کد خبر : 51880
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۰
-

بهترین روش برای از بین بردن استرس و فکر و خیال

بهترین روش برای از بین بردن استرس و فکر و خیال
استرس یک بخش جدا نشدنی از فعالیت‌های روزانه برای هر کس می‌باشد.

به گزارش سورپرس؛ هر روز برای افراد پیش می آید و رنج وسیعی از افراد را درگیر می کند و این موضوع ممکن است به علت مشکلات خانوادگی، کاری و تحصیلی باشد و همچنین ممکن است افراد از مشکلاتی مثل سلامتی، مسائل مادی و رابطه دچار استرس شوند که در چنین مواردی ذهن و بدن ما هر دو درگیر خواهد شد. حال در ادامه می خواهیم اثرات استرس را تنها روی مغز بررسی کنیم.

۱٫ افزایش ابتلا به بیماری های ذهنی با استرس:
طبق مطالعات انجام شده محققان به این موضوع دست یافته اند که نتیجه استرس مزمن می تواند در طولانی مدت باعث تغییراتی در مغز شود و این تغییرات ممکن است باعث شود که فرد بیشتر دچار تغییر روحیه و مشکلاتی مثل خشم شود.

استرس همچنین نقش مهمی را در افزایش اختلالات مغزی مثل افسردگی و اختلالات عاطفی مختلف ایفا می کند و محققان به این موضوع دست یافته اند که بسیاری از تجربه ها مثل استرس روی مغز تأثیر گذار است و گاهی اوقات نیز باعث می شود سلول های مغزی هم آسیب ببیند و هم نورون ها مثل حالت طبیعی کار نکنند و میلن هورمونی است که هنگام استرس بیش از حد در مغز افزایش پیدا می کند . افزایش میلن در قسمت های خاصی از مغز باعث می شود که فرد تعهد ارتباطی خود را از دست بدهد.

۲٫ استرس ساختار مغز را تغییر می دهد:
نتایج آزمایشات توسط محققان نشان می دهد که استرس مزمن می تواند تغییرات طولانی مدت را در ساختار و عملکرد مغز به وجود بیاورد . مغز از نورون ها و سلول های حمایتی تشکیل شده که مسئول تفکر و تصمیم گیری در حل مشکلات می باشد و مغز همچنین شامل قسمت دیگری است که از آکسون ها تشکیل شده که نواحی مختلف مغز را به یکدیگر ربط می دهند و باعث تبادل اطلاعات می شوند و این قسمت به قسمت سفید مغز معروف است.
همانطور که گفتیم با افزایش استرس میلن نیز افزایش پیدا می کند که افزایش بیش از حد میلن در این قسمت باعث می شود که تعادل مغز به هم بریزد و دو ناحیه با یکدیگر نتوانند تبادل اطلاعات انجام دهند. همچنین تغییرات بلند مدتی در ساختار مغز به وجود می آورد و پزشکان و محققان در گذشته مشاهده کردند که مردم از استرس هایی رنج می برند که باعث اتفاقات غیرطبیعی در مغز می شود.

۳٫ استرس سلول های مغزی را می کشد:
طبق مطالعات انجام شده توسط محققان این موضوع اثبات شده است که استرس های اجتماعی می توانند باعث کشتن بعضی از نورون ها در هیپوتالاموس شوند. هیپوتالاموس یکی از نواحی مهم مغز می باشد که به طرز بسیار وسیعی با حافظه مرتبط است و عواطف و یادگیری ما نیز به آن وابسته می باشد و این قسمت یکی از دو نواحی مغز است که باعث تشکیل سلول های مغزی می شود.
طبق آزمایشات انجام شده محققان به این موضوع دست یافتند که استرس بیشتر از ۲۰ دقیقه به سلول های مغز آسیب وارد می کند و افرادی که استرس را تجربه می کنند، ۶ برابر افراد آرام کورتیزول بیشتری تولید می کنند.
استرس در تشکیل سلول های جدید تاثیری ندارد اما می تواند در زنده نگه داشتن این سلول ها موثر باشد و بنابراین استرس سلول های مغزی را می کشد و برای کاهی آن هم نمی توان هیچ کاری انجام داد. مرحله بعدی این است که بفهمیم چگونه باید این استرس ها را کاهش دهیم که دارو های ضد افسردگی در این میان به افراد کمک می کند.

