کد خبر : 29990
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۱
-

خدمتی که کرونا به کاهش سوانح رانندگی کرد/ سودی که بیمه‌ها بردند و انتظاری که مردم دارند

خدمتی که کرونا به کاهش سوانح رانندگی کرد/ سودی که بیمه‌ها بردند و انتظاری که مردم دارند
نکته‌ای که وجود دارد این است کرونا اگر جز ضرر جانی و مالی هیچ خیری نداشته باشد این است که اقلا میزان تصادفات را کم کرده و هزینه‌ها را در این رابطه کاهش داده است.
به گزارش سورپرس، تصادف و سوانح رانندگی هر ساله بخش زیادی از مهمترین علت‌های مرگ و میر یا جراحت‌های افراد در کشور است. علاوه بر هزینه‌های انسانی، هزینه‌های اقتصادی زیادی نیز بر مراکز درمانی و بیمه‌ها وارد می‌شود. اما امسال داستان مجزایی دارد. کرونا تقریبا ۵ ماه است در کشور حضور داشته و سبک زندگی مردم را دچار تغییرات زیادی کرده است.
بسیاری ترجیح می‌دهند در خانه بمانند و خود را از گزند ویروس در امان نگه‌دارند.برخی نیز مسافرت‌های برون شهری را به کلی تعطیل کرده و خانه و شهر خود را مامنی امن تر از جاده‌ها و شهرهای دیگر می‌پندارند. این موضوع موجب شده است تا بسیاری از مسئولان خبر از کاهش آمارهای تصادفات رانندگی و در نتیجه کاهش مصدومان و متوفیات ترافیکی کشور بدهند.
رضا نفیسی رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی در جلسه‌ای با وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: «سال گذشته میزان تصادفات منجر به فوت در داخل و خارج از حریم ۱۶ هزار و ۹۴۷ مورد بوده است که این میزان نسبت به سال قبل از آن ۱٫۴ درصد کاهش داشته است.»

وی افزود: «همچنین از ابتدای امسال تا ۱۸ خرداد ۱۰ هزار و ۴۳۲ فقره تصادف منجر به فوت و جرح در شبکه جاده‌ای ثبت شده که منجر به فوت ۱۰۵۶ نفر در صحنه شده است. در مدت مشابه سال گذشته ۱۴ هزار و ۲۲۳ مورد تصادف ثبت شده که منجر به فوت ۱۳۶۷ در صحنه شد. در مجموع تعداد تصادفات ۲۶٫۷ درصد، تعداد فوتی‌ها ۲۲٫۷ درصد و تعداد تصادفات منجر به جرح ۲۷ درصد کاهش داشته است.» نفیسی ادامه داد: «سال ۹۸ تردد ساعتی محورهای برونشهری ۳۵۸ وسیله نقلیه در ساعت بوده است که نسبت به سال گذشته ۱٫۹ درصد کاهش داشته است. همچنین در این سال در مجموع ۶۸۸میلیون تردد بین استانی در کشور صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن یک دهم درصد کاهش داشته است.»

این مقام مسئول یاداور شده است: «متوسط ماهانه جانباختگان تصادفات راه‌های برون‌شهری قبل و بعد از تغییرات قیمت سوخت و شیوع کرونا نیز موردبررسی قرار گرفته و بر این اساس در ۸ ماه نخست سال ۹۸ تعداد جانباختگان ۸ هزار و ۴۳۹ نفر بوده و در ۴ ماه پایانی سال گذشته این تعداد ۲ هزار و ۹۲۵ مورد ثبت شده است.»

طی ۳ سال اخیر استان‌های یزد، بوشهر، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و گلستان به ترتیب دارای بیشترین میزان افزایش شاخص فوتی به تردد بوده است. در این مدت استان‌های قم، اردبیل، کردستان، گیلان، البرز و اصفهان نیز به ترتیب دارای بیشترین میزان کاهش شاخص فوتی به تردد بوده‌اند.

