابینایان است

لزوم حفظ نام «خزائلی» بر سردر مدرسه‌ای که منشا خدمات به نابینایان است
دکتر خزائلی پشتوانه فرهنگی، ادبی و حقوقی جامعه نابینایان است؛ بهتر است که حتی کوچه و خیابانی را به نام دکتر خزائلی نام‌گذاری کنند تا ایشان بیشتر به جامعه معرفی شود.
به گزارش سورپرس؛ «دکتر محمد خزائلی»از مشهورترین نابینایان کشور است که در سال ۱۲۹۲ به دنیا آمد و بیشتر عمر خود را صرف خدمت در راه بهبود وضعیت نابینایان در ایران کرد. وی در راه نشر معارف دیرپای اسلام و ایران کوشید و کتابهایی همچون احکام قرآن، مجموعه مجموعه ۶ جلدی فقه و فلسفه اسلام را نوشت و چندین موسسه آموزشی برای نابینایان تاسیس کرد که آز آن جمله می توان به مدرسه ای برای نابینایان در سال ۱۳۳۵ اشاره کرد. این مدرسه متعلق به همه نابینایان و یک برند آموزشی است.
چندی پیش خیری هزینه ۱۵ درصد بازسازی این مدرسه را تقبل کرد و از طرفی این فرد در نظر دارد نام این مدسه را که به نام موسس آن یعنی » دکتر خزائلی» است، به « کار و اندیشه ۴» تغییر دهد. این امر نه تنها اعتراض جمع کثیری از نابینایان را در پی داشته است. نابینایان خواستار این هستند که نام مدرسه مانند سابق « دکتر خزائلی» بماند نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر.

«رفیع رفیعی» یکی از معلمان که سابقه ۳۰ سال تدریس در مدرسه دکتر خزائلی را دارد؛ در مورد تغییر نام مدرسه می گوید: در تمام مدت کارم یعنی از سال ۵۹ تا ۸۹ در مدرسه خزائی تدریس کردم. نام خزائلی به جامعه نابینایان هویت بخشیده است. زمانی که هیچ شناختی از نابینا، موقعیت و آموزش نابینایان نبود، دکتر خزائلی خدمات ارزنده ای به جامعه نابینایان ارایه کرد و از هیچ تلاشی برای آنها کوتاهی نکرد.

این معلم که خود نیز نابیناست با بیان اینکه دکتر خزائلی در ۱۸ ماهگی بر اثر آبله نابینا شد، عنوان کرد: ایشان در اراک درس می خواند. در آن زمان هیچ آموزشی برای نابینایان وجود نداشت، با این وجود دکتر خزائلی با زحمت بسیار مدارج عالی را طی کرد ، کتاب های زیادی نوشت و خدمات زیادی به جامعه نابینایان ارائه کرد. در واقع می توان گفت دکتر خزائلی اولین نابینایی بود که در دوره معاصر به نابینایان هویت بخشید.

دکتر خزائلی موسسات بسیاری برای نابینایان تاسیس کرد

وی با اشاره به اینکه دکتر خزائلی به فکر خود نبود و عمرش را صرف ارایه خدمات به نابینایان کرد، افزود: ایشان موسسات بسیاری برای نابینایان تاسیس کرد که یکی از آنها مدرسه خزائلی است. در ابتدا این مدرسه برای بزرگسالان بود. نابینایان بزرگسال در مدرسه خزائلی آموزش مهارت های زندگی، مهارت حرکت و جهت یابی می دیدند و در کنارش تحصیلات آکادمیک داشتند. دکتر خزائلی در سال ۱۳۳۵ مدرسه خزائلی را با هزینه و مدیریت خود تاسیس کرد و زحمات زیادی برای این مدرسه تقبل کرد.

رفیعی یادآور شد: بنده سال ۵۹ معلم مدرسه دکتر خزائلی شدم. خانواده دکتر خزائلی در جریان این مدرسه بودند، به مدرسه رفت و آمد داشتند و دانش آموزان را مورد لطف و عنایت خود قرار می دادند، به همین دلیل دانش آموزان مدرسه خزائلی یک علقه و تعصب نسبت به دکتر خزائلی و مدرسه خزائلی داشتند و دارند. بعد از اینکه دکتر خزائلی به رحمت خدا رفتند، دانش آموزان و معلمان مدرسه خزائلی فکر می کنند که دکتر زنده است و در مدرسه نفس می کشد.