۴٫ استرس مغز را به مرور کوچک می کند:
استرس می تواند باعث کوچک شدن قسمت هایی از مغز شود که در تنظیم احساسات، متابولیسم و حافظه نقش دارند. در حالی که نتایج استرس شدید می تواند کاملاً ناگهانی و منفی باشد و همچنین می تواند اختلالات ذهنی زیادی را نیز در بر بگیرد.
محققان طی یک بررسی ۱۰۰ شرکت کننده را مورد آزمایش قرار دادند و در مورد موارد استرس زا در زندگی از آن ها سوال کردند و مشاهده کردند زمان هایی که فرد در شرایط استرس قرار می گیرد ، ناحیه خاکستری مغز او کوچک تر است که این ناحیه در کنترل احساسات نقش بسیار مهمی دارد.

۵٫ استرس به حافظه آسیب می زند:
اگر سعی کنید که جزئیات یک اتفاق استرس آور را برای خودتان یادآوری کنید، احتمالاً متوجه شده اید که یادآوری آن برایتان سخت است. استرس های موقتی و خفیف تاثیر سریعی بر روی حافظه دارند و می تواند باعث شود که فرد در به یاد آوردن مسائلی از زندگی دچار مشکل شود و البته در سال ۲۰۱۲ مطالعه ای انجام شده که نشان می دهد استرس مزمن تاثیر منفی بر روی حافظه فرد دارد و توانایی به یاد آوردن اطلاعات در مورد موضوعات مختلف در آن کاسته می شود که آن هم به دلیل افزایش هورمون کورتیزول است که با حافظه کوتاه مدت در ارتباط است.
در کل می توان گفت که استرس بخشی از زندگی هر فرد می باشد و نمی توان به طور کامل از آن پیشگیری کرد اما محققان باور دارند که که فهم دقیق شرایط تا حدی می تواند از استرس شما جلوگیری کند و از میزان آن بکاهد.
روش کلیدی برای از بین بردن استرس و فکر زیاد
مطالعه ایی توسط دانشمندان در این زمینه صورت گرفته است که راه ساده ای برای رهایی از این مشکل معرفی کند که در ادامه این مقاله از آکا به آن میپردازیم.
این مطالعه در دانشگاه ایالتی میشیگان انجام شد و دریافتند که مهمترین مورد برای ترک این استرس ها فقط لازمه ی داشتن یک فکری سالم می باشد. یکی از دانشمندان به نام (Hans Schroder) برای این مطالعه از چندین دانشجو که استرس داشتند و بسیار مضطرب بودند استفاده کرد.
او از دانشجویان خواسته بود تا “flanker task” را که بر مبنای کامپیوتر را که میزان دقت پاسخ دهی و سرعت عکس العمل آنها را می سنجد ، انجام دهند یعنی به عبارت دیگر می توان گفت که یک نوع پرسش و پاسخ با دقت بالا را انجام دهد.
نیمی از دانشجویان خواسته بودند که از احساسات و افکار عمیق خود به منظور درخواست استادشان به مدت ۸ دقیقه بنویسند و به نیم دیگر دانشجویان زمان بیشتری داده شده بود تا در مورد کارهایی که در روز گذشته خود انجام داده بودند بنویسند.
محققان این افراد را بطور کامل تحت نظر گرفتند و رفتار آنها را بررسی کردند و در انتها دریافتند که هر دو گروه حدودا با یکدیگر کاری که باید انجام می دادند را انجام دادند ولی گروه دوم کاری که برعهده شان بود را بهتر و سریعتر انجام دادند.

نوشتن راهی ساده و البته موثر در کنترل استرس و فکر زیاد
این تحقیق نشان داد افرادی که دائما مضطرب ، روزنامه نگار یا نویسنده هستند ممکن است در آینده برای انجام وظایف خود کمتر استرس داشته باشند.
دکتر جیسون موزر (Jason Moser) استاد دانشکده روانشناسی و مدیر آزمایشگاه روان شناسی بالینی در طی این مطالعه بیان کرد :نوشتن باعث می شود که ذهن کمتر درگیر شود و انسان نیز کمتر استرس های بی خود داشته باشد و می تواند در تقویت حافظه نیز موثر باشد.

تحقیقات اضافی
این اولین مطالعه نیست که بیان می کند نوشن باعث می شود که استرس به مرور زمان کوتاه از بین برود. در سال ۱۹۸۶ میلادی جیمز پنبانکر مطالعه ایی را انجام داد که در طی این مطالعه دریافت نوشتن می تواند استرس را کاهش دهد و به مرور زمانی اندک می تواند آنرا از بین ببرد و دریافت که با نوشتن خاطرات و تجربیاتتان بر روی کاغذ ، قادر به درک بهتر آن خواهید بود.
نوشتن می تواند دید ما از زندگی را تغییر دهد و یک نوع دید زیبا داشته باشیم و می تواند به راحتی در روابط عموم ما نیز تاثیر بگذارد و تمرکزمان نیز بیشتر شود.

انتهای پیام/ ۲۸۰

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.