در همین حال محمد اسماعیل مطلق رئیس اداره مدیریت کاهش خطر بلایا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از کاهش آمار تصادفات و تلفات جاده‌ای در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به دلیل همه گیری ویروس کرونا خبر داد و گفت: «حسب آمارهای سه ماهه ابتدایی امسال، میزان تصادفات و تلفات جاده‌ای تقریبا نصف مدت مشابه سال گذشته است.»

وی ادامه داد: «البته این موضوع شاخص مناسبی برای بررسی معضلات نیست و باید نسبت به بررسی روند حوادث جاده‌ای کشور به بررسی بپردازیم، زیرا هم اکنون کشور درگیر بیماری کووید ۱۹ است. از طرفی کاهش تلفات جاده‌ای عمدتا به دلیل این بیماری است.»

مطلق اظهار کرد: «در واقع اگر ویروس کرونا نیامده بود، ما همچنان روند افزایشی تصادفات و تلفات جاده‌ای سال ۹۸ را در کشور شاهد بودیم.

آمارهای پزشکی قانونی

بر اساس آمارهای سالیانه پزشکی قانونی کشور، در نتیجه ۱۶ هزار و ۶۱۶ تصادف رانندگی، ۱۶ هزار و ۹۴۶ نفر جان خود را از دست دادند و در این میان ۳۴۷ هزار و ۳۰۷ نفر نیز مصدوم شدند. در سال قبل آن آن ۱۶ هزار و ۴۰۰ مورد تصادف رخ داده است که ۱۷ هزار و ۱۸۳ نفر در اثر حوادث ترافیکی جانباختند. در همین زمان ۳۶۷ هزار ۴۲۸ نفر نیز مصدوم شدند. اگر بخواهیم این دو آمار را با هم مقایسه کنیم می‌بینیم علی رغم افزایش ۱٫۳ درصدی تصادفات رانندگی جانباختگان حوادث ترافیکی ۱٫۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد مقایسه مصدومین نیز خبر ازکاهش ۵٫۵ درصدی مصدومان سال ۹۸ نسبت به سال قبل‌تر آن خبر می‌دهد.

عمده حوادث هر سال در ۱۵ روز ابتدایی فروردین و ۵ روز انتهایی اسفندماه رخ دهد اما نکته‌ای که وجود دارد این است که آمار نوروزی بازه زمانی ۲۵ اسفندماه سال قبل و پانزدهم فروردین را در نظر می‌گیرد. آمار تجمعی تصادفات رانندگی در نوروز سال ۹۸ ( از ۲۵ اسفندماه ۹۷ تا ۱۵ فروردین ۹۸) ۵۳۴ مورد بوده است. که طی آن ۹۱۴ نفر جان خود را از دست می‌دهند. این میزان تصادفات در مدت مشابه‌ سال قبل یعنی از بازه ۲۵ اسفند ۹۶ تا ۱۵ فروردین ۹۷، هزار و ۳۴ مورد تصادف رانندگی بوده است که بر اثر آن هزار و ۳۴ نفر نیز جان خود را از دست می‌دهند.

به عبارتی دیگر میزان تصادفات نوروزی در سال ۹۷ نسبت به سال قبل‌تر آن یک کاهش ۱۱ درصدی را نشان می‌دهد. تصادفات نوروزی در سال ۹۹ در همان بازه زمانی نیز ۵۳۴ کشته را برجای می‌گذارد که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۸ یک کاهش ۴۱ درصدی را نشان می‌دهد.

۳۰ بهمن سال ۹۸ با اعلام شیوع کرونا و محدودیت‌های مسافرتی انتظار می‌رفت که با کاهش تصادفات رانندگی مواجه شویم. در این راستا در اسفندماه هزار و ۴۴ مورد تصادف رانندگی به پزشکی قانونی ارجاع داده شده است که طی آن هزار و ۴۸ نفر جان خود را از دست داده و ۱۶ هزار و ۹۷۹ نفر نیز مصدوم می‌شوند این در حالیست که در مدت مشابه سال قبل آن، در نتیجه هزار و ۲۱۹ تصادف رانندگی، هزار و ۲۵۷ نفر کشته و ۲۵ هزار و ۸۷۰ نفر مصدوم می‌شوند. تصادفات کاهشی ۱۴٫۴ درصدی، متوفیات کاهشی ۱۶٫۶ درصدی و مصدومان کاهشی ۳۴٫۴ درصدی از خود نشان داده‌اند.