این معلم با بیان اینکه سال ۹۲ آموزش و پرورش برای نوسازی مدرسه خزائلی تصمیماتی گرفت، افزود: ساختمان قدیمی و بالای ۴۰ سال قدمت داشت. کلید نوسازی این مدرسه سال ۹۲ زده شد. آموزش و پرورش استثنایی یک پژوهشکده در خیابان مفتح در اختیار دانش آموزان دکتر خزائلی قرار داد که موقت آنجا باشند تا بازسازی صورت گیرد. بعد از آن زلزله آذربایجان و سرپل ذهاب رخ داد و آموزش و پرورش بودجه های نوسازی را متوقف کرد تا صرف ساخت مدرسه در مناطق زلزله زده شود. در سال ۹۹ خیری بخش اندکی از هزینه بازسازی مدرسه دکتر خزائلی را تقبل کرد. ۸۵ درصد هزینه بازسازی را نیز دولت عهده دار شد. این خیر درخواست کرد که مدرسه دیگر به اسم خزائلی نباشد و نام را به « کار و اندیشه ۴» تغییر دهند.

وی اظهار داشت: معلمان و دانش آموزان مدرسه دکتر خزائلی با توجه به سابقه فکری که از دکتر خزائلی و خانواده ایشان داشتند با این امر مخالف هستند. البته نه تنها دانش آموزان و معلمان مدرسه دکتر خزائلی بلکه تمام نابینایان کشور نسبت به این اقدام ناراحت شدند و واکنش نشان دادند. دکتر خزائلی یک الگوی تعلیم و تربیت برای نابینایان در مدرسه دکتر خزائلی ارائه کرد و سواد و مهارتهای مختلف به نابینایان یاد داد به همین دلیل است که نابینایان به شدت با تغییر نام مدرسه دکتر خزائلی مخالف هستند.

رفیعی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش استثنایی می تواند هزینه ای که این خیر برای بازسازی مدرسه دکتر خزائلی صرف کرده است را به او برگرداند و نگذارد که این مدرسه تغییر نام پیدا کند. تغییر نام مدرسه خزائلی بی توجهی به قشر نابینا، خواسته و اعتقاد آنهاست. در حقیقت دکتر خزائلی پشتوانه فرهنگی، ادبی و حقوقی جامعه نابینایان است. بهتر است که حتی کوچه و خیابانی را به نام دکتر خزائلی نامگذاری کنند تا ایشان بیشتر به جامعه معرفی شود نه اینکه مدرسه ای که ایشان با هزینه خود تاسیس کرده و برایش زحمات زیادی کشیده است را تغیر نام دهند. نام خزائلی با مسایل فرهنگی و اعتباری و خدمات نابینایان عجین شده است، نگذاریم این نام از بین برود. به نظرم تغییر نام مدرسه دکتر خزائلی کار ناپسندی است و تمام جامعه نابینای کشور با این کار مخالف هستند.

زمین این مدرسه را دکتر خزائلی خرید و ساختمان را با کمک خیرین بنا کرد

«محمدرضا ظروفی» مدیر کل سابق آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران نیز در این خصوص اظهار داشت: مدرسه دکتر خزائلی قدمت تاریخی دارد. زمین این مدرسه را دکتر خزائلی خرید و ساختمان را با کمک خیرین بنا کرد. این مدرسه مختص نابینایان است. در ابتدا دو طبقه از این ساختمان مختص مرکز نابینایان رودکی بود که بعدها این مرکز از مدرسه جدا شد. دو طبقه نیز آموزشگاه از پیش دبستان تا دبیرستان است.

 

وی با بیان اینکه مدرسه دکتر خزائلی تا چند سال مختص آموزش نابینایان بزرگسال بود، عنوان کرد: بعد از چند سال، این مدرسه، آموزشگاهی از پیش دبستان تا دبیرستان برای نابینایان شد. در حقیقت این مدرسه متلعق به همه نابینایان است.

 

مدیر کل سابق آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران افزود: چون مدرسه دکتر خزائلی قدیمی شده بود، دانش آموزان را به مدرسه ای در خیابان سعدی منتقل کردند تا بعد از بازسازی دوباره به مدرسه دکتر خزائلی برگردند. مدرسه دکتر خزائلی ساخته شد اما تصمیم نابخردانه ای در مورد نام مدرسه گرفتند. با اینکه زمین و ساختمان اولیه متعلق به دکتر خزائلی است نمی دانم به چه دلیل می خواهند اسم مدرسه را عوض کنند در صورتی که سند مدرسه به اسم دکتر خزائلی و نزد دختر ایشان است.

 

این معلم که از سال ۵۸ کارمند آموزش و پرورش بوده است، خاطرنشان کرد: تغییر نام مدرسه دکتر خزائلی چه از لحاظ تاریخی و چه از لحاظ اجتماعی و سوابق آموزشی کار درستی نیست. آن طور که شنیدم خیری برای بازسازی مدرسه سرمایه گذاری کرده است و ظاهرا می خواهد اسم دکتر خزائلی را از مدرسه بردارد. آموزش و پرورش هم متاسفانه پذیرفته است. به نظر بنده و بسیاری از معلمان و دانش آموزان فعلی و سابق این مدرسه، تغییر نام مدرسه درست و عاقلانه نیست و نباید هویت مدرسه دکتر خزائلی را از بین ببریم.

 

انتهای پیام/۱۰۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.