کد خبر : 69031
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۷
-

زمان آغاز ثبت‌ نام کاندیدا‌های ریاست جمهوری اعلام شد

زمان آغاز ثبت‌ نام کاندیدا‌های ریاست جمهوری اعلام شد
قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان زمان ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد.

به گزارش سورپرس، سیامک ره‌پیک، قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان در برنامه‌ای تلویزیونی در ارتباط با زمان‌بندی ثبت‌ نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: ثبت نام کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری از ۲۱ اردیبهشت آغاز می‌شود و به مدت پنج روز ادامه دارد.

وی افزود: بعد از ثبت نام، شورای نگهبان پنج روز فرصت دارد که بررسی صلاحیت‌ها را انجام دهد؛ البته در موارد ضروری قانون گفته که پنج روز دیگر هم می‌تواند اضافه کند. در واقع، بین پنج تا ۱۰ روز زمان رسیدگی شورای نگهبان است و بعد از آن تبلیغات آغاز می‌شود. قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: بعد از اینکه صلاحیت‌ها رسیدگی و اعلام شد تا یک روز قبل از انتخابات تبلیغات ادامه دارد.

ره‌پیک در پاسخ به سؤالی درباره حضور مردم در انتخابات با توجه به شیوع کرونا، گفت: این بیماری روی همه چیز تأثیر گذاشته و طبیعتاً ممکن است در امر انتخابات تأثیراتی داشته باشد. مجریان برگزاری انتخابات و ما که نظارت می‌کنیم همفکری‌هایی داشتیم. البته با توجه به پروتکل‌هایی که وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا داشتند پیش بینی‌هایی شد که این مسأله تا حدی کنترل شود و اطمینان‌بخشی بیشتری ایجاد شود مانند این‌که شعب را اضافه کردند که احیانا دسترسی به شعب شود و تجمع کمتری شود یا در خود شعبه پروتکل هارا پیش بینی کردند که مردم اطمینان بیشتری کنند که در هنگام رای دادن سلامتی شان تضمین شود.

وی افزود: امیدواریم که با توجه به شرایط کشور و احساس مسئولیتی که مردم دارند انتخابات این دوره هم با مشارکت بالا و قابل قبول برگزار شود. ره‌پیک گفت: از ۲۵ مرحله برگزاری انتخابات، ۲۴ مرحله به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود. برای مرحله آخر که صندوق الکترونیکی است، جمع بندی نشده و به این دور نیز نمی‌رسد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی معتقدند که شورای نگهبان سعی می‌کند انتخابات را به اصطلاح مهندسی کند؟ گفت: شورای نگهبان شش فقیه که منصوب رهبری هستند و شش حقوقدان که دو قوه کشور نسبت به آن‌ها نظر دادند، دارد و آن‌ها موظف هستند طبق ضوابط و موازین قانونی عمل کنند؛ یعنی بعضی از سر عدم آگاهی به نحوه کار شورای نگهبان این مسائل را مطرح می‌کنند.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان افزود: اگر کسی مشروح مذاکرات شورای نگهبان را بخواند مثلا در مصوبات می‌بیند سر جز به جز کلمات و عبارات بحث می‌شود. در صلاحیت‌ها همین طور است وقتی پرونده می‌آید و داوطلبی مطرح می‌شود اعضا با توجه به ضوابط قانونی نطر می‌دهند و در نهایت رای گیری می‌شود.

وی تاکید کرد: هیچ مصوبه و تصمیمی در شورای نگهبان نیست که تصویب شود و رای اکثریت مطلق را نداشته باشد؛ لذا اگر کسی تایید شده حتما حداقل هفت رای داشته است و اگر کسی تایید نشده حتما هفت رای را نتوانسته کسب کند؛ بنابراین نتیجه این فرایند خروجی است که دیده می‌شود.

 

انتهای پیام/ ۱۱۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.