اما مقایسه‌ای دیگر را نیز باید انجام دهیم، آمارهای دو ماهه فروردین و اردیبهشت‌ماه نیز اطلاعات قابل توجهی در خود دارند. در این بازه دوماهه هزار و ۹۶۰ مورد حادثه ترافیکی رخ داده است که بر اثر آن هزار و ۹۷۳ جان خود را از دست داده و ۳۵ هزار و ۸۶۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در مدت مشابه سال قبل ۲ هزار و ۴۸۱ مورد تصادف منجر به کشته شدن ۲ هزار و ۵۷۵ نفر و مصدومیت ۵۸ هزار و ۳۷۷ نفر شده است. لذا آمار تصادفات رانندگی در دوماهه نخست امسال نسبت به سال قبل ۲۱ درصد کاهش داشته است.
همچنین میزان متوفیات ۲۳٫۴و مصدومان نیز ۳۸٫۶ درصد کاهش را نشان می‌دهند. در تحلیل این کاهش‌ها نباید نقش سیل‌ها و بارندگی‌ها در ابتدای سال گذشته که منجر به کاهش سفرهای نوروزی شد و همچنین گران شدن سوخت در آبان‌ماه را از یاد برد. در واقع کرونا نیز در کنار این دو عامل موجب شد تا این حوادث کاهش پیدا کند. در واقع اگر این سه عامل نبود شاید وضعیت تصادفات همانند سال‌های گذشته بود.

بیشترین آمار تلفات سوانح رانندگی در دو ماهه نخست سال جاری مربوط به استان‌های تهران با ۱۶۳ نفر، فارس ۱۴۹ نفر و کرمان ۱۴۸ نفر، و کمترین آن مربوط به استان‌های ایلام و چهارمحال بختیاری هر کدام ۱۹ نفر و استان کهگیلویه و بویراحمد با ۲۱ نفر بود.

بر اساس آمارهای سازمان پزشکی قانونی، استان‌های مرکزی با ۴۱.۸ درصد، ایلام با ۳۵.۷ درصد و قم با ۱۸.۹ درصد، بیشترین افزایش و استان‌های آذربایجان غربی با ۴۵.۵ درصد، خراسان رضوی با ۴۴.۹ درصد و گیلان با ۴۴.۸ درصد، بیشترین کاهش تلفات ناشی از سوانح رانندگی را در دو ماهه نخست سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ داشتند.همچنین در این مدت از کل تلفات تصادفات، هزار و ۲۷۴ نفر در جاده‌های برون‌شهری، ۵۶۸ نفر در مسیرهای درون‌شهری، ۱۱۸ نفر در جاده‌های روستایی و ۱۳ نفر در سایر مسیرها جان خود را از دست داده‌اند.

البته در این میان تصادفاتی که به پزشکی قانونی ارجاع داده نشده‌اند و هیچ گونه زیانی انسانی نداشته‌اند ذکر نشده است که قطعا با توجه به این وضعیت امکان کاهش این تصادفات نیز وجود دارد.

نکته‌ای که وجود دارد این است کرونا اگر جز ضرر جانی و مالی هیچ خیری نداشته باشد این است که اقلا میزان تصادفات را کم کرده و هزینه‌ها را در این رابطه کاهش داده است. از سوی دیگر بیمه‌ها نیز در این میان سود کلانی کرده‌اند. نکته‌ای که وجود دارد این است که بیمه‌ها در نتیجه این سود برای مردمی که به آنها اعتماد کرده‌اند چه خدمتی ارائه می‌دهند. آیا تخفیف‌هایی را برای آنها در نظر می‌گیرند یا خیر؟ و اصولا رویکردشان نسبت به این کاهش آمار تصادفات چگونه است.

منبع: سپیدآنلاین
انتهای پیام/ ۱۰۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.